Γιώργο, κυβέρνησε!

Για την οποία ευθύνονται οι προηγούμενοι και προσωπικά ο Καραμανλής που γνωρίζοντας τη θύελλα που έρχεται ΛΑΚΙΣΑΝ. Δεν είναι όμως τώρα η ώρα του καταλογισμού, αν και ήδη εισέπραξαν την πρώτη βαριά καταδίκη. Τώρα είναι η δική σας ώρα, κύριε Παπανδρέου. Το πρόβλημα δεν είναι ο… Άγιος Δομίνικος, ούτε οι… χελώνες στις Πρέσπες. Το καυτό πρόβλημα είναι εδώ. Προηγείται ότι είστε πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η διεθνής σκηνή μπορεί να περιμένει… Άλλωστε οι περατζάδες μπορεί να ενισχύουν το προφίλ σας, όμως δεν έφεραν αλλαγή στάσης στα εθνικά μας θέματα, που και αυτά… συναγωνίζονται την κατρακύλα της οικονομίας μας.

Ο λαός σάς εμπιστεύθηκε. Πίστεψε αυτά που του είπατε. Ότι έχετε τη λύση. Και σας έδωσε μια τεράστια νίκη που ούτε στα καλύτερα όνειρά σας, κύριε πρωθυπουργέ, δεν τη φανταζόσασταν. Τελείωσαν οι χαρές… Δεν είστε πλέον στην Ιπποκράτους. Μετακομίσατε στην εξουσία, στο Μέγαρο Μαξίμου. Και πρέπει να αποδείξετε ότι είχατε το σωσίβιο. Και δεν σας έλαχε απλώς ο κλήρος, όπως πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε ακούσει. Τον επιδιώξατε. Ξέρατε, γνωρίζατε, πού πάτε. Ότι βουτάτε σε άγριες θάλασσες. Και το κανό δεν φθάνει…

Κύριε πρωθυπουργέ, εσείς ο ίδιος πρέπει να πιάσετε τον ταύρο από τα κέρατα. Εσάς ψήφισε ο κόσμος. Εσάς γνωρίζει και όχι τα τσικό… Βγείτε και πάρτε τα όλα πάνω σας. Πέστε τη σκληρή πραγματικότητα. Όλη την αλήθεια. Πού βρισκόμαστε. Πού κινδυνεύει ο τόπος κι εμείς να βρεθούμε. Ότι από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να χαθούν όλα.

Σε πόλεμο είμαστε. Και κάθε πόλεμος έχει απώλειες. Και ο στόχος είναι ένας και μόνος. Το πώς θα γλιτώσουμε με τις μικρότερες απώλειες. Και αυτό πρέπει να υποσχεθείτε. Να δεσμευτείτε απέναντι στους πολίτες. Ότι μπορείτε. Ότι υπάρχει ελπίδα. Και θα έρθει η ώρα. Οι μέρες για παροχές και αυξήσεις. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε τον πόλεμο. Που δυστυχώς μόνοι μας προκαλέσαμε. Κανένας δεν ζει σε άλλον πλανήτη. Βλέπει γύρω του τα μαύρα σύννεφα. Χρειάζεται όλοι να χαμηλώσουμε τον πήχυ. Και οι κατέχοντες, με πρώτους τους λεφτάδες, πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη… Μόνοι τους, να δείξουν ότι οφείλουν σʼ αυτήν τη χώρα και στους εργαζόμενους που τους έκαναν πλούσιους.

Όσο και αν ακούγεται… κουφό, ο Γιώργος Παπανδρέου ίσως είναι τυχερός. Γιατί στις κρίσεις αναδεικνύονται οι ηγέτες. Στο χέρι του είναι να κερδίσει το στοίχημα. Αρκεί να αποφασίσει ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ… Να σηκώσει τα μανίκια. Και αυτό πρέπει να γίνει από ΣΗΜΕΡΑ… Διαφορετικά, θα φορτωθεί την πτώχευση της χώρας. Ότι η Ελλάδα παρέδωσε τα κλειδιά στους ξένους… Και η χρεοκοπία δεν θα αφορά μόνο την οικονομία. Μια χώρα άφραγκη, που παρακαλάει για δανεικά, δεν θα έχει φυσικά αντίσταση στις πιέσεις για ΑΤΙΜΩΤΙΚΕΣ υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα.

Κύριε πρωθυπουργέ, δεν έχετε επιλογές… Για να μην καταγραφείτε ως ο νεκροθάφτης της χώρας…

Τα λέμε σκληρά, γιατί οι στιγμές για χαΐδια έχουν τελειώσει… Χρειάζεται ξεκάθαρα η αλήθεια. Και το αμείλικτο στίγμα της το έδωσε ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος. Και κάθε ώρα το διασαλπίζει η αγορά που πνέει τα λοίσθια. Κι όσο καθυστερεί η επέμβαση (μέτρα στήριξης), τόσο πιο δύσκολα θα κρατηθεί στη ζωή… Και αυτό θα προκαλέσει κοινωνική έκρηξη, που κανένας δεν θέλει ούτε καν να τη σκέπτεται, κύριε πρωθυπουργέ…


Σχολιάστε εδώ