Αναταράξεις στον ΛΑΟΣ

Ανάλογο είναι το κλίμα και στο εσωτερικό του ΛΑΟΣ, τα στελέχη του οποίου διαπιστώνουν ότι ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων διάκειται θετικά προς τον νέο… διαχειριστή της πολυκατοικίας και σκέπτονται σοβαρά να μετακομίσουν, από το υπόγειο στο ρετιρέ. Ορισμένοι ανησυχούν ήδη για το πολιτικό τους μέλλον, παρά το γεγονός ότι αργούν ακόμη οι επόμενες εκλογές που θα είναι ένα ισχυρό «κρας τεστ» για το κόμμα. Γεγονός είναι ότι ο κ. Καρατζαφέρης είχε ποντάρει «όλα τα λεφτά» στην εκλογή της Ντ. Μπακογιάννη, εκτιμώντας ότι σε μια τέτοια εξέλιξη θα βρισκόταν στην ευχάριστη θέση να… υποδεχθεί τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκουν περίπου «λάιτ» τις θέσεις της. Η εκλογή όμως του κ. Σαμαρά μετέτρεψε το όνειρο σε… εφιάλτη. Οι απόψεις του τελευταίου βρίσκουν ευήκοα ώτα στο εσωτερικό του ΛΑΟΣ, κάτι που ασφαλώς το γνωρίζει ο κ. Καρατζαφέρης.
Για τον λόγο αυτό με «πρωτοβουλίες» που ανέλαβε τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησε να εγκλωβίσει πολιτικά τον κ. Σαμαρά, κυρίως με την πρόταση που κατέθεσε καλώντας τον να προκαλέσει εκλογές τον προσεχή Μάρτιο με αφορμή το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στόχος του, να εμφανίσει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας αρνητικό στο ενδεχόμενο μιας εκλογικής ήττας του ΠΑΣΟΚ. Ενδεχόμενο που υπό τις παρούσες συνθήκες και με τον νέο εκλογικό νόμο φαντάζει αδύνατο. Η απάντηση της Ρηγίλλης ήταν φυσικά αρνητική. Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Και γιατί δεν είναι δυνατόν να κάνει αυτά που κατηγορούσε η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ, παίζοντας με τον θεσμό του Προέδρου και απαξιώνοντας τον Παπούλια, αλλά και σε μια στιγμή που η οικονομική κρίση βουλιάζει επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, ξανά εκλογές θα ήταν ό,τι το χειρότερο. Επιπλέον η Νέα Δημοκρατία, διά στόματος του προηγούμενου προέδρου της Κ. Καραμανλή, έχει δεσμευτεί να ψηφίσει τον Κ. Παπούλια χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στη Ρηγίλλης αναμένουν και άλλες ανάλογες κινήσεις από την πλευρά του κ. Καρατζαφέρη που θα κινούνται στα όρια του πολιτικού ακτιβισμού, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερη δημοσιότητα.
Σημειώνεται ότι μετά τις ευρωεκλογές και περισσότερο μετά τις εθνικές εκλογές, όπου ο ΛΑΟΣ δεν είχε τα αναμενόμενα κέρδη από την κάλπη, επικρατεί γκρίνια στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ αποχώρησαν αρκετά στελέχη εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τις διαφωνίες τους με επιλογές της ηγεσίας. Τις προηγούμενες ημέρες επανήλθαν στο φως της δημοσιότητας φήμες περί μεταπήδησης στη ΝΔ του βουλευτή Μ. Βορίδη, οι οποίες φυσικά διαψεύσθηκαν, αλλά ανάλογες φήμες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στον ΛΑΟΣ πολλές φορές τους προσεχείς μήνες. Μέχρι που κάποια στιγμή δεν θα μπορούν να τις διαψεύσουν!
Παράλληλα το προφίλ του κ. Καρατζαφέρη έχει αποδομηθεί σημαντικά, οι δηλώσεις του δεν έχουν την αποδοχή που είχαν παλαιότερα, ενώ οι πρωτοβουλίες του στερούνται πολιτικής ουσίας και στοχεύουν περισσότερο στον εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης.


Σχολιάστε εδώ