στα ενδότερα των ομάδων

=Με δύο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ όλη η άλλη αθλητική δραστηριότητα μπαίνει στην άκρη. Επισκιάζεται από τη σύγκρουση δύο ομάδων, δύο κόσμων και μερικών εκ των ισχυρότερων επιχειρηματιών της χώρας.
=Στο μπάσκετ, βέβαια, θα μας απασχολήσουν πολλές φορές οι «κόκκινοι» και οι «πράσινοι». Θα παίξουν στον δεύτερο γύρο, μπορεί στην Ευρωλίγκα και εκτός σημαντικού απροόπτου, στον τελικό των πλέι οφ.
=Στο ποδόσφαιρο, όμως, είναι διαφορετικά τα πράγματα. Οι δύο «αιώνιοι» θα συγκρουστούν απόψε στο Φάληρο και άλλη μία φορά στο ΟΑΚΑ, αλλά ενδεχομένως το δεύτερο ματς να μην έχει και ιδιαίτερη σημασία αν το σημερινό διαμορφώσει σε κάποια από τις δύο ομάδες κατάσταση που δεν θα ‘χει γυρισμό.
=Μπορεί να θεωρηθεί υπερβολική η συγκεκριμένη άποψη, ειδικά για την περίπτωση που πάρει το ντέρμπι ο Ολυμπιακός, διότι θα προσπεράσει μόνο κατά έναν πόντο τον Παναθηναϊκό. Μόνο που το προσπέρασμα των «ερυθρολεύκων» θα ‘ναι το πρώτο από την αρχή της περιόδου και οι «πράσινοι» θα κληθούν να αποδείξουν ότι απέβαλαν τα αρνητικά στοιχεία του παρελθόντος που τους καθιστούσαν αδύναμους να παραμείνουν στο κυνήγι του αντιπάλου τους.
=Η ουσία, πάντως, είναι ότι στις δύο ομάδες συμφωνούν με την άποψη ότι το σημερινό ντέρμπι θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία τους στο Πρωτάθλημα και στη σεζόν γενικότερα. Γι’ αυτό το πήραν πάνω τους με προσωπικές ενέργειες ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Νικόλας Πατέρας.
=Οι δύο πρόεδροι των, κατά τεκμήριο, κορυφαίων ομάδων της χώρας έδειξαν πόσο καίγονται για τη νίκη στο συγκεκριμένο ματς. Όχι μόνο για το γόητρο, αλλά και για την επιταγή που θα εισπράξει ο Πρωταθλητής, χάρη στην απευθείας πρόκρισή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
=Τη μεγαλύτερη αλήθεια, πάντως, την είπε ο Κόκκαλης. «Αν δεν κερδίσουμε θα έχω πρόβλημα εγώ, θα έχει και ο κόσμος», ήταν τα λόγια του, όπως μεταφέρθηκαν στις εφημερίδες από τους παίκτες, αλλά επί της ουσίας ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» ήθελε να πει ότι αν φύγει αήττητος ο Παναθηναϊκός από το Φάληρο θα αντιμετωπίσει ο ίδιος πρόβλημα με τον κόσμο της ομάδας του.
=Θα γιγαντωθεί η γκρίνια στον Πειραιά. Θα θυμηθούν όλοι ότι δεν αποκτήθηκε αριστερός εξτρέμ, επιθετικός και ένας επιτελικός μέσος, με συνέπεια να παίζουν στις συγκεκριμένες θέσεις ποδοσφαιριστές που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα στοιχεία.
=Αλλά δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε περισσότερο με το ντέρμπι, καθώς απέμειναν ελάχιστες ώρες για τη σέντρα. Υπάρχει μπόλικο παρασκήνιο σε όλες τις ομάδες και ειδικά στην ΑΕΚ με τον Μπομπ Κοζώνη και τις επικείμενες συζητήσεις για την είσοδο του επιχειρηματία στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.
=Ο διπλανός έγραψε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν «μασάει» ο Κοζώνης. Προσωπικά υποθέτω ότι έπεσε θύμα της ανακοίνωσης, την οποία διάβασε ο Χρήστος Παπαδημητρίου, ο εκπρόσωπος του ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να κινεί τα νήματα της ενημέρωσης από την πλευρά του επίδοξου επενδυτή.
=Η καθυστέρηση στις εξελίξεις τη μία με ευθύνη των μετόχων της ΠΑΕ, την άλλη λόγω της γιορτής των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει κορυφώσει την αγωνία του κόσμου. Τόσα χρόνια, άλλωστε, οι οπαδοί της ΑΕΚ γέμισαν από… Σωτήρες και Σωτήρηδες.
=Το ξέσπασμα του Γιώργου Δώνη στο Καυτανζόγλειο μετά την αναμέτρηση Ηρακλής – Ατρόμητος βρήκε σύμφωνους πολλούς ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο Περιστέρι, ωστόσο, ακούστηκαν διάφορα για τον έλληνα τεχνικό και όσα είπε για τα ελληνικά γήπεδα.
