Τύφλα να ‘χει η Ρεπούση…

Η ανιστόρητη «Πρώτη Γραμμή». Την περασμένη Παρασκευή το πρωί στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρώτη Γραμμή» και με αφορμή την είδηση ότι ο
Άρειος Πάγος πρόκειται να ενασχοληθεί με την υπόθεση της «Δίκης των Εξ», ο εκ των παρουσιαστών Δ. Οικονόμου αναφερόμενος στην είδηση «εκτέλεσε» στη θέση του Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη τον θεμελιωτή της Β΄ Ελληνικής Δημοκρατίας, Αλέξανδρο Παπαναστασίου!
Μάλιστα το όνομα Παπαναστασίου αναφέρθηκε κατ’ επανάληψιν. Φιλίστωρ θεατής αμέσως επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο της ΝΕΤ, 210- 6066000, και συνδέθηκε με το εσωτερικό τηλέφωνο των σχέσεων του ιδρύματος με το κοινό. Επισήμανε τη λανθασμένη ιστορική αναφορά και ζήτησε την επανόρθωση προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία της ΝΕΤ διαβεβαίωσε τον φιλίστορα θεατή ότι διαβιβάσθηκε η παρατήρηση στους αρμοδίους της εκπομπής. Ουδεμία
επανόρθωση έγινε.
Και ο αγωνιστής της Δημοκρατίας Αλέξανδρος Παπαναστασίου, κρατούμενος στις φυλακές την εποχή που κυβερνούσαν οι υπαίτιοι της Μικρασιατικής Καταστροφής, πρωθυπουργεύοντος του Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, για το «Δημοκρατικό Μανιφέστο» το οποίο υπέγραψε και δημοσίευσε στον Τύπο, και με το οποίο προειδοποιούσε ότι η πολιτική των Μετανοεμβριανών οδηγούσε στην καταστροφή και την εκρίζωση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τις εστίες τους, κατά την «Πρώτη Γραμμή»
«εκτελέστηκε» ως υπαίτιος της εθνικής καταστροφής!
Θα τρίζουν τα οστά του Παπαναστασίου.


Σχολιάστε εδώ