Τρεις εκδηλώσεις κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ

Μπροστά στις κρίσιμες εξελίξεις του Δεκεμβρίου για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αφορούν ιδιαίτερα την Ελλάδα και την Κύπρο, η Ένωση για τη Διαφύλαξη της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας οργανώνει μεθαύριο Τρίτη συγκέντρωση στις 7.00 μ.μ. στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο (οδός Σταδίου 13) με θέμα: «Όχι στην είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Ομιλητές θα είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο γιος του αείμνηστου Προέδρου της Κύπρου, αντιπρόεδρος ΔΗΚΟ Κύπρου, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος πρώην υπουργός, ο Σταύρος Λυγερός δημοσιογράφος, ο Γιάννης Μαρίνος πρώην ευρωβουλευτής, δημοσιογράφος και ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας. Τον συντονισμό θα κάνει ο Γιάννης Τριάντης, δημοσιογράφος.
•Εξάλλου αύριο Δευτέρα στις 7 μ.μ. ο Πολιτικός Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Πατρίδα οργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Τουρκία – Ευρώπη: ελληνικά διλήμματα και στρατηγική» στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).
Θα μιλήσουν οι Χριστόδουλος Γιαλουρίδης, καθηγητής Παντείου, Γιώργος Δελαστίκ, δημοσιογράφος, Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος, Μάνος Μεγαλοκονόμος, πρέσβης ε.τ. και Νεοκλής Σαρρής, καθηγητής Παντείου, με συντονιστή τον καθηγητή Δημήτρη Τρυφιάτη. Θα συνοψίσει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής.
Και το ΔΗΚΚΙ
Επίσης ανάλογη εκδήλωση διοργανώνει και το ΔΗΚΚΙ την άλλη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» με θέμα «Οι επιπτώσεις σε Ελλάδα – Κύπρο – ΕΕ από την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ».
Ομιλητές θα είναι οι Χρήστος Καραμάνος, στέλεχος της ΚΟΕ, μέλος συντακτικής επιτροπής εφημερίδας «Αριστερά», Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος δημοσιογράφος – συγγραφέας, Παναγιώτης Λαφαζάνης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Λιλλήκας πρώην υπουργός Εξωτερικών Κύπρου και Ηλίας Νικολόπουλος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΔΗΚΚΙ. Συντονιστής θα είναι ο Λεωνίδας Βατικιώτης, δημοσιογράφος.


Σχολιάστε εδώ