=Σε αρκετά στέκια θεώρησαν ότι ο Δώνης στόχευε ουσιαστικά στους οπαδούς του Ατρομήτου λόγω της κόντρας που υπάρχει από το ματς με τον Εργοτέλη. Του έδωσαν και την ευκαιρία οι ανεγκέφαλοι που κάνουν βόλτες στο γήπεδο του Ηρακλή και έβγαλε τα εσώψυχά του.
=Είναι σαφές ότι το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι καθοριστικό για το μέλλον του Δώνη στον Ατρόμητο. Κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης μπορεί να τον οδηγήσει στην πόρτα εξόδου, όπου φέρεται να περιμένει τη σειρά του ο Γιάννης Παπακώστας.
=Η εκτίμηση του Γιώργου Σπανού στον πρώην τεχνικό της Καβάλας είναι δεδομένη και δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας. Απλώς όταν αναζητούσε προπονητή, ο Παπακώστας βρισκόταν συνήθως στον πάγκο κάποιας άλλης ομάδας.
=Ο Αθηναίος προπονητής, όμως, μπήκε εδώ και 10 μέρες στο ταμείο ανεργίας. Έτσι, αποτελεί την πρώτη επιλογή του Σπανού εάν βγει διαζύγιο ανάμεσα στον Ατρόμητο και στον Δώνη.
=Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι καλή γνώμη για τον Παπακώστα έχουν και στα Γιάννινα. Κάποιοι άνθρωποι του ΠΑΣ, μάλιστα, τον έχουν βάλει στην κορυφή της λίστας για την περίπτωση που υποχρεωθούν εκ των αποτελεσμάτων να απομακρύνουν από τον πάγκο της ομάδας τους τον Γιώργο Παράσχο.
=Αήττητο για δεύτερο αγώνα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης έμεινε το ΑΠΟΕΛ. Τελικά οι «ροχιμπλάνκος» έχουν νικήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, έστω και σε φάση προκριματικών, μόνο τον Παναθηναϊκό.
=Υπάρχουν, μάλιστα, πιθανότητες να βρουν οι «πράσινοι» εκ νέου στον δρόμο τους την παρέα των Φορλάν και Αγουέρο, καθώς όπως όλα δείχνουν η ισπανική ομάδα θα προκριθεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον μια δεύτερη κόντρα των συγκεκριμένων ομάδων στο μέσο της περιόδου.
=Σαν παιδί πανηγύρισε τη νίκη της Καβάλας επί της ΑΕΚ ο Μάκης Ψωμιάδης. Αρκετά στελέχη της Ένωσης, μάλιστα, μιλούσαν για «προκλητική στάση», αλλά από την άλλη κάποιοι υποστήριζαν ότι μπροστά σε όσους κάνουν τώρα κουμάντο στην ΠΑΕ ακόμα και ο Μάκης θα πρόσφερε περισσότερα.
=Εδώ που τα λέμε, δεν έχουν και μεγάλο άδικο, αν σκεφτούμε ότι επί Ψωμιάδη κατέκτησε η ΑΕΚ τον τελευταίο τίτλο της, το Κύπελλο του 2002, και διεκδίκησε το Πρωτάθλημα έως την τελευταία αγωνιστική. Απλά στη συνέχεια ο «Δικέφαλος» πλήρωσε τα παιχνίδια του Μάκη και έπεσε στην ανάγκη τού Ντέμη Νικολαΐδη.
=Σκέψεις για την προεδρία της Σούπερ Λίγκας κάνει ο Νικόλας Πατέρας. Πρόκειται για ιδέα που του έβαλε κολλητός του με το επιχείρημα ότι «τότε δεν θα μπορέσει κανένας να σε κουνήσει από την προεδρία του Παναθηναϊκού». Ο Πατέρας θα περιμένει το αποτέλεσμα του σημερινού ντέρμπι για να καθορίσει τις κινήσεις του, διότι ακόμα εμφανίζεται αναποφάσιστος.
=Οι συνεχείς αποκαλύψεις και οι διαρροές του Λιμάχερ για στημένα ματς και στην Ελλάδα δεν αγγίζουν τους παράγοντες των ομάδων που φωτογραφίζει το στέλεχος της
ΟΥΕΦΑ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις και τις ενέργειές τους. Οι περισσότεροι, άλλωστε, υποστηρίζουν ότι ο Λιμάχερ στηρίζεται σε φήμες και μιλάει χωρίς στοιχεία.
=Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, πάντως, δείχνει τον προβληματισμό του σε κάθε ευκαιρία. Απλώς δεν γνωρίζει πώς να χειριστεί την υπόθεση και ασφαλώς δεν θέλει να μείνει στα χέρια του η καυτή πατάτα, διότι στο παρελθόν είδε πολλούς να τα βάζουν με συγκεκριμένους παράγοντες δίχως να βγάζουν άκρη.


Σχολιάστε εδώ