Στηριζόμαστε και οικονομικά στον λαό

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει οικονομική εξόρμηση για το δίμηνο Δεκέμβρης 2009- Γενάρης 2010. Και απευθύνεται πρώτα από όλα στους εργατοϋπαλλήλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους, να στηρίξουν οικονομικά το Κόμμα.

Η επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης θα αποτελέσει μια σημαντική ενίσχυση, ώστε να ανταποκριθεί το ΚΚΕ στις αυξημένες απαιτήσεις της πάλης για τα λαϊκά προβλήματα. Ταυτόχρονα θα είναι μια ακόμα ουσιαστική απάντηση στη βρώμικη και συκοφαντική επίθεση, που γίνεται κατά του ΚΚΕ και για τα οικονομικά του.

Η επίθεση στόχο έχει να μειώσει το ηθικό ανάστημα του ΚΚΕ, να το ταυτίσει με τη διαφθορά και εξαγορά συνειδήσεων όλων αυτών που στηρίζουν το σύστημα. Μάταια όμως, αφού η ηθική του ΚΚΕ απορρέει από την ηθική και τις αξίες της εργατικής τάξης. Οι εργαζόμενοι μας κρίνουν και μας γνωρίζουν στα εργοστάσια, στις απεργίες, στην καθημερινή δράση, στην ιδιωτική ζωή.

Οι εργαζόμενοι είναι σε θέση να αντιληφθούν γιατί αυτοί που επιτίθενται στα λαϊκά δικαιώματα, που έχουν πολιτική υπέρ της πλουτοκρατίας και σε βάρος του λαού, είναι οι ίδιοι που συκοφαντούν το ΚΚΕ.

Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση της ΝΔ και τώρα εξήγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχουν σκοπό να καταστήσουν αποκλειστική πηγή χρηματοδότησης των κομμάτων την κρατική επιδότηση στο όνομα της «διαφάνειας». Δηλαδή επιδιώκουν να κρυφτεί η διαφθορά και η αλληλεξάρτηση των αστικών κομμάτων με τους επιχειρηματικούς ομίλους. Απʼ έξω κούκλα και μέσα πανούκλα…

Το ΚΚΕ είναι το κόμμα της εργατικής τάξης, παλεύει για τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Βασικές πηγές εσόδων του είναι το υστέρημα των εργατών του μόχθου, οι συνδρομές των μελών του, οι αποζημιώσεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται, με πρόσχημα τη «διαφάνεια», να επιτρέψει καμιά μορφή παρέμβασης στην εσωτερική του λειτουργία. Η αστική νομιμότητα δεν αναιρεί ότι ο αντίπαλος είναι ο εργοδότης, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους. Το ΚΚΕ αρνείται χάριν υψηλών χρηματοδοτήσεων ή εξαιτίας της πίεσης, να δώσει στο αστικό κράτος ονόματα μελών του, φίλων και οπαδών του που θέλουν να στηρίξουν οικονομικά το ΚΚΕ. Λόγο για τη διαχείριση και αξιοποίηση των οικονομικών του, το ΚΚΕ δίνει στα αρμόδια κομματικά όργανα και στα μέλη του, στους εργαζόμενους.

Καλούμε σε οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ. Όσο πιο δυνατή γίνεται η φωνή του, τόσο πιο δυνατή γίνεται η φωνή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.


Σχολιάστε εδώ