Κέρδισε πόντους και εντυπώσεις…

Η παρουσία και η συγκέντρωση του Σαμαρά στον Πειραιά ήταν όντως έκπληξη. Γιατί όλοι περίμεναν πως μετά την εντυπωσιακή συγκέντρωση της Ντόρας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο αντίπαλός της θα το σκεφτόταν πολύ να κατέβει στο Λιμάνι.

Όμως ο μεσσήνιος πολιτικός είδε ότι έχουν ανέβει οι… μετοχές του στον Πειραιά, πήρε τις διαβεβαιώσεις ότι μπορεί να κάνει μεγαλειώδη συγκέντρωση και τόλμησε! Ήταν μια κίνηση που «του βγήκε». Γιατί φάνηκε πως πολύς κόσμος τον θέλει. Γιατί μίλησε με αποφασιστικότητα και χωρίς περιστροφές, με αποτέλεσμα να εντυπωσιάσει. Γιατί κατάφερε να ενεργοποιήσει νεοδημοκράτες που ήταν τόσο δυσαρεστημένοι ώστε δεν είχαν πάει ούτε να ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές! Ο Σαμαράς κέρδισε πόντους στον Πειραιά. Η αίθουσα διαλέξεων και το φουαγέ του ΟΛΠ είχαν γεμίσει ασφυκτικά. Έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει την Ντόρα κι αυτό το κατάλαβαν όλοι στο Λιμάνι.

Η συγκέντρωση αυτή φαίνεται πως μείωσε την απόσταση που είχε στον Πειραιά ο Σαμαράς από την Ντόρα. Το πόσο θα μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα, θα φανεί σήμερα. Γιατί στον Πειραιά είχε σαφές προβάδισμα η τέως υπουργός Εξωτερικών, αλλά η εμφάνιση του Σαμαρά άλλαξε το κλίμα. Το ζητούμενο βέβαια είναι αν θα μπορέσει να το ανατρέψει.
Σήμερα πάντως οι νεοδημοκράτες της πόλης βρίσκονται σε… εκλογική ετοιμότητα.

Όλοι έχουν ενημερωθεί για το πού ψηφίζουν και μέχρι χθες διαβεβαίωναν εαυτούς και αλλήλους στην πλατεία Κοραή ότι θα πάνε να ψηφίσουν, διατρανώνοντας και την πεποίθηση ότι θα εκλεγεί ο υποψήφιος που στηρίζουν.

Εκείνο που κρατήσαμε απ’ όλες τις προεκλογικές συζητήσεις στον Πειραιά είναι η βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα έχει αρχηγό σήμερα το βράδυ. Δηλαδή αυτοί που θα ψηφίσουν θεωρούν δεδομένο ότι είτε ο Σαμαράς είτε η Ντόρα θα εκλεγούν από τον πρώτο γύρο! Για να δούμε, θα δικαιωθούν;

// Στο επιτελείο του Σαμαρά όμως πιέζουν τους οπαδούς τους στην πόλη για μεγαλύτερη κινητοποίηση, γιατί, όπως λένε, δεν έχουν κατάλληλη οργάνωση και μηχανισμό και φοβούνται μήπως βρεθούν πίσω.

// Από την πλευρά του, το επιτελείο της Ντόρας έχει ορίσει «τμηματάρχες» οι οποίοι έχουν κατανεμηθεί στα σημεία της πόλης που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα, με στόχο να… μαζεύουν ψήφους ακόμα και μέχρι πριν την είσοδο των ψηφοφόρων σε αυτά. Έχουν μάλιστα διανεμηθεί και κατάλογοι με τα ονόματα των νεοδημοκρατών κατά περιοχή, που έχουν δηλώσει στα τηλεφωνήματα που τους έγιναν ότι θα ψηφίσουν Ντόρα.

Το θέμα βέβαια είναι αν αυτοί που έλεγαν στο τηλέφωνο, ότι θα ψηφίσουν τη συγκεκριμένη υποψήφια, θα το κάνουν ή αν άλλαξαν άποψη στην πορεία…

Για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι και την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες, έγιναν πολλές συσκέψεις της τελευταίας μέρας στο «στρατηγείο» της Ντόρας στη Συγγρού με παράγοντες του Πειραιά, οι οποίοι έχουν δηλώσει τη στήριξή τους από νωρίς και έχουν πάρει ενεργό μέρος στην κινητοποίηση για την εκλογή της.

Στις συσκέψεις αυτές μετείχαν ο πρώην πρόεδρος του ΟΛΠ Διονύσης Μπεχράκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι και πρώην αντιδήμαρχοι Λίτσα Καλαγιά και Γ. Δαβάκης, ο πρώην πρόεδρος του Β΄ Διαμερίσματος Γ. Μαστρονικόλας, που έχει δηλώσει ότι σήμερα στο εκλογικό κέντρο που είναι δίπλα στο μαγαζί του θα έχει μια έκπληξη υπέρ της υποψήφιας που στηρίζει, στελέχη της ΝΔ από τη νομαρχία, την Περιφέρεια και άλλοι.

// Πολύ φανατικούς φίλους έχει ο Σαμαράς. Την Πέμπτη το μεσημέρι, στην κηδεία του Τάκη Μελά, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Πειραιά Ηλίας Βουγιουκλάκης μίλαγε στο κινητό του έξω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας και έλεγε στους συνομιλητές του γιατί θα πρέπει να ψηφίσουν τον μεσσήνιο υποψήφιο!

// Και μια διευκρίνιση: Η πρόεδρος του Τζανείου Λίτσα Γιαννακάκου δεν στηρίζει Σαμαρά όπως από εσφαλμένη πληροφόρηση γράψαμε την περασμένη Κυριακή, αλλά Ντόρα. Μάλιστα έχει υπογράψει και δήλωση στήριξής της αμέσως μόλις ο Αβραμόπουλος δήλωσε ότι αποχωρεί από την κούρσα της διαδοχής.


Σχολιάστε εδώ