Η Ντόρα και η στήριξη από αμνήμονα Κύπριο

Λυτούς και δεμένους (μεταξύ τους κι έναν τέως υφυπουργό) εξαπέλυσε η Ντόρα για εκμαίευση στηρίξεως από πλευράς και Κυπρίων ώστε να καλύψει κενά στο «πατριωτικό της προφίλ», έναντι του Αντώνη Σαμαρά. Γνωστού συν τοις άλλοις αντι-Ανανικού. Τελικά βρήκαν ανταπόκριση στον πρόεδρο μιας οργανώσεως «ταμπέλας» (της Ενώσεως Κυπρίων Ελλάδος), ο οποίος εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του. Και ο οποίος συν άλλοις είχε
ακόμη και προ μηνός συνάντηση στα κατεχόμενα με τον εγκάθετο της Άγκυρας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο «Προεδρικό Γραφείο» του! Κάτι που εξόργισε την ηγεσία και τις χιλιάδες των κυπρίων αποδήμων, αφού αυτό ισοδυναμούσε σημειολογικά με έμμεση αναγνώριση του «ψευδοκράτους». (Γι’ αυτό και ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστόφιας αρνείται να συναντά ξένους όταν αυτοί βλέπουν τον Ταλάτ στο «προεδρικό» του.)
Αυτό δεν το γνώριζαν οι της Ντόρας. Για την οποίαν ο ίδιος κενόδοξος κύριος διατείνεται ότι «είχε άριστες σχέσεις» με τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο!
Από πού κι ως πού όμως; Μήπως γιατί ο τελευταίος ηγείτο εκστρατείας κατά του Σχεδίου Ανάν, ενώ η πρώτη υπήρξε σημαιοφόρος και ένθερμος συνήγορός του; Ή μήπως γιατί ο πατέρας της, στο σπίτι της ίδιας (και παρόντος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας), ανέπτυξε «σχέδιο αποδομήσεως του Τάσσου και αντικαταστάσεώς του»; Κάτι που και το «ΠΑΡΟΝ» τότε και η έγκυρη «Καθημερινή» απεκάλυψαν κι εν πολλοίς απεσόβησαν.
Η στήριξη από τον εν λόγω Κύπριο αποβαίνει τελικά για την Ντόρα μπούμερανγκ. Γιατί κι αν ακόμα υπήρχαν Κύπριοι που θα συγχωρούσαν τη στάση της για το Σχέδιο Ανάν, τώρα πλέον να μην ελπίζει σε κανέναν…
ΜΝΗΜΩΝ


Σχολιάστε εδώ