εδώ Βρυξέλλες

Θέλουμε οι αναπτυγμένες χώρες να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% κάτω από τα επίπεδα του 1990 έως το 2020 και μεταξύ 80 και 95% έως το 2050».
Αυτό ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ν. Χουντής στη συζήτηση που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο για την κλιματική αλλαγή.
wΜε πλειοψηφία 620 έναντι 53 εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το κοινό ψήφισμα για τα Περιβάλλοντα Χωρίς Καπνό. Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με αιχμή του δόρατος την προστασία των παιδιών από το παθητικό κάπνισμα, δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.
w«Νέοι, καινοτομία και το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης» ήταν το θέμα της ηλεκτρονικής συνομιλίας (online chat) του ευρωβουλευτή της ΝΔ, καθηγητή Ιωάννη Τσουκαλά με περίπου 200 μαθητές, ηλικίας 14-20 ετών, από δέκα διαφορετικά σχολεία της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Λιθουανία, Βουλγαρία, αλλά και Τουρκία). Κατά τη συζήτηση, που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και την ανακύκλωση.
w«Η ΠΓΔΜ, αν και έχει κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τις αναγκαίες για την ευρωπαϊκή της πορεία μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό, εξακολουθούν μεταξύ άλλων να παραμένουν τα προβλήματα στις σχέσεις καλής γειτονίας», ανέφερε στην παρέμβασή του προς τον αρμόδιο
Επίτροπο για θέματα διεύρυνσης Όλι Ρεν, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, στη συνεδρίαση της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ – ΠΓΔΜ, στο Στρασβούργο.
wΜε μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκαν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τροπολογίες του Κρίτωνα Αρσένη που κατοχυρώνουν τη σημασία των φυσικών οικοσυστημάτων και των φυσικών δασών στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ζητούν τη χρηματοδότηση των διεθνών προσπαθειών για τον τερματισμό της παγκόσμιας αποδάσωσης και την αύξηση των δασών. Με τις τροπολογίες αυτές το Κοινοβούλιο παίρνει για πρώτη φορά θέση ενάντια στη χρηματοδότηση νέων δασών που θα χρησιμοποιούνται για εμπορικές χρήσεις (π.χ. ξυλεία) και για πρώτη φορά τονίζει την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των φυσικών λύσεων στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.


Σχολιάστε εδώ