Ύμια και πάλι…

l Όσο και να επιχειρούν απεγνωσμένα να μας επιβάλουν τη λήθη οι πρωταγωνιστές του δράματος, μας το θυμίζουν οι ξένοι.
lΟ τότε (1996) αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Στρόουμπ Τάλμποτ, σε απόρρητη έκθεσή του ομιλεί περί πανωλεθρίας των Ελλήνων στα Ύμια, η οποία οφείλεται σε διστακτικότητα και ανεπάρκεια… Και συμπληρώνει: Η Ευρωπαϊκή Ένωση κοιμόταν την ώρα της κρίσεως και ουδέν έπραξε για να βοηθήσει τη χώρα μέλος της.
lΗ κρίση γκρέμισε τον μύθο, το ψευδεπίγραφο επιχείρημα πολιτικών που εν ονόματι εξασφάλισης πολιτικής στήριξης χάριζαν, με το αζημίωτο βέβαια, τεράστια υπερκοστολογημένα οπλικά προγράμματα σε χώρες της ΕΕ, καταβαραθρώνοντας τη χώρα.
lΕν τούτοις και μετά τα Ύμια, ξεχνώντας τους διεθνείς διαγωνισμούς, σπεύσαμε να «ξαναμπουκώσουμε» εταίρους, φορτώνοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις με ενίοτε άχρηστα και εν πολλοίς υπερκοστολογημένα υλικά.
lΑν δεν κάνω λάθος, ο κ. Μπεγλίτης έχει αντιληφθεί πλήρως το θέμα των σαθρών «πολιτικών αποφάσεων». Θα το δούμε στην πράξη… Όπως γράφει στο προηγούμενο «Π» ο αξεπέραστος Συναξαριστής: «… Ανεδείχθησαν πολιτικοί με χαλαρή συνείδηση και ανοχή ως προς το θέμα της ξενικής εξάρτησης και επικράτησε η αντίληψη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ξένες πλάτες…».
lΓια την αξιοπρέπεια, ως πυρήνα του πατριωτισμού, μίλησε πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πυρομαχικά αρμάτων LEO
lΤο θέμα έχει αρχίσει, πλέον, να
κουράζει…
lΜέχρι τώρα αντιμετωπίζαμε την απόλυτη παχυδερμία των ιθυνόντων, που το μόνο που ήξεραν ήταν να διαβάζουν πανηγυρικούς δεκάρικους στις εθνικές επετείους…
lΑνεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου (που έχει αντιληφθεί το πρόβλημα, αλλά βλέπει και τα άδεια ταμεία) να σκέφτεται την «προσωρινή» προμήθεια βλημάτων DM 33 ή 53, ελαφρώς παρωχημένων, και για τη συμπαραγωγή των προβλεπόμενων DM 63… βλέπουμε!
lΗ δαπάνη προμήθειας νέου βλήματος φθάνει και ίσως ξεπερνάει τα 400 εκατ. ευρώ, αν δεν κάνω λάθος. Πολλά τα λεφτά…
lΔεν είμαι πυροβολητής, υπηρέτησα ναύτης, αλλά διερωτώμαι: Για να δουλέψουν και τα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), γιατί δεν γίνεται μια έρευνα αγοράς, μήπως βρεθεί αξιόπιστος προμηθευτής ή προμηθευτές, που να δεχθούν τους σημερινούς όρους συνεργασίας – συμπαραγωγής του βλήματος με τα ΕΑΣ; Με επιπλέον ακόμη έναν όρο: Αντί αμοιβής σε ρευστό (που δεν υπάρχει) να αποδεχθεί ισόποσο σε ελληνικά προϊόντα, εξαγώγιμα.
lΕίμαι αιθεροβάμων; Ίσως…
Εύγε!
lΡεπορτάζ της ΕΤ3 με θέμα μια επίσκεψη στο Φαρμακονήσι.
lΠαρουσιάζονται διάφοροι που λένε τα δικά τους, αλλά και δύο Ελληνόπουλα που υπηρετούν εκεί. Ο ένας λέει: «Είμαι υπερήφανος που υπηρετώ την πατρίδα στην ακριτική αυτή γωνιά. Περιμένω να απολυθώ, να γυρίσω στη σύζυγο και τα δύο παιδιά μου».
lΜπορώ να συγχαρώ αυτούς τους κυρίους του ΓΕΣ, που έστειλαν έναν πατέρα δύο παιδιών να υπηρετήσει εκεί και τοποθετούν στις διάφορες «λούφες» του ΓΕΣ και του Λεκανοπεδίου διάφορα «δικά μας παιδιά». Ιδού πώς εξασφαλίζεται το φρόνημα του Στρατεύματος. Γι’ αυτό προχωρούν στην κατάργηση της θητείας…
Θα ρεζιλευτούμε τελικά:
lΑφού τα είχε κλεισμένα επί διετία σε αποθήκες για να σκουριάζουν, 12 πανάκριβα ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ, τα ιπτάμενα φρούρια, αποφάσισε, αυτή η φοβερή Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και Επενδύσεων, να τα παραλάβει 2 μήνες προ των εκλογών.
lΤο πρόβλημα της πληρωμής, όμως, εξαιρετικά περιπλεγμένο, το άφησε μποναμά στους νέους, στο Γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, ο διευθυντής του οποίου, Στρατηγός Τόσκας, τρέχει για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα!
lΤα ελικόπτερα, λοιπόν, παρελήφθησαν, οι Αμερικανοί περιμένουν στον προθάλαμο 193 εκατ. δολ. (υπόλοιπο), που το παράδοξο είναι ότι υπάρχουν! Δεν κατέφυγαν ακόμη στα δικαστήρια, για να μη διαταράξουν τις σχέσεις με την Ελλάδα, εν όψει άλλων προγραμμάτων για τα οποία τρέφουν προσδοκίες…
lΌσον αφορά την «εθνική αξιοπρέπεια», μόλις προχθές διάβασα ότι λονδρέζοι ταξιτζήδες κυνήγησαν την υφυπουργό Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, γιατί τους χρωστάμε χιλιάδες λίρες από τις διαφημιστικές πινακίδες που είχαν κρεμάσει στα ταξί τους πέρυσι το καλοκαίρι…
Πάω αργά γιατί βιάζομαι…
lΠενήντα ημέρες μετά τις εκλογές και ο πρωθυπουργός δεν έχει υπογράψει τις αρμοδιότητες υπουργού αναπληρωτή. Δεν προχωράει τίποτα…
Πολύ κλάμα αδέρφια…
l…δεν έπεσε μόνο από τους ΝΑΤΟϊκούς για την αλλαγή στα της αποστολής μας στο Αφγανιστάν, με απόφαση Βενιζέλου ή κυβέρνησης, αν θέλετε, αλλά και από τους θελήσαντες να πουλήσουν στο ΓΕΣ ό,τι «σαπάκι» είχαν στη διάθεσή τους για να εξοπλίσουν το Τάγμα και να «προστατεύσουν» τους μαχητές μας.
l Άλλη φορά, παιδιά…
Mea culpa
lΑνέφερα σε προηγούμενο σημείωμά μου ότι ο διευθυντής του Γραφείου αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, υποστράτηγος ε.α. Ν. Τόσκας, ανακλήθηκε στην ενέργεια. Λάθος. Παραμένει ε.α. και μέχρι τώρα κάνει καλά τη δουλειά του και του ευχόμαστε να μην προσβληθεί από τον κυκλοφορούντα στους χώρους αυτούς ιό της αλαζονείας.


Σχολιάστε εδώ