Κάτω στον Πειραιά

Ο κ. Κάρλες στην ανακοίνωσή του καλεί τις αρμόδιες κρατικές αρχές να διερευνήσουν το γρηγορότερο το θέμα για να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει. Αναφέρει όμως πως οι υπηρεσίες του κράτους καθυστερούν χαρακτηριστικά. Τι εννοεί; Μήπως ότι επειδή κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ κάνει… πλάτες στον Φασούλα; Όπως το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επί ΝΔ που στη δεύτερη τετραετία Αγραπίδη είχε… ξεχάσει τα χρέη του δήμου και δεν κρατούσε ούτε… ευρώ για τα δανεικά και μόλις ανέβηκε ο Φασούλας του κρατούσε 2 εκατ. ευρώ τον μήνα από τους ΚΑΠ;

Τότε γιατί δεν μίλαγε;

// Την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, όπου ορκίστηκε το 1828 πρώτος κυβερνήτης ο Ιωάννης Καποδίστριας επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή ρωσική αποστολή αποτελούμενη από τον G. Lebeder, εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Μόσχας, τον αντιπρόεδρο της UNESCO Ρωσίας S. Gogolev και στελέχη της UNESCO Μόσχας UNITY. Την αποστολή συνόδευε αντιπροσωπεία του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιά και Νήσων με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ομίλου Ιωάννη Μαρωνίτη.

Οι επισκέπτες εντυπωσίασαν τους Αιγινήτες με τις γνώσεις τους για την πορεία του μεγάλου έλληνα πολιτικού που διετέλεσε και υπουργός Εξωτερικών της τότε μεγάλης Ρωσίας, αλλά και με την αγάπη τους για τη χώρα μας και τους Έλληνες. Η ρωσική αποστολή ξεναγήθηκε στα καποδιστριακά κτίρια, στον μητροπολιτικό ναό του νησιού, στο καποδιστριακό γυμνάσιο και στον ναό της Αφαίας.

// Μία πρωτότυπη αλλά και σημαντική εκδήλωση πραγματοποιεί από το πρωί σήμερα ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά σε συνεργασία με την ποδηλατική ομάδα West Coast. Πρόκειται για έναν ποδηλατικό αγώνα κατάβασης του όρους Αιγάλεω, ο οποίος θα αναβιώσει παρόμοιους αγώνες που γίνονταν πριν από πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο βουνό της Αττικής.

Απώτερος στόχος είναι η ανάδειξη των προβλημάτων του βουνού, καθώς και η βιώσιμη συμβολή στη λύση τους, μέσα από ένα πλέγμα δράσεων που αφορούν τη δημιουργία, την ανάδειξη και τη γνωριμία πεζοπορικών και ποδηλατικών μονοπατιών.

Στην προετοιμασία και στην εποπτεία του αγώνα θα συμμετέχουν εθελοντές από τον Δήμο Κορυδαλλού, την εθελοντική ομάδα Χοροωδή και την Πρωτοβουλία Πολιτών Κορυδαλλού.

// Την ταινία «Ψυχή βαθιά» του Παντελή Βούλγαρη θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, σε ειδική προβολή, ο δημοτικός κινηματογράφος Κορυδαλλού «Σινέ Παράδεισος». Στην προβολή θα βρίσκεται και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ο οποίος μετά το τέλος της ταινίας θα μείνει για να συζητήσει με το κοινό θέματα της τελευταίας αυτής δουλειάς του και θα απαντήσει σε ερωτήσεις.

// Την έντονη ανησυχία της για τη μείωση της τρίτης δόσης (εκταμιεύθηκε τον Οκτώβριο) της τακτικής επιχορήγησης από τους δήμους, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Μαθητών Νομαρχίας Πειραιά. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η ομοσπονδία δεν γνωρίζει αν δόθηκε ή θα δοθεί έκτακτη επιχορήγηση για τη νέα γρίπη, όπως και τι θα γίνει με τα χρήματα που χρωστούν οι δήμοι. Δηλώνεται πάντως ότι οι γονείς δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν από την τσέπη τους την κρίση που δημιούργησαν οι σημερινοί και οι χθεσινοί κυβερνώντες.


Σχολιάστε εδώ