Νέος γύρος συμφωνιών Nova – ΣΚΑΪ

Πολυδιάσπαση των αθλητικών δικαιωμάτων στην ελληνική
αγορά φέρνουν οι τελευταίες αλλαγές με τις συμφωνίες της Nova και του ΣΚΑΪ στο μπάσκετ και τη σταδιακή απόσυρση της ΕΡΤ από την αγορά, που συμπίπτει με την πολιτική αλλαγή και τη μετακίνηση του Χρ. Παναγόπουλου από την Αγία Παρασκευή στο Νέο Φάληρο.
Η Nova εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο στις μεταδόσεις, έχοντας τις 14 ομάδες της SuperLeague (συμφωνία ως το 2012), με 5 μεταδόσεις κάθε Κυριακή, και επιπροσθέτως διαθέτει τα δικαιώματα του Champions League και του UEFA Europa League, των αγώνων στους οποίους δεν υπάρχει ελληνική συμμετοχή. Επιπλέον,
έχει τις μεταδόσεις της Premier League, του Campionato, του γαλλικού Championat κ.ά. Στο μπάσκετ πήρε τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων του NBA στην Ελλάδα (τους οποίους σταμάτησε να μεταδίδει η ΕΡΤ), της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.
Την ίδια ώρα, o ΣΚΑΪ έχοντας ήδη έναν αγώνα κάθε Σάββατο από το πρωτάθλημα της SuperLeague, εξασφάλισε τα δικαιώματα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Α1 μπάσκετ, αγοράζοντάς τα από τον ΑΝΤ1, κι ακόμη αγώνες του NBA και ένα ματς της Primera Division. Την ίδια ώρα σενάρια για την περιστολή του κόστους λειτουργίας εξετάζουν η κυβέρνηση και πρόσωπα που
ασχολούνται με την κρατική ραδιοτηλεόραση.
Ένα από αυτά είναι να μη διεκδικήσει η ΕΡΤ εκ νέου τα δικαιώματα του Ολυμπιακού και της Ξάνθης, διατηρώντας
όμως σε ισχύ τη συμφωνία με την ΤΕΑΜ για το Champions League.
Το Mega αισθάνεται ικανοποιημένο με τη μετάδοση ενός αγώνα του Champions League, όπου φέτος υπάρχει συμμετοχή μόνο του Ολυμπιακού, ενώ πάντοτε διαθέτει και τα δικαιώματα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Ο ΑΝΤ1 έχει τα δικαιώματα της Formula 1 και τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στο UEFA Europa League, ενώ ο Alpha έχει το Κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Τέλος υπάρχει και η περίπτωση του ΟΤΕ που μέσω του Conn-x TV προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγματα στη συνδρομητική βάση της Nova, χωρίς όμως επιτυχία. Μέχρι σήμερα διαθέτει τα δικαιώματα της Bundesliga, της Primera Division, του Campionato – Coppa Italia και αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής. Μεταδόσεις της Β΄ Εθνικής έχει και η ΕΤ 3.


Σχολιάστε εδώ