«Απροθυμία» από 162 νοικοκυριά να παραμείνουν στην έρευνα

Απροθυμία να συνεχίσουν τη συνεργασία με την AGB έδειξαν 162 νοικοκυριά από τα 1.270 που αποτελούν το μέσο μέγεθος εγκατεστημένου δείγματος την περίοδο Σεπτέμβριος 2007 – Αύγουστος 2008. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την έρευνα των ελεγκτών της Επιτροπής Ελέγχου Έρευνας Τηλεθέασης η οποία παραδόθηκε πριν από λίγο καιρό στους ενδιαφερόμενους. Στο σύνολο οι αποχωρήσεις με πρωτοβουλία των νοικοκυριών έφτασαν τις 259, όπως αναφέρεται στη σελίδα 27 του πορίσματος της Επιτροπής για τη συγκεκριμένη περίοδο, έναντι 212 το διάστημα Σεπτέμβριος 2006 – Αύγουστος 2007. Αντιθέτως, οι αποχωρήσεις για μεθοδολογικούς λόγους μειώθηκαν σε 42 από 159 που ήταν το διάστημα της προηγούμενης περιόδου.
Στο σύνολο, σύμφωνα με τους ελεγκτές της Επιτροπής Ελέγχου Έρευνας Τηλεθέασης, η οποία επικαλείται τα στοιχεία της AGB για την περίοδο Σεπτέμβριος 2007 – Αύγουστος 2008, «αποχώρησαν από το δείγμα 355 νοικοκυριά». Ο αριθμός αυτός, πάντοτε κατά τους ελεγκτές, «κατά την τρέχουσα περίοδο, 355, ήταν μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη (437)», ενώ «259 νοικοκυριά αποχώρησαν με δική τους πρωτοβουλία (73%) και στην πλειοψηφία τους (162 περιπτώσεις) αποχώρησαν δηλώνοντας απροθυμία να συνεχίσουν». Μεταξύ των λόγων για τους οποίους αποχωρούν τα νοικοκυριά εκτός από την απροθυμία συνέχισης της συνεργασίας περιλαμβάνεται η άρνηση τοποθέτησης μηχανήματος σε νέα συσκευή, η ενόχληση από τον θόρυβο των μηχανημάτων αλλά και η αλλαγή των δημογραφικών στοιχείων.
Από την έκθεση των ελεγκτών για το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2003 έως και τον Αύγουστο του 2008 προκύπτουν τα εξής στοιχεία για τις αποχωρήσεις:
– «Ένα στα τρία νοικοκυριά αποχωρεί από το δείγμα πριν συμπληρώσει ένα έτος παραμονής σε αυτό».
– «Ο αριθμός των αποχωρήσεων για μεθοδολογικούς λόγους είναι αισθητά μειωμένος κατά την τρέχουσα περίοδο, σε σύγκριση με τις τέσσερις προηγούμενες περιόδους».
– «Ο μέγιστος αριθμός αποχωρήσεων καταγράφηκε κατά τα 12μηνα Σεπτέμβριος 2005 – Αύγουστος 2006 και Σεπτέμβριος 2006 – Αύγουστος 2007 και σχετίζεται με την αρνητική δημοσιότητα της περιόδου εκείνης». Είναι η εποχή που βρίσκεται σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα της κ. Ελένης Τουλουπάκη.
– «Ο αριθμός των αποχωρήσεων με πρωτοβουλία του νοικοκυριού αυξάνεται σταδιακά».


Σχολιάστε εδώ