Εισαγγελική έρευνα στην ΠΟΕΣΥ

Επείγουσα δικαστική έρευνα, κατόπιν παραγγελίας Εισαγγελέα διεξάγουν δύο πταισματοδίκες (16ος και 11ος) για τα οικονομικά της ΠΟΕΣΥ κατά την περίοδο του 2009 και ήδη εξετάζουν μάρτυρες.
Το ζήτημα που έχει ανακύψει αποκάλυψε από τον περασμένο Απρίλιο «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» δημοσιεύοντας την έκθεση-καταγγελία του μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΠΟΕΣΥ Σπύρου Χατζάρα, ο οποίος εντόπισε ότι εισπράττονται χρήματα από την Εμπορική Τράπεζα με χρήση ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης από τη διοίκηση της ΠΟΕΣΥ καθ’ όλη τη διάρκεια του 2009.
Επεσήμανε επίσης και άλλα ζητήματα, τα οποία, μαζί με το δημοσίευμα της εφημερίδος, έχει συμπεριλάβει η έρευνα, όπως έχει συμπεριλάβει και έγγραφα που έχουν κοινοποιηθεί στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, στη ΓΣΕΕ, στην Εμπορική Τράπεζα και στην ΟΤΟΕ.
Είναι ενδεικτικό ότι από τον περασμένο Μάρτιο δεν έχει συνεδριάσει η Εξελεγκτική Επιτροπή της ΠΟΕΣΥ, γεγονός που επισημαίνει με άλλο έγγραφό του ο κ. Σπύρος Χατζάρας, το οποίο επίσης έχει προσκομιστεί στην ανάκριση.
Την Πέμπτη εκδόθηκε ανακοίνωση και από την ΕΣΗΕΑ, παρά την έντονη διαφωνία και άρνηση μελών του διοικητικού συμβουλίου και τις επισημάνσεις τους ότι κάτι τέτοιο, εκτός των άλλων, υπηρετεί την αδιαφάνεια.
Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, της οποίας ο εκπρόσωπος και άλλα μέλη του ΔΣ αρνήθηκαν να βγει η ανακοίνωση συγκάλυψης, καταγγέλλει:
«Για να συγκαλύπτει σκάνδαλα υπάρχει η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Για να συγκροτηθεί σε Σώμα και να σταθεί απέναντι στους εργοδότες και στην κυβέρνηση η πλειοψηφία κρύβεται.
Φτάνει πια με την αβάντα στους εργοδότες και τη διαπλοκή».
Στο μεταξύ ξεσηκώθηκε κύμα αντιδράσεων συμπαράστασης στον Σταμάτη Νικολόπουλο, πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, και στον Γιάννη Πλαχούρη, πρόεδρο της ΕΣΠΗΤ, για τις ανώνυμες μηνύσεις που κατατέθηκαν σε βάρος τους. Τα δύο συνδικαλιστικά στελέχη στηρίζουν η ΕΣΗΕΑ, οι υπάλληλοι των ΜΜΕ με την ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων (ΠΟΕΠΤΥΜ), την ΕΠΗΕΘ (Θεσσαλονίκη) και την ΕΠΠΗΤ (υπάλληλοι Περιοδικού Τύπου) και οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), καταγγέλλοντας τη μεθόδευση από «ανώνυμους» μηνυτές.


Σχολιάστε εδώ