Ελλάς η ελπίδα μας! Ελλάς η ιστορία μας!

«Πάμε για την Ελλάδα της ελπίδας και για την ελπίδα της Ελλάδας», δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του ο Αντώνης Σαμαράς. Σε αυτήν την ελπίδα είναι που επένδυσαν όσοι προσέτρεξαν στην κάλπη για να εκφράσουν με την ψήφο τους τη στήριξή τους στον μεσσήνιο ηγέτη. Ένας πικραμένος και απογοητευμένος λαός, που προσδοκά ότι δεν θα διαψευσθούν για πολλοστή φορά οι ελπίδες του.
«Θα αγωνιστούμε για νʼ αλλάξουμε την Ελλάδα, να την κάνουμε Ελλάδα της ελπίδας». Λόγια μεγάλα και υποσχέσεις, που απομένει να δούμε να εφαρμόζονται και στην πράξη. Λόγια που εκφράζουν το μόνιμο όραμα, το διαρκές αίτημα και τους πιο μύχιους ανέκαθεν πόθους ολόκληρου του απανταχού της γης Ελληνισμού: Ελλάς η ελπίδα μας! Ελλάς η ιστορία μας.
Ο κυπριακός Ελληνισμός αναμένει πολλά από τον Αντώνη Σαμαρά. Και προσδοκά πως θα ξεκινήσει και για την Κύπρο η περίοδος της ελπίδας… Η Κύπρος πάντα παρούσα στα μεγάλα εθνικά προσκλητήρια, που στις πιο μεγάλες και δύσκολες ώρες της, όμως, έζησε στο πετσί της την αποστασιοποίηση της μητέρας Ελλάδας. Το βίωσε και το ψηλάφισε αρκετές φορές, όταν σε δύσκολες στιγμές, όπου υπήρχε ανάγκη για όραμα και κοινούς στόχους, σχεδόν εγκαταλείφθηκε. Τα ζεϊμπέκικα, οι κουμπαριές και η υποχωρητικότητα στις προκλητικές και επιδρομικές ενέργειες της Τουρκίας ήταν το σήμα κατατεθέν της ελλαδικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια… Καιρός να μιλήσουμε και για την πατρίδα λοιπόν…
Ντίνος Αυγουστή
Εκπαιδευτικός στο Α.Τ.Ε.Ι. της Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού


Σχολιάστε εδώ