Κυρίαρχος ο κ. Παπανδρέου

Καταγράφηκε κι αυτό: Το 46,1% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της ALCO λέει πως ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός «επιβεβαίωσε τις προσδοκίες». Και να φανταστεί κανείς ότι πριν από έναν χρόνο ο κ. Παπανδρέου έπλεε στα νερά της αμφισβήτησης. «Ο Γιώργος δεν μπορεί…» έλεγαν διάσημοι αναλυτές από τα τηλεπαράθυρα και τον παρουσίαζαν ως τον «εύκολο αντίπαλο» για τον Κ. Καραμανλή. Κάτι ανάλογο ψιθύριζαν και εντός των τειχών κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αμφισβητώντας ακόμα και ευθέως ότι μπορεί να βάλει το κόμμα του σε τροχιά εκλογικής νίκης. Τελικά και εντός του κόμματος επικράτησε ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ οδήγησε σε μεγάλη εκλογική νίκη.

•«Καιρός του ταπεινοφρονείν και καιρός του καυχάσθαι» λέει ο υμνωδός της Εκκλησίας – και προφανώς τώρα και με αποδείξεις για τον κ. Παπανδρέου είναι «ο καιρός του καυχάσθαι». Αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στο κόμμα του, κυρίαρχος και στο πολιτικό σκηνικό. Δυστυχώς όμως είναι τέτοια η κοινωνικο-οικονομική συγκυρία, που δεν επιτρέπει στον πρωθυπουργό να απολαύσει τις νίκες του. Αντιθέτως εδώ και τώρα πρέπει να αναμετρηθεί με τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας, καθώς και με τον αδηφάγο υπερσυγκεντρωτικό και πολλάκις διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό. Από κοντά και το άδικο φορολογικό σύστημα, που ξεζουμίζει όσους δεν φοροδιαφεύγουν και αφήνει τους άλλους στο απυρόβλητο.

•Και αλίμονο, προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστο των πριν υπαρξάντων κρίνεται – και ακριβώς ο κ. Παπανδρέου θα κριθεί από το τελικό αποτέλεσμα. Ας μη λησμονεί ότι και ο Κώστας Καραμανλής ήρθε μετά βαΐων και κλάδων στην εξουσία και έφυγε όπως έφυγε και χωρίς να αφήσει πίσω πρωθυπουργικά ίχνη, άξια λόγου, για τον ιστορικό του μέλλοντος. Διά ταύτα ο κ. Παπανδρέου πρέπει να γνωρίζει καλώς ότι η πολιτική τροχιά κάθε πρωθυπουργού έχει τα πάνω της αλλά και τα κάτω της – όλοι οι πρωθυπουργοί έχουν ένα τέλος, το θέμα είναι ποιο τέλος…


Σχολιάστε εδώ