Παραμένει η διπλομισθία νομάρχη και δημάρχου!

Η κ. Πιπιλή ζήτησε να καταργηθεί επιτέλους η απαράδεκτη και προκλητική για τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε διπλομισθία των αιρετών της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης (νομαρχών, δημάρχων, αντιδημάρχων κ.λπ.), οι οποίοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Με δεδομένη μάλιστα την εξαγγελία της κυβέρνησης για περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο, η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να εκδοθεί επιτέλους το ΠΔ που θα θέσει σε ισχύ τον σχετικό νόμο -έχει ψηφιστεί από δεκαετίας και η ισχύς του μετατίθεται συνεχώς κάθε χρόνο- ο οποίος υποχρεώνει τους αιρετούς να επιλέξουν ή τον μισθό τους ή τα έξοδα παράστασης της θέσης τους.
Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι οι προερχόμενοι από τον δημόσιο τομέα αιρετοί στους μεγάλους δήμους έχουν εξαιρετικά υψηλές αποζημιώσεις, περίπου από 4.000 έως 6.000 ευρώ μηνιαίως, και εισπράττουν χωρίς να εργάζονται και τον μισθό τους από τις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ εκείνοι που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα αδυνατούν να συνεχίσουν και την ιδιωτική τους εργασία, γεγονός που συνιστά παραβίαση της συνταγματικής ισονομίας.
Ο κ. Ρόβλιας χαρακτήρισε το ζήτημα καίριο, που χρονίζει αδικαιολόγητα μία δεκαετία, προανήγγειλε όμως ότι αυτό το καθεστώς θα συνεχιστεί καθώς δεν πρόκειται να εκδοθεί σύντομα Προεδρικό Διάταγμα. Εξέφρασε ωστόσο την προσωπική του άποψη ότι το σημερινό καθεστώς θα πρέπει να τερματιστεί και να καθοριστεί μία οικονομική αποζημίωση, παραπέμποντας την εξέταση του θέματος κατά την εφαρμογή του νέου σχεδίου διοικητικής αναδιάρθρωσης.


Σχολιάστε εδώ