Φόβοι για κτύπημα λόγω «Δεκεμβριανών»

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν και αξιολογούνται –με διασταύρωση πηγών– οι αρμόδιοι που διαχειρίζονται το πρόβλημα είναι πλέον πεπεισμένοι ότι μεταξύ των βασικών ομάδων –αλλά και σε επίπεδο καθοδηγήσεως– εκδηλώνονται σοβαρές διαφορές, με δυναμικές «έως και σχίσματος», λόγω σοβαρών αντιθέσεων που ανέκυψαν μετά την επίθεση στην Αγία Παρασκευή.

Κάποιοι «σκληροί» θεωρητικοί του «πλήρους αντάρτικου» θέλουν εντατικοποίηση επιθέσεων «στο ψαχνό», ενώ άλλοι ευνοούν απλώς επιθέσεις που να προκαλούν πίεση στις Αρχές και να συντρέχουν λαϊκές εξεγέρσεις. Με τρόπο που να αποκτήσουν συν τω χρόνω «λαϊκή νομιμοποίηση» και αποδοχή!

Και ο ίδιος ο υπουργός και στενοί του σύμβουλοι από την Αντιτρομοκρατική θεωρούν ότι όλα αυτά οδηγούν σε πιο επικίνδυνες και αδίστακτες καταστάσεις. Καθιστούν δηλαδή πιο ανεξέλεγκτες κάποιες ομάδες και μπορεί να υπάρξουν ακόμη σκληρότερα πλήγματα εναντίον ατόμων.

Κι άλλωστε οι πληροφορίες, που αξιολογούνται ως προς αυτό το σημείο, αναφέρουν ότι:

= Σχεδιάζονται κτυπήματα εναντίον τόσο πολιτικών, όσο και οικονομικών παραγόντων, που να δίδουν μηνύματα ότι το «ένοπλο κίνημα» κινείται κατά των φορολογικών και άλλων αντιλαϊκών μέτρων και της καταπίεσης των μη προνομιούχων στρωμάτων, των οποίων η τρομοκρατία τάσσεται αυτόκλητος υπερασπιστής! Γι’ αυτόν τον λόγο οι Αρχές έδωσαν οδηγίες για την παραπέρα και αποτελεσματικότερη φρούρηση συγκεκριμένων προσωπικοτήτων, που με βάση τις πληροφορίες (ή και απλώς τις ενδείξεις) μπορεί να καταστούν στόχοι το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι αρμόδιοι της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι:

=Το διάστημα από τώρα μέχρι 10 Δεκεμβρίου είναι επίφοβο για κτυπήματα στον… βωμό της επετείου της 6ης Δεκεμβρίου, ημέρα όπου πέρυσι δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό ο μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Αυτήν τη στιγμή και με τη συνδρομή της ΕΥΠ (της οποίας ειδικό κλιμάκιο συνεργάζεται μονίμως με την Αντιτρομοκρατική) μελετούν κάποια στοιχεία που οδηγούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα ως ύποπτα για αιματηρές επιθέσεις.

Αν και δεν υπάρχουν ακλόνητες αποδείξεις, εντούτοις κάποιες συμπτώσεις και κυρίως ορισμένες πληροφορίες «παλαιών συντρόφων» οδηγούν στα ίχνη πιθανών αυτουργών. Μερικοί από αυτούς έχουν εξαφανισθεί ή κυκλοφορούν με πλαστές ταυτότητες και αλλαγή χαρακτηριστικών. Υπό το φως αυτών των στοιχείων λαμβάνονται μέτρα και η Αντιτρομοκρατική αναδιοργανώνεται άμεσα για να μην αιφνιδιασθεί.


Σχολιάστε εδώ