Τι δουλειά έχει το τουρκικό προξενείο στη Θράκη

Το θέμα της Θράκης από εθνικής πλευράς παραμένει άγνωστο στο ελληνικό κοινό διότι δεν πουλά. Γιατί δεν χαροποιεί, δεν ξεκουράζει τον αναγνώστη ή τηλεθεατή, αλλά τον προβληματίζει, τον αναστατώνει, τον εξοργίζει, πανικοβάλλεται και χάνει τη μακάρια ηρεμία της αποχαύνωσης και αποβλάκωσης.
Ήρθε όμως η εκπομπή του Χαρδαβέλλα να ταράξει τη συνείδηση των ανενημέρωτων Ελλήνων ώστε να αντιληφθούν ότι η Θράκη είναι ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.
Όλα ξεκινούν από το γενικό τουρκικό προξενείο που εδρεύει στην Κομοτηνή. Είναι το καρκίνωμα στη Θράκη. Άντρο των «τούρκων» εξτρεμιστών με έναν πρόξενο που αλωνίζει καθημερινώς τα χωριά και διασπείρει την προπαγάνδα του εκτουρκισμού. Επιδιώκει τη γκετοποίηση όλων των μουσουλμάνων σε μια τουρκική κοινότητα. Καταπιέζουν βαναύσως τους Πομάκους και τους Ρομά να αποδεχθούν τον αυτοπροσδιορισμό του Τούρκου. Υποφέρουν καταπιεζόμενοι και ζητούν την ηρεμία τους χωρίς να βρίσκουν συμπαράσταση από την Πολιτεία μας. Το τουρκικό προξενείο επιβάλλεται και στις τοπικές αρχές. Στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας Ξάνθης έχει αντικατασταθεί η ορολογία «Πομακοχώρια» με τον χαρακτηρισμό «ορεινή περιοχή». Με σκανδαλώδη εύνοια δραστηριοποιείται το τουρκικό προξενείο ως «κράτος εν κράτει». Τα αιτήματα της Άγκυρας γίνονται προσταγή και επιβάλλονται στην ελληνική Πολιτεία. Και η αντίδραση; Ανύπαρκτη. Να μη στενοχωρήσουμε τη «φίλη» Τουρκία.
Δεν πάει άλλο! Οι Έλληνες πρέπει να αφυπνιστούν, να μάθουν ότι και η Θράκη απαιτεί προστασία. Όλοι οι Έλληνες έχουμε ιερή υποχρέωση να δραστηριοποιηθούμε και να πράξουμε το εθνικό μας καθήκον έναντι της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας της πατρίδας μας. Όλοι πρέπει να υπογράψουμε για την κατάργηση του γενικού τουρκικού προξενείου στην ιστοσελίδα www.Antithonitis.gr.
Ξεκίνησε το 1935 ως διπλωματικό γραφείο, εξελίχθηκε ατύπως και άνευ προξενικής συμβάσεως σε προξενείο και σήμερα σε γενικό τουρκικό προξενείο. Η ύπαρξή του δεν δικαιολογείται εφόσον δεν υπάρχουν τούρκοι υπήκοοι στη Θράκη. Πρέπει να καταργηθεί ακόμη και εις αντάλλαγμα του ελληνικού προξενείου Ανδριανουπόλεως. Δεν έχουν λόγους υπάρξεώς του. Δεν χρειάζεται. Ούτε για θεώρηση βίζας, εφόσον πηγαινοέρχονται μόνον με την ταυτότητα.
Τι ζητά η περιφερειακή υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών στην Ξάνθη με πρέσβη εντεταλμένο κατόπιν Προεδρικού Διατάγματος υπʼ αριθμ. 334, Εφημερίδα της Κυβερνήσεως φύλλο 224 την 1η Οκτωβρίου 1998, υπογραφέν στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο κ.λπ. Ποτέ δεν απάντησαν πώς δικαιολογείται η ύπαρξη αυτής της υπηρεσίας στη Θράκη!
Όλα αυτά τι προμηνύουν; Υπάρχουν μυστικές συμφωνίες; Υπάρχουν κρυφά σχέδια ανταλλαγής περιοχών; Γιατί συνεχώς υποχωρούν στις απαιτήσεις της Άγκυρας; Γιατί της επιτρέπουν προσχεδιασμένα και σταθερά να προχωρεί στην άλωση της Θράκης, αλλά και στον εκτουρκισμό των βαλκανικών αντίστοιχων περιοχών;
Υπάρχουν σχέδια για την αυτονόμηση της Θράκης ή αναχάραξη των συνόρων της Ελλάδος από ανατολάς με τον 25ο Μεσημβρινό, με πρώτο βήμα τη συνδιοίκηση της Θράκης, όπως δημοσίως υποστήριξε στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα ο εκ των σοβαρών και έγκριτων διπλωματών μας, πρέσβης Χρ. Ζαχαράκις, που τον έχει βάλει στόχο η Τουρκία.
Το 2000 δημιουργήθηκε η 6η γεωγραφική περιφέρεια Ελλ. Θράκης – Τουρκίας – Βουλγαρίας με ειδικά προγράμματα από την ΕΕ για την από κοινού ανάπτυξη. Σήμερα, με το πρόγραμμα Leonardo Da Vinci, αυτή η στενή και συνεχής συνεργασία περιφερειών των τριών κρατών σε τι αποβλέπει όταν έργο οφθαλμοφανές δεν παρουσιάζεται;
Ας μην ξεχνάμε πως χάσαμε την ανατολική μας Θράκη αμαχητί. Με την υπογραφή των συμμάχων ερήμην των Ελλήνων εν πλω. Με την υπογραφή ανακωχής των Μουδανιών στις 28 Σεπτεμβρίου 1922. Τα ελληνικά στρατεύματα διατάσσονται να αποσυρθούν εντός 15 ημερών δυτικά του Έβρου. Ας μην έχει και η ελληνική μας Θράκη την ίδια τύχη. Το παιχνίδι με τη φωτιά θα παιχθεί εκεί και η Θράκη θα είναι η σφυγμομέτρηση της Ελλάδος.
Συνέλληνες, ας είμαστε εν εγρηγόρσει, οι καιροί είναι κρίσιμοι. Όταν ξυπνήσει ο Έλληνας τίποτε δεν φοβάται, αλλά τότε οι άλλοι τον φοβούνται.
Αιμιλία Λαδοπούλου
Επιτ. Πρόεδρος Ενώσεως Κομοτηναίων, αντιπρόεδρος Εθνικής Ενώσεως Βορείων Ελλήνων (Θρακών – Μακεδόνων – Ηπειρωτών) κ.ά.


Σχολιάστε εδώ