ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΦΟΒΟΥΜΑΙ ότι η φράση «η συνάντηση έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα» τείνει να γίνει το… ανέκδοτο των ημερών στη Νέα Δημοκρατία. Η συγκεκριμένη φράση συνόδευσε το τετ α τετ του κ. Σαμαρά τόσο με την Ντόρα όσο και με τον Μεϊμαράκη. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, με πληροφορούν. Στη συνάντηση με την κ. Μπακογιάννη επικράτησε αμηχανία και σε άλλες στιγμές ένταση, καθώς, όπως μου επισημαίνουν, εκείνη εμφανίσθηκε ως εκπρόσωπος του 40% της παράταξης. Συζήτηση για ρόλους, αρμοδιότητες δεν έγινε, ενώ η τέως υπουργός φαίνεται να κατέστησε σαφή την πρόθεσή της να υπερασπιστεί την πολιτική που εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια στο υπουργείο Εξωτερικών. Ενδεικτικές του κλίματος ήταν και οι δηλώσεις της: «Πιστεύω ότι θα δουλέψουμε όλοι μαζί», είπε, αντί του… αναμενόμενου «είμαι σίγουρη ότι θα δουλέψουμε όλοι μαζί». Ενώ η αποστροφή της ότι θα παραμείνει… στρατιώτης της παράταξης ερμηνεύθηκε από τα περισσότερα στελέχη ως άρνηση να αναλάβει οποιονδήποτε ρόλο υπό τον κ. Σαμαρά. Ότι θα συνεχίσει σαν… ελεύθερος σκοπευτής!
oΕΞΙΣΟΥ… θερμό ήταν το κλίμα και στη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Μεϊμαράκη. Λογικό και επόμενο ήταν, καθώς κατά την προεκλογική περίοδο ο δεύτερος είχε πει «βαριές κουβέντες» για τον πρώτο. Και μπορεί να είπε ο κ. Σαμαράς «τα σβήνω όλα», δεν σημαίνει όμως ότι τα ξέχασε κιόλας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν ούτε ο κ. Σαμαράς πρότεινε κάτι στον κ. Μεϊμαράκη ούτε εκείνος ζήτησε κάτι. Αν και στη συνέχεια διέρρευσαν φήμες ότι ο νέος πρόεδρος σκέπτεται να του δώσει ρόλο στη «σκιώδη κυβέρνηση», ενώ ο πρώην υπουργός θα… προτιμούσε να αναλάβει πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου. Στη διάσταση αυτήν αποδίδουν ορισμένοι την… προειδοποίηση του κ. Μεϊμαράκη ότι «δεν κάνει παζάρια για ρόλους». Εν κατακλείδι η Νέα Δημοκρατία αυτήν την περίοδο θυμίζει λίγο τον Βόρειο Πόλο: Λιώνουν κάποιοι πάγοι, αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμη για να λιώσουν!
o ΚΑΘΕ αρχή και δύσκολη, δεν λένε; Ε, λοιπόν, η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να δώσει την πρώτη –μετά την εκλογή του– συνέντευξη σε συγκεκριμένο τηλεοπτικό δημοσιογράφο (Μάκη Τριανταφυλλόπουλο) προκάλεσε αρκετές γκρίνιες ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών του νέου προέδρου. Δεν θα είναι τίποτα, μου επισημαίνουν, μπροστά στις αντιδράσεις που θα υπάρξουν αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι στις προθέσεις του κ. Σαμαρά είναι να αξιοποιήσει σε κομματικό πόστο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η εντολή της βάσης προς τον Σαμαρά ήταν να τα αλλάξει όλα και το όλα αφορά και στελέχη που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα», σημειώνουν βουλευτές προσκείμενοι στον νέο πρόεδρο. Επισημαίνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε στενές σχέσεις με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και υπενθυμίζουν την υπόθεση με τα τηλεφωνικά κέντρα.
o «ΝΤΟΡΑ ζεις, εσύ μας οδηγείς»! Το… επαναστατικό αυτό σύνθημα δονεί τις τελευταίες ημέρες τους διαδρόμους του υπουργείου Εξωτερικών. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι: Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε (την Τετάρτη) ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, εκτός της υφαλοκρηπίδας, το Αιγαίο και το Κυπριακό, η συζήτηση επεκτάθηκε και σε ζητήματα μειονοτήτων. Εμείς μιλήσαμε για τους Έλληνες της Πόλης, εκείνος για τους… Τούρκους (όπως συνηθίζουν να τους αποκαλούν οι διπλωμάτες της Άγκυρας). Μακρά η συζήτηση υποστήριξε επισήμως ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύντομη διευκρίνισε ανεπισήμως η ελληνική πλευρά. Κατά συνέπεια δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο που ώθησε τον… αέρινο Δημήτρη Δρούτσα να καταγγείλει προ ημερών την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι έκανε διάλογο με ξένους (!) για τα δικαιώματα ελλήνων πολιτών. Πιθανολογώ, από πίκα, επειδή η Ντόρα πρόλαβε και του… «έφαγε» την ευρεσιτεχνία!
oΜε πολύ σωστές επιλογές ξεκίνησε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, όπως η τοποθέτηση του καθηγητή και γενικού διευθυντή του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής Κώστα Αρβανιτόπουλου στη θέση του διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου. Απόδειξη και το ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αρνητική άποψη.

oΣτις κάλπες
της περασμένης Κυριακής κρίθηκε και το 1993. Οριστικά και τελεσίδικα με τη μεγάλη νίκη που δώσανε οι νεοδημοκράτες στον Σαμαρά. Κι αυτό είναι μια ακόμη ήττα του Μητσοτακαίικου.


Σχολιάστε εδώ