Παιδικές ασθένειες…

Γκρίνια επί της ουσίας ή «οι απλές παιδικές ασθένειες» είναι αυτά που ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα τη μόλις 50 ημερών κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Το ερώτημα αυτό προβληματίζει όχι μόνο το Μέγαρο Μαξίμου -που αναζητά επειγόντως «βηματοδότη» για τις πρώτες κυβερνητικές «αρρυθμίες»- αλλά και όλους τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που αρχίζουν να ψιθυρίζουν ότι «κινδυνεύει να χαθεί το πρώτο θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε από την εκλογική νίκη». Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, αλλά και βουλευτές, το «μπλέξιμο» και το «ανακάτωμα» που παρατηρούνται ειδικά τις τελευταίες μέρες δίνουν την εικόνα μιας κυβέρνησης «που πνίγεται σε μια κουταλιά νερό».
«Το κόμμα διαφωνεί με τις αποφάσεις των υπουργών, υπουργοί διαφωνούν με άλλους υπουργούς, όλοι μαζί γκρινιάζουν για τους συντονιστές Πάγκαλο και Παμπούκη, αποφάσεις αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη, ενώ η κυβέρνηση συνολικά δείχνει σαν να μην μπορεί να τρέξει», έλεγε χαρακτηριστικά μέλος της κυβέρνησης.
Κάποια κυβερνητικά στελέχη, αλλά και βουλευτές, επισημαίνουν ότι οι αιτίες των αντιφάσεων και των παλινωδιών στις οποίες έχει υποπέσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή συγκεκριμένοι κυβερνητικοί παράγοντες είναι αρκετές. Όπως τονίζουν μάλιστα, η βασικότερη αιτία αυτής της κατάστασης είναι η έλλειψη συγκεκριμένης κεντρικής κατεύθυνσης.


Σχολιάστε εδώ