Για τις ρωσοελληνικές σχέσεις έρχεται ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών έχει προσκληθεί στην πανηγυρική εκδήλωση του Ελληνορωσικού Συνδέσμου, εκδήλωση που είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια. Το θέμα της ομιλίας του είναι «Η κατάσταση στον ευρωατλαντικό χώρο και οι ρωσοελληνικές σχέσεις».
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι επικεφαλής του συνδέσμου είναι δύο κορυφαίοι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο Γεράσιμος Αρσένης, πρόεδρος, και ο Αλέκος Παπαδόπουλος, α΄ αντιπρόεδρος. Επίσης ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου, πρέσβης Κυριάκος Ροδουσάκης β΄ αντιπρόεδρος.
Μετέχουν επίσης στο διοικητικό συμβούλιο οι Πάνος Τριγάζης οικονομολόγος, γ΄ αντιπρόεδρος, Θεόδωρος Ψαλιδόπουλος, αντιδήμαρχος Καλλιθέας γενικός γραμματέας, Αλέκος Χολέβας δικηγόρος, ταμίας και Ζωζώ Λιδωρίκη, «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού», ειδικός γραμματέας.
Σκοπός του συνδέσμου είναι η καλλιέργεια της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε όλους τους τομείς των πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών, μορφωτικών και πολιτιστικών σχέσεων.


Σχολιάστε εδώ