Η επικοινωνία ανθεί, η φοροδιαφυγή βασιλεύει

Το επικοινωνιακό τέχνασμα της φορολογικής επίθεσης στα ανάκτορα των μεγαλογιατρών του Κολωνακίου, όσο κι αν η επιχείρηση στήθηκε από άριστους σκηνοθέτες και ηθοποιούς, με προϋπηρεσία σε προεκλογικά τρικ και υποσχέσεις, ουδέν απέδωσε και έδειξε πλέον καθαρά, αν και έχουν ήδη περάσει 40 ημέρες διακυβέρνησης, τη γενική τάση που επικρατεί σε κεντρικά κυβερνητικά στελέχη της επικοινωνιακής διαχείρισης των καυτών θεμάτων.
Αποκαλύπτουμε σήμερα ότι εδώ και 27 ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, το γνωστό ΚΕΠΥΟ, που απασχολεί 1.400 άτομα τα οποία έχουν την ευθύνη της λειτουργίας και επεξεργασίας εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων, της διασταύρωσης δηλώσεων ΦΠΑ, εισοδήματος, συγκεντρωτικών τιμολογίων κ.λπ. και εν γένει όλου του μηχανογραφικού συστήματος, έχει σταματήσει όλες τις εργασίες της και τίποτα δεν δουλεύει. Κανένας δεν γνωρίζει γιατί και ο ένας αρμόδιος τα ρίχνει στον άλλον αρμόδιο. Τα έσοδα συνεχώς, μέρα με τη μέρα, βουλιάζουν. Η είσπραξη ΦΠΑ τρίτου τριμήνου είχε κατακόρυφη πτώση, περίπου -25% από τα περσινά επίπεδα.
Και κάτι ακόμα: Είναι αλήθεια ότι εκδιώχθηκε ο εκπρόσωπος της διακομματικής Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Ταμειακών Μηχανών, ο οποίος ανήκει στο ΠΑΣΟΚ; Είναι αλήθεια ότι διαφώνησε για τον τύπο του λογισμικού που θα χρησιμοποιούσαν οι ταμειακές μηχανές στα βενζινάδικα;
Η επικοινωνία ανθεί μεν, όμως η αδράνεια του κρατικού μηχανισμού χειροτερεύει όλο και περισσότερο.


Σχολιάστε εδώ