Η ηττημένη επιστρατεύει και ΠΛΑΣΤΕΣ δημοσκοπήσεις;

Η ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να δεσπόζει στα κανάλια, στα ραδιόφωνα και στον έντυπο λόγο, καθημερινό και εβδομαδιαίο, λες και η χώρα μας δεν έχει να αντιμετωπίσει οξύτατα και δυσεπίλυτα προβλήματα, με τον χειμαζόμενο λαό μας (άνεργοι, απολυόμενοι, ωρομίσθιοι και μικροσυνταξιούχοι) να έχει υπερβεί κατά πολύ τα όρια της αντοχής του.
Παρά ταύτα, επιμένω και σήμερα για τρίτη συνεχόμενη φορά να χαλαλίζω το άρθρο μου στα τεκταινόμενα στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος είναι προφανής για όσους με γνωρίζουν. Έχει να κάνει με την απεριόριστη αγάπη μου για την πατρίδα. Μια πατρίδα που υπονομεύεται όχι μόνο από (συμβατικούς πλέον) συμμάχους και «φίλους», αλλά και από πλειάδα κατ’ όνομα Ελλήνων που κατέχουν σημαντικές πολιτικές και άλλες θέσεις. Βγάζω φλύκταινες όταν ακούω την τυποποιημένη και ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟΤΑΤΗ φράση «ουδείς αμφισβητεί τον πατριωτισμό του άλλου», ιδίως όταν την εκφέρουν άνθρωποι με λερωμένη τη φωλιά τους…
Στηρίζω, ως γνωστόν, απεριόριστα τον Αντώνη Σαμαρά ΚΑΙ ευθέως λόγω των δυσεύρετων στο σημερινό πολιτικό φάσμα ικανοτήτων του, συμπεριλαμβανομένου πρωτίστως του ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ του, ΚΑΙ εξ αντιδιαστολής λόγω της άκρως βεβαρημένης πολιτείας τής κάθε άλλο παρά ικανής αντιπάλου του. Η οποία, ευρισκόμενη σε κατάσταση πανικού, μετέρχεται πλέον ΜΟΝΟ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΜΕΣΑ, προκειμένου να αντιστρέψει ΤΟ ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ!
Το «Ποντίκι» στο τρέχον φύλλο του προαναγγέλλει στην πρώτη του σελίδα με τίτλο «Πώς ο Σαμαράς γκρέμισε τον μύθο της άτρωτης Ντόρας και πάγωσε το χαμόγελο της Οικογένειας» τρία εξαιρετικά ρεπορτάζ, δύο από τα οποία έχουν τίτλους «Σφάζονται στο μαγαζί της Ντόρας» και «Η επανάσταση της βάσης». Από την άλλη μεριά, η Χριστίνα Κοραή αρχίζει το ρεπορτάζ της στην «Ελευθεροτυπία» με την ακόλουθη, άκρως αυθαίρετη διαπίστωση: «Σκληρή μάχη σώμα με σώμα δίνουν Ντόρα και Σαμαράς, με το βλέμμα στραμμένο στις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν τη διαφορά να αγγίζει τα όρια του ντέρμπι»! Και λέω άκρως αυθαίρετη επειδή στηρίζεται σε ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕ ΔΕΙΓΜΑ… 150 ΑΤΟΜΩΝ! (Δημοσκόπηση προδήλως αδρά πληρωμένη από το… πάμπτωχο Μητσοτακαίικο.)
Άλλες εφημερίδες… ισοφαρίζουν την προσχώρηση Αβραμόπουλου στον Σαμαρά με την προσχώρηση Σπηλιωτόπουλου στην Ντόρα! Κι αυτό όταν ο… φέρελπις αυτός νέος δεν κατόρθωσε να συμπαρασύρει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ από τους φίλους του. Αντίθετα, οι κύριοι Χαρακόπουλος, Γαλαμάτης, Στύλιος, Αλιβιζάτος, Σκανδαλάκης, Δαβάκης και Σαλμάς δήλωσαν κατηγορηματικά ότι υποστηρίζουν Σαμαρά. Ο εν λόγω… φέρελπις νέος είναι, όμως, και αφελής. Διότι το πρωτοπαλίκαρο της Ντόρας είναι ΔΙΚΑΙΩΣ ο ικανότατος και ευγενέστατος Κωστής Χατζηδάκης και δεν μπορεί να του πάρει τα σκήπτρα στην
υποθετική –και εντελώς απίθανη– περίπτωση που η κ. Μπακογιάννη θα υπερίσχυε του Αντώνη Σαμαρά.
