Στην τελική ευθεία

«Παπαγαλάκια» Νεοδημοκρατών μαζεύονται έξω από γραφεία βουλευτών και πολιτευτών ή από καταστήματα που οι ιδιοκτήτες τους έχουν… εκδηλωθεί και συζητούν έντονα για την προτίμησή τους στον έναν ή στον άλλον υποψήφιο, ενώ η ΝΟΔΕ Αʼ Πειραιά, διά του προέδρου της Τάκη Μάλαγα, συνιστά ψυχραιμία, ενότητα και σοβαρότητα, ενώ προσπαθεί με κάθε τρόπο να διευκολύνει την ψηφοφορία για να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Η πλευρά της Ντόρας καταγράφεται ως πιο οργανωμένη και με περισσότερη τακτική και σιγουριά, ενώ η πλευρά Σαμαρά, που εμφανίζει αξιοσημείωτη δυναμική τελευταία, δείχνει περισσότερο ενθουσιασμό και πίστη για την έκβαση του αγώνα της.

Πάντως στη συγκεκριμένη προεκλογική εκστρατεία ο Πειραιάς θυμίζει… χωριό. Σε συγκεκριμένα καφέ συγκεντρώνονται οι υπέρμαχοι της Ντόρας και σε άλλα οι συμπαθούντες τον Αντώνη Σαμαρά. Κάποια καταστήματα στο κέντρο έχουν αναρτήσει και φωτογραφίες της Ντόρας (όπως εκείνα του Γ. Μαστρονικόλα στο Αʼ και Βʼ Διαμέρισμα, που όπως έχουμε ξαναγράψει έχουν γίνει «σημαία» της), ενώ κάποια άλλα προβάλλουν τον Σαμαρά (όπως ένα μεγάλο με είδη δώρων και αναμνηστικών στο λιμάνι). Ένα ακόμα χαρακτηριστικό αυτής της προεκλογικής εκστρατείας είναι ότι πολλά στελέχη, βουλευτές και παράγοντες της ΝΔ που έχουν εκδηλωθεί υπέρ του ενός ή του άλλου υποψήφιου, δεν τον ακολουθούν αλλά στηρίζουν τον… απέναντι! Αυτό έχει προκαλέσει «οικογενειακούς» καβγάδες σε κάποια γραφεία και έχει διαλύσει φιλίες και συμμαχίες πολλών χρόνων, αλλά είναι ενδεικτικό της πόλωσης που έχει δημιουργηθεί.

Για να δείξουμε σε ποιους χώρους νεοδημοκρατών κινούνται περισσότερο οι δύο υποψήφιοι (τον κ. Ψωμιάδη δεν τον αναφέρουμε γιατί σχεδόν δεν… παίζει στον Πειραιά), παραθέτουμε ορισμένα από τα στελέχη της βάσης που τους στηρίζουν. Συγκεκριμένα με την Ντόρα είναι ο Γ. Κρητικός, ο Μπ. Τουμπέκης, η Ρέα Γκούβελη, ο Ν. Ζουρντός, η Λίτσα Αγαλοπούλου, ο Άγγ. Καστάνης, η Σούλα Λεοτσάκου, ο Δημ. Κωστούλας κ.ά. Με τον Σαμαρά είναι ο Γ. Βοϊδονικόλας, ο Κ. Κουβάτσος, ο Περ. Αλεβίζος, ο Τάκης Καλογερόπουλος, η Αγγ. Γρεβενίτου, η Καίτη Σαλπέα, ο Γ. Τάγκαλος, ο Χρ. Παπάκης κ.ά.

Από τα στελέχη του Αβραμόπουλου στον Πειραιά, με τον Σαμαρά έχουν ταχθεί η πρώην δημοτική σύμβουλος Λίτσα Γιαννακάκου, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Δαβάκης πήγε στο πλευρό της Ντόρας (μετά την αποχώρηση Αβραμόπουλου) και ήδη την εβδομάδα αυτή θα περιοδεύσει στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει πολλούς πολιτικούς φίλους, για να τους πείσει να ψηφίσουν Ντόρα.

Από αύριο, κλιμάκιο της πρώην υπουργού Εξωτερικών θα εγκατασταθεί στον Πειραιά, όπου θα στρατολογεί ψηφοφόρους υπέρ της. Η Ντόρα έχει μεγαλύτερη στήριξη στο κέντρο του Πειραιά και στην Καστέλλα, ενώ ο Σαμαράς σαρώνει στα Μανιάτικα και στα Καμίνια.


Σχολιάστε εδώ