τα άνθη του κακού

DΤο 60% των Ελλήνων πιστεύει ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση. Και το άλλο 40% τι νομίζει; Πως… φεύγει τριήμερο στα Ζαγοροχώρια;
cΚαι πάνω που λέγαμε ότι ενδεχομένως θα πάρουμε την Πόλη, πιθανόν να πάρουμε τα βουνά (…πριν μας πάρουν τα όρη με τις πέτρες!).
DΤώρα εξηγείται γιατί ο Παπανδρέου κατηγορούσε προεκλογικά τον Καραμανλή για αντιλαϊκή πολιτική. Ήθελε να την εφαρμόσει ο ίδιος.
cΑν και υπάρχει σαφής διαφορά:
Ο μεν Καραμανλής σκόπευε να μας… φορολογήσει στεγνά, ενώ τώρα ο Παπανδρέου βάζει και λίγο συναίσθημα.
DΥπάρχει ακόμη ένα 6% που δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που λειτουργεί η ΝΔ. Τίποτα… ψηφοφόροι του Σιούφα θα είναι.
cΟι άλλοι του Παυλόπουλου αυτοκτόνησαν ήδη (…σε ένδειξη διαμαρτυρίας που αποκλείσθηκε από τη Eurovision ο Γιακουμάτος).
DΣτο Μαξίμου δεν βλέπουν, λέει, καθυστέρηση στην επιλογή των γραμματέων. Μην τους πουν ξαφνικά ότι η Γη γυρίζει γύρω από τη Σελήνη…
cΝομίζουν ότι πίνει καφέ στο Σύνταγμα και κόβει βόλτες στο Κολωνάκι μπας και δει τη Βάνα Μπάρμπα.
DΚατόπιν αυτού αδίκως φωνάζουν ορισμένοι για καθυστερήσεις. Εδώ το Κυπριακό παραμένει άλυτο 35 χρόνια.
cΔιαβάζω ότι για την κυβέρνηση ο Σκανδαλίδης αποτελεί τη «χρυσή εφεδρεία». Κάτι σαν τον… Λιάπη στη Νέα Δημοκρατία.
DΚι όταν προεκλογικά έλεγε ο Παπανδρέου «ή βουλιάζουμε ή αλλάζουμε»… εννοούσε χώρα, πλανήτη ή στάση στο σεξ;
cΤο σίγουρο είναι ότι η ελληνική οικονομία θα βγει κάποια στιγμή από την Εντατική, αλλά δεν θα υπάρχει κανείς για να την παραλάβει.
DΝαι, είναι πολύ πιθανό να βάλει τάξη στα αυθαίρετα η Τίνα Μπιρμπίλη. Όσο και το να βγει στο μόντελινγκ ο Γ. Βαρβιτσιώτης.
cΤο ανησυχητικό για την κυβέρνηση δεν είναι ότι με τα οικονομικά μέτρα διαφωνούν οι εργαζόμενοι, αλλά ότι συμφωνούν οι βιομήχανοι.
DΑκόμη δεν έχουμε καταλάβει πώς και γιατί τα εθνικά θέματα δεν ανατέθηκαν στον Πάγκαλο. Καμιά τουρκοσκοπιανή συνωμοσία θα είναι…
cΓια να… μην πεθάνουν από τα γέλια οι Κροάτες!
DΔακρύβρεχτες δηλώσεις του Ψωμιάδη για την ενότητα της ΝΔ. Είδε ο Βασιλάκης Καΐλας στον ύπνο του ότι του έκανε «καμάκι» η Σπεράντζα Βρανά.
cΚατά τον Ρέππα, ο Σηφουνάκης είναι… σκανδαλωδώς υπερεπαρκής για υφυπουργός. Να σκεφτείς ότι τους τον ζήτησαν για την επιτροπή καλλιστείων του ΑΝΤ-1.
DΑλλά εκείνος, εκ φύσεως σεμνός, απέρριψε την πρόταση. (Θα πάρει μέρος ως… διαγωνιζόμενος!)
cΤο γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, γιʼ αυτό κι ο Ψωμιάδης δηλώνει πως θα μείνει.
DΚύριον Ρέππα: Διαφωνώ κατηγορηματικά μαζί σας, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα να λέτε την άποψή σας και να γίνεστε ρεζίλι.
cΑς πει κάποιος με τρόπο στη ΄
Λ. Κατσέλη τι δουλειά κάνει ακριβώς. Νομίζει πως είναι υπουργός Οικονομίας.
DΕκπρόσωπος των εργαζομένων και αντιπρόσωπος της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ… έχει πάθει τέτοια σύγχυση, που σε λίγο θα βγει και στο «X–Factor».
cΚάνε το καλό και ρίξʼ τον (…νύχτα) στον γιαλό!

Ο Βενιζέλος συμβουλεύει τον ηττημένο στη ΝΔ να κάνει ό,τι κι αυτός στο ΠΑΣΟΚ. Κοινώς, την… πάπια! (Που προς στιγμήν νόμιζε πως ήταν παγώνι ελευθέρας βοσκής.)

Ε, κι αν αδυνατούν οι Βρυξέλλες να κατανοήσουν την πολιτική του Παπακωνσταντίνου, τόσο το χειρότερο… για τις Βρυξέλλες.

Αν Ντόρα, Σαμαράς, Αβραμόπουλος και λοιποί έδιναν τόσο σκληρή μάχη και στις εθνικές εκλογές, η ΝΔ θα ήταν ακόμη κυβέρνηση.


Σχολιάστε εδώ