Παράπονο – θυμός Ελληνοαυστραλών για τη φοροεπιδρομή

Κύριε Διευθυντά,
Να μου επιτρέψετε να εκφράσω το παράπονο-θυμό δεκάδων ελληνοαυστραλών συγγενών και φίλων μου για τη φοροεπιδρομή σε βάρος τους.
Τα αδέλφια μας αυτά στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του ʼ50 υποχρεώθηκαν λόγω πείνας να ξενιτευτούν στην (τότε αναπτυσσόμενη) Αυστραλία. Βοήθησαν με ιδρώτα 70 (τουλάχιστον) ωρών εβδομαδιαία την καινούργια τους μάνα. Κι αυτή τους αξίωσε να ζήσουν ως άνθρωποι της δεύτερης πεντηκονταετίας του 20ού αιώνα.
Τα αδέλφια μας όμως αυτά, έχοντας στο DNA τους το «νόστιμον ήμαρ», έφτιαξαν στην πατρώα γη ένα «κατάλυμα», δηλαδή έναν στεγασμένο χώρο που προσφέρεται για προσωρινή διαμονή (σύντομο χρονικό διάστημα).
Για το «κατάλυμα» αυτό (κατά 90% μικρότερο των 200 τ.μ.) πλήρωσαν ως μη Έλληνες τους προβλεπόμενους για αλλοδαπούς φόρους.
Κύριος προορισμό του «καταλύματος» είναι να στεγάζει τα καλοκαίρια τα παιδιά και τα εγγόνια των μεταναστών πρώτης γενιάς που απαιτούν η σπορά τους να δρα –και δρα– ως γενιά Ελλήνων.
Αυτά τα αδέλφια μας, που καθημερινά αγωνίζονται να αποδείξουν πως οι Έλληνες δεν είμαστε των αρχαίων προγόνων μας παλιάτσοι, των Ευρωπαίων περίγελοι, για κομματικούς λόγους τους απαγορεύουμε να εκφράσουν έμπρακτα τις πολιτικές θέσεις-απόψεις τους. Επομένως δεν ευθύνονται στην υφιστάμενη κληρονομική δημοκρατία μας για την επιλογή των απατεώνων του χρηματιστηρίου, του Βατοπεδίου κ.λπ. ή των ανίδεων των τοξικών και ανομολόγητων ομολόγων, που οδήγησαν τη δύσμοιρη πατρίδα μας στα πρόθυρα πτώχευσης. Και όμως, οι υπεύθυνοι καλούν τους ανεύθυνους, κατά παραβίαση του ισχύοντος (;) Συντάγματος, να πληρώσουν τα ανομήματα της προχθεσινής, της χθεσινής και της παντοτινής νέας τσεποκρατίας, με τα εφευρήματα των ασκουμένων (στην κασίδα μας) αρμοδίων οικονομολόγων (;).
Υπόψη πως τα προσδοκώμενα έσοδα από τους μη Έλληνες αδελφούς μας αποκλείεται να ξεπεράσουν τα 40.000.000 ευρώ.
Για την περίπτωση ταιριάζει το «αιδώς αχρείοι».
Σπυρίδων Μακρής-Μπατιστάτος

ΥΓ.: Να με συγχωρεί ο Όμηρος, αλλά δικαιολογώ τις επιφυλάξεις των Αργείων γιατί κατά τον Σοφοκλή «Αιδώς γαρ εν κακοίσιν ουδέν ωφελεί η γαρ σιωπή τω λαλούντι σύμμαχος».


Σχολιάστε εδώ