Η πλειοψηφία της ΔΑΚΕ στηρίζει Σαμαρά

Μπορεί η ΔΑΚΕ ως συνδικαλιστική παράταξη να παρέμεινε ουδέτερη στις διαδικασίες για ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ, όμως τα ηγετικά της στελέχη μοιράζονται, στηρίζοντας κυρίως έναν, από τους δύο επικρατέστερους υποψηφίους. Έτσι:
Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Κ. Πουπάκης, την Πέμπτη, έσπασε τη σιωπή του και δημοσίως στήριξε την υποψηφιότητα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Προηγήθηκε με ανοικτή στήριξη στον κ. Αντ. Σαμαρά το ηγετικό στέλεχος της ΔΑΚΕ Φιλ. Ταυρής, ενώ υπέρ της υποψηφιότητας του τελευταίου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πλειοψηφία των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ.
Σε συνδικαλιστικό επίπεδο, οι σχέσεις μεταξύ των στελεχών δεν φαίνεται να έχουν διαταραχθεί, όμως δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν τη σημερινή μέρα, καθώς στα εκλογικά κέντρα όπου θα ψηφίσουν τα μέλη της ΝΔ ως αντιπρόσωποι των υποψηφίων θα μετάσχουν στο σύνολό τους οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, οπότε τις κρίσιμες αυτές ώρες θα δοκιμαστούν οι σχέσεις όλων.
Όπως συμβαίνει πάντα, τα συνδικαλιστικά στελέχη εμφανίζονται βέβαια για τη νίκη του υποψηφίου που υποστηρίζουν: «Ντόρα» βλέπει ο κ. Πουπάκης, «Σαμαρά» ο κ. Ταυρής, που δεν αποκλείει εκλογή του από τον πρώτο μάλιστα γύρο.
Μετά το «σπάσιμο» της ουδετερότητας της ΔΑΚΕ -ασχέτως αν ο κ. Πουπάκης, διευκρίνισε ότι τοποθετείται με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή της ΝΔ- δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν με δημόσιες δηλώσεις τους και άλλοι συνδικαλιστές, υπέρ κάποιου από τους τρεις υποψηφίους.


Σχολιάστε εδώ