ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΚΙ όμως κινείται. Ο… Κ. Μητσοτάκης εννοώ. Μπορεί να αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις, ωστόσο έχει πλήρως δραστηριοποιηθεί για την εκλογή της Ντ. Μπακογιάννη. Δέχεται στελέχη στο γραφείο του, δίνει οδηγίες και τηλεφωνεί σε παράγοντες σε ολόκληρη την επικράτεια. Σε ένα από τα τηλεφωνήματα ωστόσο τον περίμενε μια… δυσάρεστη έκπληξη: Όταν ο συνομιλητής του, επικεφαλής ενός συλλόγου στην Εύβοια, άκουσε να του λέει ότι είναι ο Κ. Μητσοτάκης, του έκλεισε κατάμουτρα το τηλέφωνο. Τι είχε συμβεί; Νόμιζε ότι ήταν ο… Μητσικώστας και του έκανε πλάκα!
oΚΑΛΟΚΑΙΡΙ του 2000. Στα… υψίπεδα του Καρπενησίου ο Μιχ. Λιάπης, με τη συνηγορία γνωστού εκδότη, προσπαθεί να πείσει την Ντ. Μπακογιάννη να αμφισβητήσει τον Κ. Καραμανλή, που λίγους μήνες πριν είχε χάσει οριακά τις εκλογές από τον
Κ. Σημίτη. Πλην όμως εκείνη δεν «τσίμπησε» το δόλωμα. «Βγείτε εσείς μπροστά κι εγώ θα ακολουθήσω», ήταν τότε η απάντησή της. Δεν βγήκε κανείς, εννοείται… Νοέμβριος του 2009.
Ο κ. Λιάπης δίνει «σκληρή μάχη» για να μην… εκλεγεί αρχηγός η Ντόρα! Έχει ο καιρός γυρίσματα, που θα έλεγε κι ο Κ. Μητσοτάκης.
oΩΡΑΙΟ αυτό το «παραμύθι» με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αλλά και η πλάκα έχει τα όριά της. Μετά τις επικρίσεις που διατυπώνονται ακόμη και μέσα από το ΠΑΣΟΚ ως προς την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια του μέτρου, στην κυβέρνηση αποφάσισαν να βάλουν τέλος στο «καλαμπούρι». Ήτοι να αφήσουν κατά μέρος τα προσχήματα και να επιταχύνουν τις διαδικασίες. Έτσι, με την προκήρυξη για τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ οι ενδιαφερόμενοι είχαν περιθώριο μία εβδομάδα (η προθεσμία λήγει αύριο) να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Το ίδιο συνοπτικές είναι οι διαδικασίες και για τη στελέχωση φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε λίγο θα προκηρύσσουν τη θέση το πρωί, θα λήγει η προθεσμία το μεσημέρι και το βράδυ θα αποφασίζεται ο διορισμός.
o «ΚΟΚΚΙΝΗ» τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ των γραφείων του Β. Βενιζέλου και της Ντ. Μπακογιάννη. Όχι, όχι, δεν ανέλαβε ο υπουργός Άμυνας άτυπος σύμβουλος της τέως υπουργού στη βάση «τι να μην κάνει για να μην ηττηθεί στις εσωκομματικές εκλογές». Με δεδομένη την εμπειρία του στο ΠΑΣΟΚ. Οι δύο πολιτικοί βρίσκονται σε επικοινωνία για να συντονίσουν, όπως πληροφορούμαι, τις κινήσεις τους στη δικαστική διένεξή τους με κυριακάτικη εφημερίδα. Ο κ. Βενιζέλος διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι «θα φτάσει μέχρι τέλος», ενώ στο ίδιο κλίμα φαίνεται να είναι και η κ. Μπακογιάννη.
oΩΣ γνωστόν, στην Ελλάδα ασυμβίβαστο μεταξύ εκπροσώπου εργαζομένων και κυβερνητικού εκπροσώπου δεν υφίσταται. Έτσι, εξακολουθεί να… διαπρέπει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ
Γ. Παναγόπουλος, αν και όχι πάντα χωρίς συνέπειες. Την περασμένη Δευτέρα επικεφαλής συνδικαλιστών πήγε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη συνάντηση με τον Α. Λοβέρδο. Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπος με μέλη του ΠΑΜΕ (του ΚΚΕ), που εκτόξευσαν εναντίον του βαρύτατους χαρακτηρισμούς, τον προπηλάκισαν και τον υποχρέωσαν να αποχωρήσει κακήν κακώς. «Τέτοιος διασυρμός δεν είχε προηγούμενο. Τον λυπήθηκε η ψυχή μου», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο παριστάμενου συνδικαλιστή. Ε, αυτά παθαίνει κανείς όταν πατάει σε δύο βάρκες. Τον… κλαίνʼ οι ρέγκες!
oΤΟ… αντίδοτο για την οικονομική κρίση φαίνεται ότι έχουν ανακαλύψει εκεί στο υπουργείο Άμυνας. Άλλως δεν εξηγείται το ότι έσπευσαν (40 μόλις ημέρες μετά τις εκλογές…) να προχωρήσουν σε συμφωνία με το αντίστοιχο υπουργείο της Γαλλίας για την προμήθεια έξι φρεγατών για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού. Συμφωνία την οποία είχε «παγώσει» η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με την αιτιολογία ότι λόγω των οξυμμένων προβλημάτων της οικονομίας η χώρα δεν μπορούσε να αντέξει μια τόσο μεγάλη δαπάνη. Γεγονός που τότε είχε προκαλέσει τη δυσφορία του ίδιου του γάλλου Προέδρου Ν. Σαρκοζί. Αλλά, όπως προαναφέραμε, ο κ. Βενιζέλος βρήκε το φάρμακο για την κρίση κι έτσι έβγαλε την υπόθεση από το ψυγείο και την έβαλε στον φούρνο μικροκυμάτων. Ευκαιρίας δοθείσης, έγραψε στα… παλαιότερα των υποδημάτων του τις προεκλογικές δεσμεύσεις για περιστολή των δαπανών σε πολεμικούς εξοπλισμούς.


Σχολιάστε εδώ