Παρακαταθήκη για νέους αγώνες η επέτειος των 91 χρόνων του ΚΚΕ

Στο ΚΚΕ, ανατρέχοντας στην πλούσια ιστορία του κόμματος, έχουν κάθε λόγο να τονίζουν ότι σε αυτά τα 91 χρόνια τα μέλη του και τα στελέχη του με ακατάπαυστη δράση βρίσκονταν πάντα στο πλευρό της εργατικής τάξης και στην πρώτη γραμμή των ταξικών αγώνων. Η παρακαταθήκη αυτή, αναφέρουν, φέρνει και σήμερα το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή για τη συγκρότηση μιας πλατιάς λαϊκής συμμαχίας για έναν άλλον δρόμο ανάπτυξης, που έχει ανάγκη ο τόπος, για τη «λαϊκή εξουσία».
Η πλούσια ιστορία του κόμματός μας, λένε τα στελέχη του, είναι οδηγός δράσης για να γίνουμε πιο ικανοί, πιο αποτελεσματικοί στον αγώνα για τον σοσιαλισμό, που δένεται με τους καθημερινούς αγώνες για την απόκρουση των επιθέσεων σε βάρος του λαού, για την κατάκτηση μέτρων που αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες του.
Σε αυτά τα 91 χρόνια, τονίζουν στο ΚΚΕ, άλλαξαν πολλά, αλλά ένα πράγμα δεν άλλαξε: Η αταλάντευτη αντιπαράθεση του κόμματος με τον ταξικό αντίπαλο και η προσήλωσή του στην προοπτική μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Αυτήν τη διαχρονική στάση αρχών του ΚΚΕ, λένε τα στελέχη του, δεν τη συγχώρεσαν ποτέ οι αντίπαλοί του. Δεν συγχώρεσαν στο ΚΚΕ ότι άντεξε και στάθηκε όρθιο μετά τις «αντεπαναστάσεις και τις ανατροπές» στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού, ότι προστάτευσε την κοσμοθεωρία του και επέμεινε να υπερασπίζεται τον σοσιαλισμό και την ανωτερότητά του, καταβάλλοντας ταυτόχρονα προσπάθειες προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος τα αίτια της ανατροπής του σοσιαλιστικού συστήματος στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
Σε αυτήν ακριβώς τη στάση του ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια οφείλεται κατά τον Περισσό η επίθεση που δέχεται το κόμμα, αφού μέσω της «λυσσασμένης αντικομμουνιστικής εκστρατείας», που εντείνεται το τελευταίο διάστημα, γίνεται προσπάθεια να χτυπηθεί η στρατηγική του ΚΚΕ και η τακτική που την υπηρετεί. Οι αντίπαλοί μας, λένε, ανησυχούν γιατί το ΚΚΕ προχωράει μπροστά, ώριμο, ατσαλωμένο και με προτάσεις που βρίσκουν απήχηση στον λαό. «Δεν υποτιμάμε την επίθεση του αντιπάλου, επαγρυπνούμε αλλά με γνώση ότι μπορούμε να την αποκρούσουμε», είναι η χαρακτηριστική έκφραση αποφασιστικότητας των στελεχών του.
Με βάση την αυτοπεποίθηση της υπερενενηντάχρονης δράσης του ΚΚΕ, στον Περισσό τονίζουν ότι θα συνεχίσουν πιο αποφασισμένοι την ιδεολογική και πολιτική τους αντεπίθεση, με φιλόδοξο στόχο την «ανασύνταξη και αντεπίθεση του κινήματος προκειμένου να γράψουμε νέες επαναστατικές σελίδες στην ιστορία της ταξικής πάλης».
Για την πιο αποτελεσματική επαφή του με τους φίλους του κόμματος, το ΚΚΕ εξήγγειλε οικονομική εξόρμηση από τις αρχές Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει προσπάθεια να αναλυθούν οι λόγοι για τους οποίους εξελίσσεται η επίθεση κατά του κόμματος, αλλά και να γίνει φανερό ότι η λειτουργία του ΚΚΕ στηρίζεται στον «οβολό» των λαϊκών στρωμάτων, σε αντίθεση με τα μεγάλα κόμματα, που έχουν εξασφαλισμένους χορηγούς κάθε είδους, όπως έδειξε πρόσφατα το «σκάνδαλο Ζήμενς».


Σχολιάστε εδώ