(Άνοιξα παρένθεση για να πω ότι τον Άρη Σπηλιωτόπουλο τον γνώρισα στις 22 Μαΐου 2006. Είχαμε συμπαρουσιάσει τότε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ το αυτοβιογραφικό και εξόχως πολιτικό βιβλίο του Δημήτρη Καραγκούνη «Και στραβός ήταν ο γιαλός… και στραβά αρμενίζαμε». Τα όσα είπε τότε δεν με
εντυπωσίασαν, ούτε ο ίδιος μού γέμισε το μάτι. Καμία σπίθα πρωτοτυπίας, καμία μη τετριμμένη παρατήρηση που να συνεπάρει το κοινό. Κήρυγμα παλαιοκομματικού αριβισμού και στοχευμένης αυτοπροβολής ήταν η παρέμβασή του. Όσο για τη δική μου παρουσίαση, την έκριναν οι παριστάμενοι. Πάντως, τόσο ο συγγραφέας όσο και η αφεντιά μου τον συγχαρήκαμε θερμά, πολιτισμένοι γαρ και θιασώτες, κατά συνέπεια, των κατά συνθήκην ψευδών… Δεν τον ξαναείδα από τότε, παρακολουθώντας από τηλεοράσεως την πολιτική του ανέλιξη.)
Θα αδικούσα, όμως, τον Άρη Σπηλιωτόπουλο αν ισχυριζόμουν σήμερα ότι έστρεψε τα βέλη του με αήθη τρόπο εναντίον του Αντώνη Σαμαρά. Ο άνθρωπος έκανε απλώς την επιλογή του με κριτήρια που ο ίδιος γνωρίζει. Εκείνος που υπερέβη τα εσκαμμένα είναι ο πρώην σύμβουλος του Καραμανλή κ. Λούλης. Ιδού τι είπε, μεταξύ άλλων, ο εν λόγω φωστήρ: «Ακούγονται αποστροφές που κολακεύουν την ιδεολογικοπολιτική “καθαρότητα” και την περιχαράκωση, δημιουργώντας προϋποθέσεις για συρρίκνωση της απήχησης του κόμματος»! Ο Σαμαράς –ας μην ξεχνάμε ότι κάποιος άλλος Σαμαράς έδωσε την ασίστ στον Σαλπιγγίδη για να μπει το γκολ που μας στέλνει στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, και αυτό δεν αποτελεί απλή σύμπτωση– του απάντησε καταλλήλως: «Είμαστε πολιτικοί ή λογιστές; Πολίτες ή πελάτες; Σήμερα, μάλιστα, κάποιοι “σύμβουλοι” που έχουν μεγάλη ευθύνη για την πρόσφατη τεράστια ήττα της ΝΔ μάς κάνουν και μαθήματα. Μας εξηγούν γιατί εμείς, η ΝΔ, είμαστε “φθαρμένο προϊόν”. Γιατί οι ιδέες μας είναι ξεπερασμένες και πρέπει να τις κρύβουμε ή να τις αλλάξουμε. Ενδεχομένως και να… ζητήσουμε συγγνώμη γιατί εξακολουθούμε να τις πιστεύουμε. Λυπούμαστε, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα διακηρύξουμε τις απόψεις μας, απόψεις της ΝΔ! Θα τις προβάλουμε και θα κερδίσουμε την κοινωνία. Όπως κάνουν τα επιτυχημένα κεντροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη».
Φρονώ ότι από σεμνότητα λίγα έριξε κατακέφαλα στον περιβόητο ανεγκέφαλο σύμβουλο της συμφοράς. Ποιος, κύριε σύμβουλε, περιχαρακώνει και συρρικνώνει; Αγνοείτε ότι ο Αντώνης Σαμαράς ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ; Πού ήσασταν την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης; Στο Βανκούβερ μήπως ή στην Καζαμπλάνκα; Ποιος ενσωμάτωσε στο κόμμα που ίδρυσε (αφού τον εξοβέλισαν ο Μητσοτάκης και ο Έβερτ από τη ΝΔ) τον Ανδρέα Λεντάκη, τον Στάθη Παναγούλη, τον Στάθη Γιώτα, τον Ανδρέα Φραγκιά και πολλά άλλα σημαντικά στελέχη της Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ; Στα λόγια όλα είναι εύκολα, στην πράξη είναι δύσκολα. Αν η κ. Ντόρα έχει υποστηρικτές σαν κι εσάς και σαν τον κ. Δένδια, που, αφού γύρισε όλα τα κανάλια για να την υμνεί, δήλωσε την Πέμπτη ότι αποφάσισε να τη στηρίξει, έχοντάς τα κάνει μάλιστα πλακάκια μαζί της για να μη συλληφθεί σε χώρα της Λατινικής Αμερικής ο διαφυγών από την Ελλάδα Καραβέλας, θα… θριαμβεύσει την άλλη Κυριακή! Όσο για τους νεροκουβαλητές της, όπως ο άφιλος καιροσκόπος Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος, ενώ ήταν νούμερο δύο στην Πολιτική Άνοιξη, την εγκατέλειψε και πρόδωσε τον Σαμαρά, οι οπαδοί της ΝΔ αντιλαμβάνονται άριστα και το ποιόν τής μεν και το ποιόν τού δε. Ευτυχώς που έχουν κρίση και ευτυχώς που οι περισσότεροί τους ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.


Σχολιάστε εδώ