Αμήχανοι οι υπουργοί στα έδρανα της Βουλής

Έτσι, μετά τη θορυβώδη αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας όταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας είπε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή «διολίσθησε» αφήνοντας τον Ερντογάν να θέτει θέματα μειονότητας, το απόγευμα -και μετά τον σάλο που προξένησαν οι αντιδράσεις- επέστρεψε στη Βουλή για διευκρινίσεις στους δημοσιογράφους. Αφορμή για την κόντρα στάθηκε η ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ για το περιεχόμενο της επιστολής Ερντογάν προς τον Γιώργο Παπανδρέου, με τρόπο που υπαινισσόταν μυστική διπλωματία και η απάντηση Δρούτσα οδήγησε τους Ευάγγελο Αντώναρο και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να κατηγορήσουν τον υπουργό για «πολιτική συκοφαντία αισχίστου είδους».
Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει στο σχετικό ερώτημα που του απηύθυναν οι βουλευτές της ΝΔ στην επιτροπή, στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους δεν διέψευσε ότι ο Ερντογάν επανέφερε το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό…
Χαρακτηριστικό εξάλλου της αμηχανίας της κυβέρνησης ήταν το γεγονός ότι τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης καθυστέρησαν ασυνήθιστα να φτάσουν στην αίθουσα των δημοσιογράφων, με αποτέλεσμα να δοθούν το μεσημέρι της επόμενης μέρας (!), χωρίς ωστόσο να έχουν διορθωθεί…
Της επίσκεψης του κ. Δρούτσα στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών προηγήθηκε η επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, ο οποίος μόλις είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην προσπάθειά του να περάσει από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ όλες τις προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο υπουργός εξέφρασε τη διαφωνία του με τον πρόεδρο της Αρχής Χρ. Γεραρή λέγοντας ότι οι νόμοι αλλάζουν με νόμο… Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη επιστολή του ο κ. Γεραρής έθετε θέμα ότι πρέπει να εξαιρεθούν από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ οι ανεξάρτητες αρχές, ότι δεν επιτρέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής να υπαχθούν στο ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στην Προεδρία της Δημοκρατίας και στη Βουλή, ενώ υπερασπιζόταν την προφορική συνέντευξη…
Και μέσα στον κακό χαμό ήρθαν και οι δηλώσεις Προβόπουλου στη Βουλή περί πιθανής πτώχευσης και κατά πόσον είχαν ενημερωθεί ακριβώς ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παπανδρέου που έφεραν σε τρομερή αμηχανία το κυβερνητικό επιτελείο. Το ερώτημα που προέκυψε και παραμένει είναι όχι το κατά πόσο η οικονομία βρίσκεται στην εντατική, γιατί το έχει απαντήσει ήδη και μάλιστα σαφώς ο κ. Παπανδρέου, αλλά το ποιος γνώριζε το μέγεθος του προβλήματος και το απέκρυπτε…


Σχολιάστε εδώ