Η ώρα του Νεοδημοκράτη

Κρίσιμη επομένως η αναμέτρηση της άλλης Κυριακής. Για την εξυγίανση και την αναζωογόνηση του πολιτικού μας συστήματος. Αλλά και για τη σωστότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησης. Να μην αισθάνεται ανεξέλεγκτη. Που κάθε άλλο παρά προς το συμφέρον του πολίτη είναι. Γιʼ αυτό και χωρίς αντιπολίτευση Δημοκρατία δεν νοείται.

Ο Νεοδημοκράτης ξέρει ότι χρειάζεται το κόμμα του ένα νέο ξεκίνημα. Απαλλαγμένοαπό αυτά που το έστειλαν στα Τάρταρα. Σημαία του δεν είναι το ποιος θα επαναφέρει την παράταξή του πιο γρήγορα στην εξουσία. Ούτε προηγείται το ποιος θα τη συσπειρώσει. Ιδανικά και αξίες είναι αυτά που της λείπουν.

Η διαπλοκή και η διαφθορά είναι τα κουδούνια που κρέμασε η Νέα Δημοκρατία στο σώμα της στα πεντέμισι χρόνια που κυβέρνησε. Το «σεμνά και ταπεινά» έμεινε στην ιστορία σαν ανέκδοτο.
Αυτός είναι ο αντίπαλος. Ο μεγάλος εχθρός. Ο οπαδός της ΝΔ έχει τη δύναμη να κόψει τον ομφάλιο λώρο. Κηρύσσοντας με την ψήφο του πόλεμο μέχρις εσχάτων εναντίον της διαφθοράς και των συμφερόντων… Δεν είναι ώρα για μικροϋπολογισμούς. Και το ποιος θα του κάνει ρουσφέτι. Γιατί αλλιώς ο πρώτος χαμένος θα είναι ο ίδιος.
Έτσι και η διαφθορά περιοριστεί και κάθε λογής κατεργάρηδες -«νταβατζήδες» τους είπε ο Καραμανλής, αλλά δεν τόλμησε να τους ξεδοντιάσει– πάνε στον πάγκο τους, μπορεί το πολιτικό σύστημα να ξεφύγει από τον διασυρμό και τη συναλλαγή και να πάρει τα πάνω του. Και για τη χώρα να ξημερώσουν καλύτερες μέρες.


Σχολιάστε εδώ