ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ο Σωκράτης Κόκκαλης έδειξε ξεκάθαρα στους παίκτες του Ολυμπιακού και τον Ζίκο πόσο θέλει τη νίκη στο ντέρμπι. Το γόητρο, τα 25 εκατ. ευρώ στον Πρωταθλητή, η επιθυμία του Νικόλα Πατέρα να παραμείνει στην προεδρία της ΠΑΕ και το όραμά του να σπάσει την «ερυθρόλευκη» κυριαρχία συνθέτουν το εκρηκτικό παζλ.

Το κλίμα το αντιλήφθηκαν και οι εισαγγελικές αρχές, οι οποίες προσπάθησαν να οδηγήσουν σε εκτόνωση της έντασης. Χτύπησαν το καμπανάκι, αλλά απόψε θα διαπιστώσουμε εάν έπιασαν τόπο οι κινήσεις τους.

Θα χτυπήσει στον άξονα

Ο σχεδιασμός των «ερυθρολεύκων» επικεντρώνεται στις αδυναμίες που έχουν εντοπίσει στο κέντρο της «πράσινης» άμυνας. Εκεί θα επιδιώξουν να μεταφέρουν το παιχνίδι με μπαλιές προς τον Μήτρογλου και στον παίκτη που θα βγαίνει από τα χαφ για να στηρίζει τον έλληνα επιθετικό. Ο Ζίκο και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι μέσα από την πίεση θα προκληθεί το λάθος από τους στόπερ του Παναθηναϊκού, που δεν φημίζονται για τη σταθερότητά τους και το καθαρό μυαλό τους όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις.

Με τη συμμετοχή του Γκαλέτι, ο Ζίκο θα προσπαθήσει να βγάλει φάσεις και από τις δύο πτέρυγες. Θεωρεί ο βραζιλιάνος τεχνικός ότι η καλή τεχνική κατάρτιση του Αργεντινού, αλλά και του Ζαϊρί, θα τους δώσει πλεονέκτημα όποιους και αν βάλει απέναντί τους ο Τεν Κάτε. Θα τους δώσει, λοιπόν, εντολή για ατομικές προσπάθειες που θα καταλήγουν είτε σε σουτ είτε σε σέντρες για την υλοποίηση του αρχικού σχεδίου.

Το μεγάλο πρόβλημα του Ζίκο εντοπίζεται στη μεσαία γραμμή και δη στα αμυντικά χαφ. Χωρίς τον Λεντέσμα οι «ερυθρόλευκοι» χάνουν ανασταλτικά, καθώς ούτε ο Μαρέσκα ούτε ο Ντουντού είναι κόφτες. Ο Βραζιλιάνος σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Στολτίδη και να θυσιάσει τον Όσκαρ, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση του Τοροσίδη. Διότι στο μυαλό του υπάρχει το πλάνο με την εντεκάδα που χρησιμοποίησε στο ντεμπούτο του απέναντι στην ΑΕΚ, με τον Ξανθιώτη στον άξονα, που με την ταχύτητά του μπορεί να κάνει τη διαφορά απέναντι στους σαφώς πιο αργούς μέσους του Παναθηναϊκόύ. Αν μπορέσει ο Τοροσίδης να βγάλει στο χορτάρι τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν, ο Ζίκο θα καταστρώσει ευκολότερα τα σχέδιά του…

Με τακτική
Τσάμπιονς Λιγκ

Ο ιδεατός στόχος για τον Τεν Κάτε είναι το διπλό στο ντέρμπι. Αλλά και το «Χ» δεν θα τον χαλάσει, με δεδομένο ότι «θα διατηρήσουμε το αβαντάζ των δύο βαθμών και στον δεύτερο γύρο θα τους αντιμετωπίσουμε στο γήπεδό μας». Επειδή, λοιπόν, η ισοπαλία βολεύει τους «πράσινους», ο προπονητής τους θα ακολουθήσει τη συνταγή του Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως, άλλωστε, έχει δηλώσει πολλές φορές ο Νίκος Αναστόπουλος, «όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς, κοιτάς να μην το χάσεις». Κάτι έμαθε και ο «αλενατότε» τόσα χρόνια στις προπονήσεις των ιταλικών ομάδων!

Ο Τεν Κάτε, βέβαια, δεν θήτευσε σε πάγκο του Καμπιονάτο, αλλά γνωρίζει πώς να διαχειριστεί ένα ματς υψηλού κινδύνου. Έτσι, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί στο Φάληρο με τριάδα αμυντικών μέσων, με προφανή στόχο τον έλεγχο του ρυθμού και, ασφαλώς, τη διασφάλιση της άμυνας. Η αποστολή του Σιμάο και του Ζιλμπέρτο Σίλβα θα είναι περισσότερο ανασταλτική, αλλά ο Κατσουράνης θα βγαίνει σφήνα και πίσω από τον Σισέ. Ο Γάλλος θα αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό του Τεν Κάτε, καθώς θέλει να εκμεταλλευθεί τις αδυναμίες του Παπαδόπουλου στο ατομικό μαρκάρισμα και την κακή κατάσταση του Ραούλ Μπράβο, εάν ο Σισέ βγαίνει δεξιά για να συγκλίνει στον άξονα ο Σαλπιγγίδης.

Οι επικείμενες απουσίες του Λέτο και του Νίνη από τη βασική εντεκάδα στερούν από τους «πράσινους» ποιότητα στην ανάπτυξη, αλλά θα την αναπληρώσουν με τη δύναμη και την ηγετική φυσιογνωμία του Γιώργου Καραγκούνη, εάν ο φυσικός αρχηγός του Παναθηναϊκού ξεπεράσει το πρόβλημα με την ίωση που τον ταλαιπωρεί…

Αν λείψει ο «Κάρα», τότε τη θέση του θα πάρει πιθανότατα ο Νίνης, δίχως να αποκλείεται και η έκπληξη από τον Τεν Κάτε με τη συμμετοχή του Ρουκάβινα στο αριστερό άκρο της επίθεσης, καθώς για τον Λέτο διίστανται οι απόψεις κατά πόσο πρέπει να παίξει στο Φάληρο όπου τον περιμένουν αφιονισμένοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού.


Σχολιάστε εδώ