Αρχίζει την αντιπολίτευση ο Σαμαράς!

Πρωτοβουλίες και παρέμβαση του νέου προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά υπέρ των εργαζομένων στα προγράμματα Stage αναμένεται να εκδηλωθούν εντός της εβδομάδας. Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Τσαλικάκης είχε ήδη τις πρώτες συνεννοήσεις με τον κ. Σαμαρά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη προστασίας από την ανεργία των χιλιάδων νέων που επί 2, 3, 4 και περισσότερα χρόνια κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε υπηρεσίες του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και τώρα είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.
Η φύση της πρωτοβουλίας του κ. Σαμαρά δεν είναι γνωστή, όμως το πιο πιθανό είναι να ταυτιστεί με τη θέση που η ΔΑΚΕ στηρίζει στη ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι στα Stage δεν πρέπει να στερηθούν της μοριοδότησης του 50% που προέβλεπε νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης της ΝΔ και την οποία τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταργεί.
Και ενώ συνεχίζονται δυναμικά οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Stage σε όλη τη χώρα, η ηγεσία της ΓΣΕΕ αδυνατεί να διαμορφώσει οποιαδήποτε απόφαση για το μείζον αυτό κοινωνικό πρόβλημα, αφού κάθε συνδικαλιστική παράταξη (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΠΑΜΕ – Αυτόνομη Παρέμβαση) εμμένει στις αρχικές της θέσεις, με συνέπεια να είναι αδύνατη η συγκρότηση πλειοψηφίας και άρα επίσημης θέσης της Συνομοσπονδίας. Ήδη το πρόβλημα, σε επίπεδο ΓΣΕΕ, δεν συζητείται πια, ενώ οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, αναλόγως της πολιτικής τους τοποθέτησης, συναντώνται ξεχωριστά με την όποια συνδικαλιστική παράταξη στην οποία πρόσκεινται, επιχειρώντας να προωθήσουν την επίλυση του όλου θέματος.
Στις κινητοποιήσεις πάντως οι εργαζόμενοι στα Stage συμμετέχουν ενωτικά και μαζικά, όπως έγινε με την εικοσιτετράωρη απεργία της περασμένης εβδομάδας, και καλούν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη μαζική απόλυσή τους. Απόφαση όλων των εργαζομένων στα Stage είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων τους.


Σχολιάστε εδώ