Δεν υποστέλλει τη σημαία της αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ το ΚΚΕ

Στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι όταν περάσει ο «μήνας του μέλιτος» για τη σημερινή κυβέρνηση θα αποκαλυφθεί το πραγματικό αντιλαϊκό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτου ψηφοφόροι που στις τελευταίες εκλογές το εμπιστεύθηκαν θα αρχίσουν να προσβλέπουν στο ΚΚΕ. Εκεί αποδίδουν την επίθεση που δέχεται ο Περισσός από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, και εκτιμούν ότι πρόκειται για προσπάθεια να συκοφαντηθεί το ΚΚΕ, ώστε να αποκρυφθεί το πραγματικό πολιτικό μήνυμα που θέλει να περάσει στον κόσμο.
Τα στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι τα μέτρα που θα πάρει το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση (π.χ. Ασφαλιστικό) θα είναι επώδυνα για τα λαϊκά στρώματα και γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ σπεύδει από τώρα –μέσω της επίθεσης κατά του ΚΚΕ– να προλάβει και να ακυρώσει τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν. Το ΠΑΣΟΚ, λένε, δεν αντιπαρατίθεται με τις θέσεις που διατυπώνουμε, αλλά προσπαθεί να μας συκοφαντήσει εμφανίζοντας το κόμμα μας ως απομονωμένο και «σεχταριστικό», που κινείται στο πλαίσιο της δικής του στενής γραμμής.
Η επίθεση αυτή, τονίζουν, ξεκινάει από το γεγονός ότι το ΚΚΕ δεν συμμετέχει στον κοινωνικό διάλογο για το Ασφαλιστικό αλλά αντίθετα τον πολεμάει. Θα ήθελαν, λένε, ένα ΚΚΕ που θα καθόταν στην καρέκλα του κοινωνικού διαλόγου, δηλαδή θα έπαιρνε μέρος στο παζάρι για το πόσα χρόνια θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης ή μέχρι ποιο όριο θα μειωθούν οι συντάξεις. Δεν τους κάνουμε το χατίρι, υπογραμμίζουν, και γι’ αυτό μας πολεμάνε με κάθε μέσον και κάθε τρόπο, αφού τους πονάει ότι το ΚΚΕ αντιπαρατίθεται μόνιμα και σταθερά με την πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης.
Είναι φανερό, λένε στο ΚΚΕ, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι στριμωγμένο από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρεμούρα του να ανοίξει το Ασφαλιστικό, ενώ προεκλογικά δεν έλεγε τίποτα για το θέμα, και γι’ αυτό μοιράζει ραβασάκια στα ΜΜΕ για να περάσει τη θέση ότι το ΚΚΕ αναδιπλώθηκε από την αρχική σκληρή θέση να παρεμποδίσει την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου, γιατί «δεν βρήκε έρεισμα στην κοινωνία». Για να στηρίξουν τη θέση τους επικαλούνται δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Εργασίας Α. Λοβέρδου, ο οποίος είπε ότι για την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου δέχθηκε πιέσεις από την Αριστερά, η οποία θα επιδιώξει να σύρει και ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, «για να ακυρώσουν την προσπάθειά μας στο Ασφαλιστικό». Ο ίδιος ο Α. Λοβέρδος, τονίζουν, στην ουσία ομολογεί ότι οι κινητοποιήσεις που στηρίζει το ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό όχι μόνο βρίσκουν ανταπόκριση στον λαό και πιέζουν την κυβέρνηση, αλλά η απήχησή τους είναι τέτοια που και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει τον κίνδυνο δυσαρεστημένοι οπαδοί του να προβληματιστούν και εν τέλει να βρεθούν απέναντι από την κυβέρνηση.
Η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να στεγανοποιήσει τις διαρροές του προς τα αριστερά φαίνεται, λένε στον Περισσό, και από διαρροές που γίνονται στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες όσο θα προχωρούν οι μήνες και θα φθείρεται η κυβέρνηση «είναι πιθανόν ένα κομμάτι ψηφοφόρων που βρίσκεται στο αριστερό άκρο του ΠΑΣΟΚ να αρχίσει να φλερτάρει με το ΚΚΕ». Αυτό δείχνει, τονίζουν στελέχη του ΚΚΕ, ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει την απήχηση των θέσεων και των αγώνων στους οποίους πρωτοστατεί το ΚΚΕ και γι’ αυτό φοβάται την απώλεια της πρόσκαιρης ανοχής που υφάρπαξε από μεγάλο μέρος του λαού στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.


Σχολιάστε εδώ