Έφυγε ο «πρύτανης των ασφαλειών»

Στα ταραγμένα χρόνια της δεύτερης δεκαετίας του περασμένου αιώνα, ένα λυγερόκορμο παιδάκι, προσφυγόπουλο, είχε πάρει τους δρόμους με την οικογένεια του, ψάχνοντας για έναν φιλόξενο ουρανό και έναν ζεστό ήλιο, για να τους δεχτεί και να τους αγκαλιάσει.
Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Ταμπουρά, γιο του Φώτη και της Χρυσής, που μαζί με τους μπόγους της προσφυγιάς και της οικογενείας κουβαλούσε και τα όνειρά του από τη Ρουμανία, όπου γεννήθηκε, στις 2 Ιουλίου 1912, στην Κριμαία της Ρωσίας στην αρχή και από εκεί στα Δαρδανέλια, μέχρι που ήρθε «η ευλογημένη ώρα της εγκατάστασης το 1922 στην πατρίδα, την Ελλάδα», όπως ο ίδιος θα διηγηθεί αργότερα.
Την επαγγελματική πορεία ξεκίνησε από την εταιρεία Commercial Union, σαν παιδί για όλες τις δουλειές. Μετά τη Νομική Σχολή, τον κέρδισε, όπως ήταν φυσικό, το κοινωνικό επάγγελμα του ασφαλιστή. Με τα χρόνια καταξιώθηκε στη συνείδηση των συναδέλφων του, μεγάλων και μικρών, ώστε δικαίως να χαρακτηρισθεί «πρύτανης των ασφαλειών».
Έφυγε στις 10 Νοέμβρη 2009, με «περίλυπον την ψυχήν του έως θανάτου».
Ξεπροβοδίζουμε έναν άνθρωπο με τα χαρίσματα και τα αδυναμίες του, με τα πλεονεκτήματα και τα ελαττώματά του. Αποχαιρετούμε έναν γνήσιο ηγέτη – άνθρωπο της ασφαλιστικής αγοράς.

Σωτ. Τζούμας


Σχολιάστε εδώ