Πολιτικός ο επόμενος στόχος;

Από τη μια επιδιώκει να διαχωρίσει τη θέση του από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις και κυρίως από αυτές που με τις ενέργειές τους στοχεύουν σε ανθρώπινες ζωές. Από την άλλη, να διαψεύσει τον αρμόδιο υπουργό Μιχ. Χρυσοχοΐδη για την περίφημη δήλωσή του ότι «η τρομοκρατία στην Ελλάδα έχει εξαρθρωθεί».
Στελέχη με θητεία στην Αντιτρομοκρατική, αλλά και στην ΕΥΠ, εκτιμούν
ότι με την προκήρυξή του αυτή ο ΕΛΑ θέλει να αποδομήσει όσα στοιχεία διαθέτουν οι Αρχές, αλλά παράλληλα να αποδυναμώσει τη θεωρία περί συγκοινωνούντων δοχείων που υπάρχει για τις διάφορες τρομοκρατικές ομάδες. Ότι δεν υπάρχουν μητρικές και θυγατρικές… Εμφανίζονται περισσότερο ως ιδεολόγοι, διεκδικώντας τη συμπάθεια όσων πολιτών δεν ψηφίζουν κανένα από τα υφιστάμενα κόμματα και κινούνται στον χώρο των ανένταχτων. Ότι μπορούν να βάζουν βόμβες, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι στυγνοί εκτελεστές. Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που έβγαλαν τη συγκεκριμένη προκήρυξη, για να διευκρινίσουν ότι δεν είναι εκείνοι που έκαναν την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, στην οποία μόνο από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι υποψίες στρέφονται προς τη Σέχτα Επαναστατών, για την οποία υπάρχουν εκτιμήσεις ότι οι εγκέφαλοι είναι άτομα που αποσπάστηκαν από τον Επαναστατικό Αγώνα και συγκρότησαν δική τους τρομοκρατική οργάνωση.
Άτομα που έχουν υπηρετήσει στην
Αντιτρομοκρατική εκτιμούν, «αποκρυπτογραφώντας» την προκήρυξη, ότι ο επόμενος στόχος θα είναι πολιτικός.
Παράλληλα στην προκήρυξή του ο
ΕΑ αναφέρεται σε μια σειρά γεγονότων από το 2003, όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν και τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης. Γράφει μεταξύ άλλων:
«Να θυμίσουμε πως όταν άρχισε την δράση του ο Επαναστατικός Αγώνας το καλοκαίρι του 2003 με την απαλλοτρίωση των εκρηκτικών από το Προσήλιο Φωκίδας, υπουργός Δημόσιας Τάξης ήταν ακόμα ο Χρυσοχοΐδης. Τότε η έρευνα, αν και υπήρχε ισχυρή η εικασία ότι η απαλλοτρίωση ήταν έργο ένοπλης οργάνωσης, ανατέθηκε σε ντόπιο μπάτσο της περιοχής που ερευνούσε μήπως τα εκρηκτικά είχαν παρθεί από ψαράδες της Ιτέας για παράνομη αλιεία! Η αγωνία να θάψουν το γεγονός οφειλόταν στην προολυμπιακή περίοδο από τη μια και από την άλλη στον φόβο να μη διαψευσθεί ο Χρυσοχοΐδης που, φορώντας τις δάφνες για τη «μεγάλη επιτυχία» της «εξάρθρωσης» των ένοπλων οργανώσεων, διαμήνυε με περισσή σιγουριά πως “η τρομοκρατία στην Ελλάδα τελείωσε”.
Όταν έγινε η πρώτη μας ενέργεια, η διπλή βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων στις 5 Σεπτέμβρη του 2003, κυβέρνηση τότε ήταν ακόμα το ΠΑΣΟΚ. Τι έκανε η τότε ”καλά οργανωμένη και άρτια εκπαιδευμένη αστυνομία” κατά τον Χρυσοχοΐδη, η οποία είχε αρχηγό τον Νασιάκο, η αντιτρομοκρατική τον Σύρο και εισαγγελέα τον Διώτη; Απλώς προσπάθησε να υποτιμήσει το γεγονός, όπως και ο διάδοχος του Χρυσοχοΐδη, ο Φλωρίδης. Το ίδιο έκανε και ο πρώτος υπουργός Δημόσιας Τάξης της Ν.Δ., ο Βουλγαράκης. Όλοι μιλούσανε για ”υπολείμματα” της τρομοκρατίας. Με τις φράσεις ”τους ξέρουμε” και είναι ”γνωστοί”, προαναγγέλλανε συνεχώς συλλήψεις.
Μετά την τριπλή βομβιστική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας τον Μάη του 2004, διαβεβαιώνανε τους Αμερικανούς ότι θα μας πιάσουν μέσα σε τέσσερις μέρες. Επίσης, ο Πολύδωρας, παραμονή της απόπειρας εναντίον του Βουλγαράκη το 2006, διαμήνυε ότι θα μας συλλάβει. Από μια αστυνομία η οποία δεν έχει βρει ποτέ απαλλοτριωμένα οχήματα διαφυγής από καμιά ενέργειά μας και που για να δικαιολογήσει αυτή την ανικανότητά της είχε υποστηρίξει (μετά την επίθεση στο τμήμα Περισσού) ότι χρησιμοποιούμε νόμιμα οχήματα (!), δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Και όσο για τις προηγούμενες ”επιτυχίες” της αστυνομίας που επικαλείται ο Χρυσοχοΐδης, την ”εξάρθρωση της 17Ν και του ΕΛΑ”, θα του θυμίσουμε ότι στην περίπτωση της 17Ν, αν δεν έσκαγε η βόμβα στα χέρια του Ξηρού, ίσως οι κατασταλτικοί μηχανισμοί χρειάζονταν άλλα 27 χρόνια για να ”ακουμπήσουν” κάποιο ”τρομοκράτη”. Όσο για την ”εξάρθρωση” του ΕΛΑ, δεν νοείται εξάρθρωση για μια οργάνωση που έχει αυτοδιαλυθεί το 1995».


Σχολιάστε εδώ