Δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ για το ΕΣΡ

«Υπάρχει και η παραίτηση». Και μόνο αυτή η φράση του Απ. Κακλαμάνη, ένθερμου υποστηρικτή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τα προηγούμενα χρόνια, επιλογή του οποίου είναι ο πρόεδρός του κ. Λασκαρίδης, φθάνει για να αναδείξει την απογοήτευση που εκφράζουν δημόσια τα κυβερνητικά στελέχη για τη δράση και τη λειτουργία του ΕΣΡ. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τα μέλη του Συμβουλίου δέχθηκαν σφοδρή επίθεση από όλους τους βουλευτές, με ιδιαίτερα σκληρά σχόλια για την επάρκεια και τις παρεμβάσεις του οργάνου στον έλεγχο της ποιότητας των εκπομπών αλλά και στον έλεγχο της πολιτικής πολυφωνίας.
Η επίθεση αυτή αποκτά εξαιρετική σημασία για το επόμενο διάστημα. Τυπικά πρέπει να αντικατασταθούν από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τρία από τα επτά μέλη του ΕΣΡ, των οποίων η θητεία έληξε ήδη, ενώ, όπως αποκάλυψε το «Π», στη διαδικασία θέλει να μετάσχει και ο ΛΑΟΣ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της πλήρους αντικατάστασης των μελών του Συμβουλίου. Το βέβαιο είναι ότι το ΕΣΡ έλαβε το μήνυμα και, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα από τα μέλη του εκφράζουν τη θέληση να αναλάβουν την προεδρία του οργάνου σε πιθανή έξοδο του Ιωάννη Λασκαρίδη. Το ΕΣΡ στη συνεδρίαση προσπάθησε να περάσει στην
αντεπίθεση, ζητώντας επιπλέον αρμοδιότητες για να εκδίδει και κανονιστικές πράξεις, όπως για παράδειγμα να αποφασίζει το περιεχόμενο των απαιτήσεων για τηλεοπτικές άδειες.
Ο Ι. Λασκαρίδης τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του κριτηρίου της παλαιότητας στη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών
αδειών και της βιωσιμότητας, το οποίο χαρακτήρισε ως έκθεση ιδεών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυβερνών κόμμα καταγράφεται έντονη δυσαρέσκεια για την αδυναμία που επιδεικνύει το ΕΣΡ να ελέγξει τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς. Είναι ενδεικτικό το σχόλιο, εκτός Βουλής, ότι κανείς από τα κανάλια ή τους πολίτες δεν το λαμβάνει υπόψη του!


Σχολιάστε εδώ