Η κολυμβήθρα του Σιλωάμ!

Μερικές απλές επισημάνσεις για τα προεκλογικά της Νέας Δημοκρατίας:
= Μια που η κ. Μπακογιάννη κατέφυγε σε καταγγελία ότι το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» ευνοεί τον αντίπαλό της, κ. Σαμαρά, ας παρατηρήσουμε ότι το σύστημα όλων των ΜΜΕ τής φέρθηκε με απόλυτη -και παρεξηγήσιμη- «λεπτότητα» για την υπόθεση Ζήμενς.
Κάτι γράφτηκε σε ηλεκτρονικούς ιστοχώρους, αλλά στον Τύπο και τα μεγάλα κανάλια ούτε λέξη. Ακόμα κι όταν η «Ελευθεροτυπία» είχε αποκαλυπτικότατο και συνταρακτικό ρεπορτάζ, όλοι οι άλλοι το «έθαψαν» πανηγυρικά!
– Αν έσκαγε, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, τέτοια «βόμβα» για τον Σαμαρά, τι θα γινόταν; Δεν θα τον κατακρεουργούσαν σε δημόσια θέα;
Αλλά για την Ντόρα ούτε κιχ!
– Κι αν υπήρχε σε βάρος του Σαμαρά υπόθεση τύπου Ζήμενς, τι θα είχε συμβεί; Δεν θα τον είχαν ξεσχίσει εκατό φορές;
– Θα είχε φτάσει σε εκλογές; Πολύ αμφίβολο.
Κατά τα άλλα η Ντόρα καταγγέλλει ότι «τον Σαμαρά τον παίζει το σύστημα ΠΑΣΟΚ»!
Και την ίδια την έπαιξε το Σύμπαν της διαπλοκής…

=Δεύτερον, εκείνος ο Ψωμιάδης τι ρόλο παίζει; Να θέλει να καταγράψει τα ποσοστά του και μόνο; Γιατί, άραγε; Πάει για μελλοντικός αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία; Χλωμό, πολύ χλωμό…
Μήπως πηγαίνει για αρχηγός νέου κόμματος και κάνει «πρόβα τζενεράλε»; Δεν μοιάζει για κορόιδο να επενδύσει χρήματα που είναι απίθανο να τα πάρει πίσω.
Είναι απλή «μωροφιλοδοξία»; Απίθανο κι αυτό. Διότι αν περί αυτού επρόκειτο, κάποιος θα βρισκόταν να τον μαζέψει.
Τι μένει; Να είναι «λαγός» κάποιου: είτε της Ντόρας (για να μη νικήσει ο Σαμαράς) είτε του Καρατζαφέρη (για να διευκολύνει νίκη της Ντόρας). Πιθανότερο είναι το δεύτερο. Γιατί το καλύτερο σενάριο για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ είναι να βγει η Ντόρα αρχηγός…
Οπότε θα υπάρξει τέτοιο κύμα φυγής από τη ΝΔ (προς τα δεξιά) που ο Καρατζαφέρης θα διπλασιάσει (κατά μερικούς θα τριπλασιάσει) τα ποσοστά του.
Και τότε η Νέα Δημοκρατία θα πέσει πιο χαμηλά με την Ντόρα αρχηγό. Πολλοί θα της φύγουν, να πάνε σπίτι τους. Αρκετοί θα πάνε στον ΛΑΟΣ. Ακόμα κι αν απορροφήσει κάποιους απογοητευμένους από το ΠΑΣΟΚ, μάλλον δεν «σώζεται».
Κι αυτό ασφαλώς συμφέρει κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Γιατί με μια ΝΔ μονίμως διασπασμένη δίπλα του -ανάμεσα σε ένα μικρότερο «μεγάλο» κόμμα (ΝΔ με Ντόρα) κι ένα μεγαλύτερο «μικρό» κόμμα (ΛΑΟΣ μετά την εκλογή Ντόρας)- το ΠΑΣΟΚ θα μπορεί να κυβερνά ανενόχλητο.
Άρα, όλα τα «συστήματα» -του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ, των ξένων Οργανισμών (που επιδιώκουν να λύσουν τα χέρια της κυβέρνησης, ώστε να περικόψει δραστικά τα ελλείμματα), όλα τα «συστήματα» κι όλοι οι Οργανισμοί- «σπρώχνουν» την Ντόρα με χίλια.
Κι όλοι οι μηχανισμοί βλέπουν την υποψηφιότητα Σαμαρά ως «απειλή» για την ευστάθεια του ΠΑΣΟΚ.
Ο Σαμαράς ως αρχηγός της ΝΔ θα απειλήσει το ΠΑΣΟΚ άμεσα, διότι θα κρατήσει ενωμένη τη ΝΔ, ενώ θα της ανεβάσει τα ποσοστά αμέσως, επαναφέροντας μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων που πήγαν στην αποχή.
Είναι βέβαιο ότι όλα τα «συστήματα», όλες οι «δικτυώσεις» της διαπλοκής κι όλα τα «άτυπα συμφέροντα» θέλουν διασπασμένη τη ΝΔ στη βάση. Άρα θέλουν εκλογή της Ντόρας…
Αντίθετα, εκλογή Σαμαρά μπορεί να σημαίνει ότι ως τον Σεπτέμβριο του 2010 η ΝΔ θα έχει βρεθεί στις δημοσκοπήσεις μπροστά από το ΠΑΣΟΚ!
=Τι σημαίνει η έμμεση απειλή της Ντόρας ότι «θα φύγει αν χάσει»;
Δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Θα μείνει και θα προσπαθήσει να υπονομεύσει τον Σαμαρά. Περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για τη «ρεβάνς». Μάλλον λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.
Γιατί ο Μεσσήνιος θα την «ξεδοντιάσει» στο πρώτο… «φτάρνισμα»! Κι αν την ξεδοντιάσει εγκαίρως, τότε δεν θα είναι σε θέση να τον υπονομεύσει. Ούτε να του κάνει ζημιά, αν σηκωθεί να φύγει…
=Εκείνο που δεν υπολογίζουν πολλοί είναι ότι ενδεχόμενη εκλογή Σαμαρά αρχίζει να ρευστοποιεί τους συσχετισμούς σε όλο το πολιτικό σκηνικό.
Γιατί «απενοχοποιεί» οριστικά τη ΝΔ και προσελκύει κόσμο που βρίσκεται παγιδευμένος σε άλλα κόμματα και νιώθει ασφυκτικά.
Άνθρωποι που δεν θα ψήφιζαν ή δεν θα εντάσσονταν ποτέ στη ΝΔ, αν εκλεγεί ο Σαμαράς, θα προσχωρήσουν ευχαρίστως.
Κι όσο πιο βαθιά βάλει το μαχαίρι στο κατεστημένο της ΝΔ ο Σαμαράς, τόσο περισσότεροι από άλλα κόμματα θα θελήσουν να προσχωρήσουν στη ΝΔ.
Κάποιος είχε πει κάποτε ότι η ΝΔ είναι «η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλυθούν οι παλαιότερες αμαρτίες του Σαμαρά».
Τελικώς, και περιέργως, αν εκλεγεί, θα λειτουργήσει αντίστροφα:
Θα γίνει ο Σαμαράς «η κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για να ξεπλυθούν οι προαιώνιες «αμαρτίες» της Νέας Δημοκρατίας…

Ν. Ζ.


Σχολιάστε εδώ