Στριμώγματα…

l Ο πρέσβης της Γερμανίας «στρίμωξε» τον κ. Βενιζέλο για να προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό, στη Γερμανία των μαχητικών Eurofighter.

l Ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών «στρίμωξε» τον κ. Μπεγλίτη για την αγορά των F-18 ή F-35.

l Ο γάλλος υπουργός Άμυνας που μας ήλθε (μας νοστάλγησε ο cher ami) «στρίμωξε» τον κ. Βενιζέλο για την απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό, φρεγατών, ελικοπτέρων και μαχητικών.

l Οι πάντες γνωρίζουν ότι η ορθή πρακτική προς εκπλήρωση των εξοπλιστικών μας αναγκών οδηγεί σε διεθνή διαγωνισμό, καθαρό, χωρίς περικοκλάδες. Πάσα άλλη μέθοδος, ιδιαίτερα αυτή που καλύπτεται με τον φερετζέ του όρου «πολιτική απόφαση», σκεπάζει μίζες, συμφέροντα, δωροδοκίες και καταλήστευση του Δημοσίου.

l «Τα δύο μεγάλα κόμματα διέφθειραν την κοινωνία», λέει ο κ. Πεπελάσης («Π» 22.11.09) και συμφωνώ απόλυτα.

l Γιατί η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Άμυνας δεν κλείνει την πόρτα σε άπαντες, κρεμώντας απʼ έξω μια ταμπέλα που να γράφει: «Από τούδε μόνο διεθνείς διαγωνισμοί. Τελείωσαν οι μίζες»; Γιατί αφήνεται στους ξένους, που μας λοιδορούν και μας χλευάζουν, η εντύπωση ότι η χώρα είναι ένα πορνείο όπου ο καθένας ελεύθερα μπορεί να πιέσει, να βιάσει και να απαιτήσει; Φιλότιμο, τέλος πάντων, δεν έχουμε; Προσδοκώ, ειλικρινά, ότι το δίδυμο Βενιζέλου – Μπεγλίτη θα μας απαλλάξει από αυτό το άγος.

Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί…

l Ο τ. Εισαγγελέας Αρείου Πάγου και τ. γραμματέας εξοπλισμών της ΝΔ επελέγη από την κυβέρνηση για να οργανώσει Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (δηλαδή Ροβεσπιέρων)!

l Ουδεμία ένσταση…

l Αν αφήσω την αφελή μου φαντασία να οργιάσει, πιθανόν να με οδηγήσει στην υπόθεση ότι, μετά την οργάνωση, ο κ. Γ. Ζ. θα αναλάβει και τη διεύθυνση αυτής της υπηρεσίας, οπότε θα έχει το δικαίωμα να εμφανισθεί ημέρα τινά στο ΥΕΘΑ για να ελέγξει τον κ. Βενιζέλο…

l Το 2005, εποχή των «νταβατζήδων» του Μπαϊρακτάρη και των «σεμνών και ταπεινών», ο κ. Γ. Ζ. είχε αναλάβει το ανηλεές κυνήγι των εξοπλιστικών σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να βγάλει λαγό τελικά. Ίσως είχε τέτοιες εντολές, ίσως δεν το επεδίωξε ο ίδιος.

l Τότε αποτέλεσε το κόκκινο πανί για τους ΠΑΣΟΚους, ιδιαίτερα για τον κ. Ε. Βενιζέλο, ο οποίος είχε αναλάβει, ομού μετά του κ. Καρχιμάκη, εργολαβικά την υπεράσπιση των υπόλογων υπουργών, δηλώνοντας: «Ο Ζορμπάς θα έχει την τύχη του Γρίβα, ο οποίος, σύμφωνα με τον Γεώργιο Παπανδρέου (σ.σ.: εννοεί τον Α’, τον ιδρυτή της Δυναστείας), εδοξάσθη κρυπτόμενος και εγελοιοποιήθη εμφανιζόμενος!» Επαληθεύθηκε πλήρως!

l Πάλι καλά, γιατί φαντάζεστε τι θα γινόταν αν επιβεβαιώνονταν οι φήμες που ήθελαν την κ. Μάργκαρετ να επιμένει να διορισθεί ο Γ. Ζ. γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ;

Και η Αλγερία…

l Δεν γνωρίζω αν κι αυτή ανήκει στη Σοσιαλιστική Διεθνή, αλλά έκανε διεθνή διαγωνισμό για συμπαραγωγή 100 ελικοπτέρων διαφόρων τύπων (μεταφορικά, Αστυνομίας, έρευνας – διάσωσης κ.ά.) Π.Υ. 5 δισ. ευρώ, που τον κέρδισε η ιταλοβρετανική AGUSTA-WESTLAND. Μπράβο σας, φίλοι Αλγερινοί…

l Προσέξτε δύο λεπτομέρειες: Διεθνής διαγωνισμός (όχι σκοτεινές απευθείας αναθέσεις για «πολιτικούς λόγους») και μαζική παραγγελία, που σημαίνει μεγάλα περιθώρια μείωσης τιμής, βιομηχανικής συμμετοχής και αντισταθμίσεων.

