Γιώργος και Αντώνης «συμμαχούν» για να διώξουν τους «νταβατζήδες»

«Ο Γιώργος είναι αδερφός μου», είπε πρόσφατα ο Αντώνης Σαμαράς για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου όταν βρέθηκε με παρέα φίλων του και άνοιξε η κουβέντα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε τόσα και τόσα που πέρασαν μαζί στο Πανεπιστήμιο του Άμχερστ στην Αμερική δεν ξεχνιούνται εύκολα.
Ο αρχηγός της ΝΔ μπορεί να δείχνει πως προέρχεται από τη σκληρή συντηρητική Δεξιά, με απόψεις που παραπέμπουν στο παρελθόν, στον αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ, που ήταν και ο πολιτικός του καθοδηγητής, ωστόσο, σε κάποια θέματα συμπίπτουν οι αντιλήψεις του με τον συμφοιτητή του Γιώργο Παπανδρέου και γι’ αυτό δεν έκρυψαν τα χαμόγελα όταν συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου μία ημέρα μετά την εκλογή προέδρου της ΝΔ. Κοινός ίσως είναι ο στόχος να αποτινάξουν τα συμφέροντα, «και όποιος δεν το βλέπει αυτό, δεν έχει διορατικότητα…», έλεγε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με εμπειρίες.
Μάλιστα σημείωνε, πως με βάση τις σημερινές συνθήκες, σε έναν χρόνο, η χώρα μας θα είναι διαφορετική σε επίπεδο θεσμικής θωράκισης και δεν θα μοιάζει σε τίποτα με όλα αυτά που συμβαίνουν.
Το πρώτο βήμα για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς είναι το θέμα της διαφάνειας και της αντιμετώπισης της διαφθοράς.
Στο μέγα αυτό ζήτημα, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, που θα προτείνει ο Γ. Παπανδρέου, είναι πολύ πιθανόν να συμφωνήσουν σε κάποιους άξονες. Στον ίδιο δρόμο βρίσκονται και οι δύο για αλλαγές στα κόμματά τους.


Σχολιάστε εδώ