Αποπέμφθηκε ο Αράπογλου

Τυπικά η αντικατάσταση θα γίνει την Τετάρτη, στη συνεδρίαση του ΔΣ της Εθνικής. Η αποπομπή του και μάλιστα με τρόπο τελεσιγραφικό έγινε «αρμοδίως» την Παρασκευή και γενικά οι αλλαγές στις τράπεζες ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, μετά το κλείσιμο των χρηματιστηρίων, για ευνόητους λόγους.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μας, για τη θέση του προέδρου της Εθνικής «έπαιξε» και ο πρώην «τσάρος» Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος φέρεται να διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Αλλά υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει το «deal»…

Ο νέος πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής, Β. Ράπανος, προέρχεται απ’ τα στελέχη της παλιάς «ομάδας Γεννηματά» στο ΠΑΣΟΚ και ένα φεγγάρι ήταν διοικητής στην τότε Κτηματική Τράπεζα, που συγχωνεύθηκε με την Εθνική. Συνεργάστηκε άριστα με τους «εκσυγχρονιστές» και ήταν επί κυβερνήσεων Σημίτη πρόεδρος του ΣΟΕ.

Ενώ ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Απ. Ταμβακάκης, έχει διατελέσει, επί Θ. Καρατζά, υποδιοικητής της Εθνικής. Αλλά έχει ενδιαφέρον ότι ήταν μέχρι προχθές υποδιοικητής στη Eurobank και μετείχε στο επιτελείο των πολύ στενών συνεργατών του Σπ. Λάτση…

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πρώτη κρούση για τη νέα θέση τού έγινε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Επίσης νέος διοικητής της ΑΤΕ bank τοποθετείται ο Θόδωρος Πανταλάκης, πρώην υποδιοικητής της Εθνικής (επί Καρατζά) και μέχρι τώρα αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, άτομο με μεγάλη αποδοχή και αναγνώριση στον τραπεζικό χώρο.

Ενώ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τοποθετείται η Ντ. Λάζαρη, γραμματέας του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Για την τυπική εκλογή τους θα συνέλθουν εκτάκτως οι γενικές συνελεύσεις του Ταμιευτηρίου στις 11 Δεκέμβρη και της Αγροτικής στις 12 Δεκέμβρη.

Σημειώνεται ότι απ’ την Εθνική αποχωρεί επίσης και ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Ι. Πεχλιβανίδης.

Μία μέρα πριν, ο αποπεμφθείς κ. Αράπογλου μοίρασε στους δικούς του ανθρώπους 12.500.000 ευρώ (!), ως μπόνους, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας.

Σημειώνει συγκεκριμένα:

«Τα δώρα από τα golden boys διοχετεύθηκαν προς τους συμβούλους και τους συνεργάτες της Διοίκησης.

Η Διοίκηση της Εθνικής χωρίς διαβούλευση με τον Σύλλογο Υπαλλήλων αποφάσισε να μοιράσει ψίχουλα στους εργαζόμενους και κράτησε τη μερίδα του λέοντος για τους συμβούλους και την ομάδα παρα-διοίκησης που έχει αναπτύξει πέριξ αυτής.

Έτσι μονομερώς, άδικα και αυθαίρετα έδωσε φιλοδώρημα 450 ευρώ στην πλειονότητα του προσωπικού (4,5 εκατ. ευρώ στο σύνολο) και κράτησε 12,5 εκατ. (από τα 17 του συνολικού bonus) για τους “ανθρώπους” της».


Σχολιάστε εδώ