l Εδώ εφαρμόζουμε την τακτική του σαλαμιού για να βολεύονται όλοι…

Ιεραρχία και προαγωγές

l «Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία μελέτης του θέματος, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτό που υποσχεθήκαμε. Δεν νοείται άνθρωποι στους οποίους έχει επενδύσει το κράτος χρήμα και χρόνο να φεύγουν λόγω προαγωγής νεωτέρου τους, στην ακμή της ηλικίας τους, τη στιγμή που πρέπει να αποδώσουν», δήλωσε ο ΥΕΘΑ κ. Βενιζέλος.

l Να εικάσουμε ότι παράλληλη επετηρίδα είναι εν όψει; Θα το δούμε… Το μέτρο, πάντως, επιβάλλεται και η πρωτοβουλία σωστή.

Αξιοπρέπεια…

lΓιατί επενδύουμε; Γιατί έχουμε στρατιωτική θητεία τόσων μηνών; Γιατί διατηρούμε αυτές τις Ένοπλες Δυνάμεις; Γιατί θέλουμε να είμαστε αξιοπρεπείς! Και δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό, ως πυρήνας της κυριαρχίας και ως πυρήνας του πατριωτισμού, από τη συλλογική αξιοπρέπεια, τη συλλογική μνήμη, τη συλλογική συνείδηση.

l Λόγια σοφά, που εξήλθαν από το έρκος των οδόντων (για να θυμηθούμε τον Όμηρο) του κ. Βενιζέλου (4.11.09).

l Θα σημειώσω όμως ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την άφρονα πολιτική της ΝΔ, συρρικνώνοντας, με τη σειρά της, τη θητεία και οι Υπηρεσίες του υπουργείου κάνουν ό,τι μπορούν για να αποδυναμώσουν την ισχύ αποτροπής, αδιαφορώντας για ουσιώδη προβλήματα (ηλεκτρονικός πόλεμος Στρατού, ακινητοποιημένα ZUBR, ανυπαρξία πυρομαχικών αρμάτων, αποφυγή πληρωμής ελικοπτέρων ΑΠΑΤΣΙ, που ήδη πετούν με ελληνική σημαία -αυτή κι αν είναι αξιοπρέπεια- μη παραλαβή υπερκοστολογημένων μεταφορικών ελικοπτέρων NH-90, F-16 χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας κ.ά., κ.ά.), τα οποία το υπουργείο καμαρώνει, αντί να αρπάξει το μαστίγιο, το φραγγέλιο.

l Την ελληνική αξιοπρέπεια νομίζω ότι την εξασφαλίζουν μόνο ισχυρές ΕΔ (δεν χρειάζεται να είναι πολυδάπανες, αρκεί να μειωθεί η διαφθορά και να γίνονται σωστές επιλογές), καθώς και αξιόπιστη εξωτερική πολιτική.

l Και κάτι άλλο, κ. υπουργέ. Τι είδους αξιοπρέπεια μπορεί να έχουμε όταν η χώρα μας, ομού μετά της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, είναι στις πλέον διεφθαρμένες της ΕΕ; Σας έχει απασχολήσει ποιο είναι το ποσοστό συμμετοχής, το μερδικό, του ΥΕΘΑ στη διαφθορά κατά τη 13ετία 1996-2009, με τη σωρεία εξοπλιστικών σκανδάλων;

Και άλλη αξιοπρέπεια…

l Για ποια ερείπια αξιοπρέπειας μιλάμε όταν τουρκικά μαχητικά εγκαταλείπουν την προβλεπόμενη πορεία τους σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση, ακριβώς για να μας την τσαλακώσουν, για να παραβιάσουν τον εθνικό εναέριο χώρο, πετώντας σε ύψος 700 μ., περιοχή που είχε δεσμευθεί επίσημα από τις ελληνικές ΕΔ για άσκηση, παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ; Όταν ωμά αμφισβητούνται τα ελληνικά δικαιώματα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου;

l Θα μου πείτε: «Τι να κάνουμε, ρε μπάρμπα, να τα καταρρίψουμε;». Δεν είπα αυτό, αλλά να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις σεβασμού. Υπάρχουν τρόποι, και ο πρώτος είναι να αξιοποιήσουμε τα χρήματα του πολίτη στους εξοπλισμούς και να μην τα καταληστεύουμε…

l «Είναι να μην μπει κανείς στην οδό της ξεφτίλας… Οι διαχειριστές της εξουσίας, πρώτα απ’ όλους, δίνοντας έτσι σάπια πρότυπα και ρίχνοντας βρώμικη σκόνη στα μάτια μας», γράφει η κ. Όλγα Μπακομάρου στην «Ελευθεροτυπία» (21.11.09), αναφερόμενη φυσικά όχι στους παρόντες, που είναι ακόμη υπό δοκιμή.


Σχολιάστε εδώ