Λάθος επιλογή του Άρη

Κύριε Διευθυντά,
Πραγματική έκπληξη μου προξένησε η απόφαση του κ. Σπηλιωτόπουλου, ενός ικανού και τίμιου πολιτικού, να ταχθεί με την παράταξη της κ. Μπακογιάννη και το σκοτεινό πολιτικό κατεστημένο της Νέας Δημοκρατίας.
Ελπίζω ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν ξέχασε, όπως άλλωστε και οι Έλληνες, ότι ήταν ένας κύριος συνεργάτης τού κ. Κ. Καραμανλή όταν εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ στον οποίο ο πρόεδρος έδειχνε μεγάλη εμπιστοσύνη.
Τότε το πολιτικό κατεστημένο της ΝΔ βάλθηκε να καταστρέψει αυτήν τη σχέση και επειδή δεν μπορούσε να βρει κανένα μεμπτό σημείο κατέφυγε στη συκοφαντία και το ψέμα, αναγκάζοντας έτσι τον πρόεδρο να τον απομακρύνει. Μήπως όμως και τώρα ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν γνωρίζει αυτό που το 80% των Ελλήνων έχουν καταλάβει ότι περίπου δύο χρόνια το ίδιο κατεστημένο υπηρεσιών, πολεμούσε και τορπίλιζε τον κ. Καραμανλή και αγωνίζεται να προωθήσει τη διάδοχο κατάσταση μέσα στην οποία βρέθηκε έτοιμη η κ. Μπακογιάννη. Και ποιος αμφιβάλλει ότι, αν δεν είχε γίνει δεκτή η πρόταση του κ. Αβραμόπουλου, δεν θα χρειάζονταν ούτε εκλογές.
Ίσως ο κ. Σπηλιωτόπουλος θα μπορέσει να εξηγήσει τον χειρισμό της ελληνίδας υπουργού των Εξωτερικών στην περίπτωση του βομβαρδισμού από τη Ν. Γεωργία των αμάχων γυναικόπαιδων της Β. Γεωργίας, κάτι που μας θυμίζει τον βομβαρδισμό των αμάχων της Σερβίας από τους Αμερικανούς, όταν ενώ τα περισσότερα κράτη απέφυγαν κάθε ανάμειξη, η κυρία Ντόρα βιάστηκε να ταχθεί με την πλευρά της Νότιας Γεωργίας που είχε αποτέλεσμα να καταστραφεί όλη η προσπάθεια του κ. Καραμανλή για συνεργασία με τη Ρωσία, με τα γνωστά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα για τη χώρα μας.
Η στάση μας αυτή είχε συνέπεια να δυσαρεστηθεί η Ρωσία, με άμεσο αποτέλεσμα σήμερα να αγκαλιάσει την Τουρκία. Τώρα, αν αυτό ήταν διπλωματική επιτυχία της Ελλάδος ή της Αμερικής, ας μας το εξηγήσουν άλλοι, γιατί εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ.
Μήπως στην απόφαση του κ. Σπηλιωτόπουλου να βαρύνει το γεγονός ότι η πολιτική της κ. Μπακογιάννη με τους Τούρκους είναι κάπως δυσκολονόητος, γιατί πώς διαφορετικά θα εξηγήσουμε την απόφαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών να καθιερώσει σε μια ευαίσθητη περιοχή, όπως είναι η ελληνική Θράκη, στα σχολεία την τουρκική ως δεύτερη γλώσσα, και να προωθεί την αναγνώριση του ψευδοχατζή της Κομοτηνής.
Ίσως γιʼ αυτό και σημερινός μουσουλμάνος βουλευτής της ΝΔ να δηλώνει ότι, εάν εκλεγεί πρόεδρος ο Σαμαράς, αυτός θα αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία.
Και κάτι άλλο ακόμα. Γνωρίζει άραγε ο κ. Σπηλιωτόπουλος αν είναι αλήθεια ή όχι ότι ο γνωστός τούρκος δημοσιογράφος που κατέβασε την ελληνική σημαία από τα Ύμια και φωτογραφήθηκε καμαρώνοντας γιʼ αυτό έλαβε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βίζα συνεχούς εισόδου στη χώρα μας και μάλιστα τιμής ένεκεν δωρεάν.
Όσον αφορά το ελληνικό βέτο στο Βουκουρέστι γνωρίζουμε όλοι ότι ήταν καθαρά έργο και απόφαση του κ. Καραμανλή και ότι στη συνέχεια το πλήρωσε.
Το γεγονός της αποχώρησης του κ. Σαμαρά και του κ. Αβραμόπουλου από τη ΝΔ στα δημοκρατικά καθεστώτα είναι μια καθαρή πολιτική πράξη, η οποία όμως απέχει πολύ από την αποστασία και το πισώπλατο μαχαίρωμα από τον πατέρα της κυρίας Ντόρας του Γεωργίου Παπανδρέου, του Γέρου της Δημοκρατίας.
Ν. Χαντζάκης
Χαλκιδική


Σχολιάστε εδώ