Μηδενισμο του έργου της κυβέρνησης Καραμανλη επιχειρεί ο Ραγκούσης

Ο τέως υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος απαντώντας σε δηλώσεις του νυν υπουργού Γ. Ραγκούση σχετικά με το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή στον τομέα της Ψηφιακής Δημόσιας Διοίκησης, τον εγκαλεί ότι επιχειρεί «μηδενισμό του έργου της κυβέρνησης Καραμανλή» και υπενθυμίζει:
• Το Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη «Διοικητική Μεταρρύθμιση» 2007-2013, προϋπολογισμού 613 εκατ. ευρώ, που εφαρμόζει το υπουργείο Εσωτερικών και «συνιστά τη ναυαρχίδα της προώθησης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».
• Την Ολοκληρωμένη Ψηφιακή Στρατηγική, με αιχμή του δόρατος το Εθνικό Σύστημα Αυθεντικοποίησης, που εκτελείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ και στο οποίο συνδέονται όλα τα επιμερούς ψηφιακά συστήματα, που αναπτύσσουν οι δημόσιοι φορείς, με κεντρικό στόχο «τη ριζική καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και των κάθε είδους θυλάκων διαφθοράς, η ενίσχυση της διαφάνειας και η ενδυνάμωση της παραγωγικότητας και της επιχειρηματικότητας».
• Ο τέως υπουργός αναφέρεται εκτενώς στο Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», στην Κεντρική Δικτυακή πύλη «ΕΡΜΗΣ», στο έργο
«Ε-Themis», το οποίο «παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να έχει δωρεάν πρόσβαση στο σύνολο της ελληνικής νομοθεσίας», ενώ κάνει ειδική μνεία στο Εθνικό Δημοτολόγιο, τις Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες, στο «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα των Περιφερειών», στα «Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων», αλλά και στην προώθηση των υπηρεσιών διαδρομής αρμοδιότητας της Ελληνικής Αστυνομίας με την εφαρμογή του έργου POLICE ON LINE, το οποίο ολοκληρώθηκε και αφορά τη δημιουργία μιας πληροφοριακής και τηλεπικοινωνιακής υποδομής, με στόχο τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στον πολίτη και την αύξηση της αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας.


Σχολιάστε εδώ