ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΔΥΣΦΟΡΙΑ για τον Κ. Καραμανλή συλλαμβάνουν οι κεραίες μου στο στρατόπεδο της Ντ. Μπακογιάννη. Δυσφορία που έχει να κάνει με το ότι, ενώ ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός δείχνει να μη μετέχει στις διεργασίες για την εκλογή του διαδόχου του, όλοι οι στενοί συνεργάτες του στηρίζουν τον Αντ. Σαμαρά. Ανοιχτά και ξεκάθαρα, οι περισσότεροι… «Θα μπορούσε να τους πει να είναι πιο διακριτικοί, διότι κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα» σημειώνουν οι υποστηρικτές της Μπακογιάννη. Να το θυμάστε: Αν ηττηθεί η Ντόρα στις εκλογές, θα βρεθούν κάποιοι να κατηγορήσουν τον κ. Καραμανλή για «διπλό παιχνίδι» και για «υπόγεια στήριξη» του
κ. Σαμαρά. Συμπέρασμα: Η… μάχη θα συνεχιστεί και μετά τις 29 Νοεμβρίου.
oΗΜΕΡΕΣ δόξας ζει ο… πολιτικός πολιτισμός στη Ν. Δημοκρατία! Την Πέμπτη, αυτή ακριβώς που μας πέρασε, η Ντ. Μπακογιάννη μίλησε σε κομματική εκδήλωση στην Τρίπολη, σε ένα μάλλον ισχνό ακροατήριο στο οποίο κάπου στις μεσαίες σειρές ήταν και ο τοπικός βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος. Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, για λόγους… κομματικού τακτ ήταν εκεί αφού είναι γνωστό ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του Αντ. Σαμαρά. Άλλωστε ο Λυκουρέντζος δεν έκρυψε ποτέ τα… τρυφερά αισθήματα που τρέφει διαχρονικά για την υπουργό Εξωτερικών. Όπως χαρακτηριστικά λένε κομματικοί φίλοι του στην Αρκαδία, «ο Αντρέας ακόμη και τη Δέσποινα Βανδή θα ψήφιζε, προκειμένου να μη βγει αρχηγός η Ντόρα»!
oΡΩΓΜΕΣ στο προφίλ του Γ. Παπανδρέου καταγράφουν –κιόλας– οι δημοσκοπήσεις. Και δεν μιλώ γιʼ αυτές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά για τις άλλες, τις λεγόμενες μυστικές, που έχουν φθάσει στο Μαξίμου και προκάλεσαν ρίγη στο στενό επιτελείο του πρωθυπουργού. Κλήθηκαν, όπως πληροφορούμαι, «εξπέρ» της επικοινωνίας να καταθέσουν τις απόψεις τους, οι οποίοι τους επιβεβαίωσαν το πρόβλημα. Το αποδίδουν από τη μια στο αλαλούμ που δημιουργήθηκε με τις διαδικασίες επιλογής γενικών γραμματέων και προέδρων δημοσίων οργανισμών. Κι από την άλλη στο ότι η κυβερνητική πολιτική δείχνει να μην έχει συνέχεια. Οι εν λόγω επικοινωνιολόγοι επισήμαναν στους παράγοντες του Μαξίμου ότι αν πληγεί το προφίλ του κ. Παπανδρέου, θα συμπαρασύρει ολόκληρη την κυβέρνηση. Ποια ήταν αντίδρασή τους; Οργάνωσαν… «αιφνιδιαστική επίσκεψη» του πρωθυπουργού στο ΚΕΠ του Συντάγματος. Χωρίς κάμερες, αλλά με φωτογράφους! Τελικά, το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό απʼ ό,τι φαινόταν…
oΟΡΙΣΜΕΝΕΣ… (κακές) συνήθειες δεν αλλάζουν! Επί… «επάρατης» νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης οι περισσότεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν προσλάβει στα γραφεία τους συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα. Συζύγους, παιδιά, κουμπάρους, μπατζανάκηδες… Η παράδοση, λοιπόν, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και επί σοσιαλιστικής παλιγγενεσίας. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ο… αέρινος Δ. Δρούτσας, έχει αναθέσει τα των Μέσων Ενημέρωσης του γραφείου του στη δημοσιογράφο σύζυγό του.
oΤΗΝ τακτική τής κατά μέτωπο σύγκρουσης με τον Αντ. Σαμαρά φαίνεται να επιλέγει ο Ν. Κακλαμάνης. Μετά την «κραυγαλέα» υποστήριξη που παρέχει στην Ντόρα, χρησιμοποιώντας και τον μηχανισμό του δήμου, έκανε ένα βήμα πιο πέρα. Απαντώντας στη φημολογία, σύμφωνα με την οποία αν εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ ο Σαμαράς θα «κατεβάσει» άλλον στον Δήμο Αθηναίων, ο κ. Κακλαμάνης ήταν… απόλυτος: Έχει δεσμευτεί στον κόσμο της Αθήνας ότι θα είναι υποψήφιος και για δεύτερη θητεία και ότι θα τηρήσει τη δέσμευσή του αυτή. «Ακόμη και κόντρα στις αποφάσεις του κόμματος;». «Αν χρειαστεί» ήταν η απάντησή του.
o«ΣΤΡΑΒΩΣΑΝ», κατά το κοινώς λεγόμενο, στο επιτελείο της Ντόρας με το πρωτοσέλιδο του «Ελεύθερου Τύπου» την επομένη ακριβώς της ανακοίνωσης του Άρη ότι στηρίζει την υποψηφιότητά της. Αιτία της δυσφορίας ο κεντρικός τίτλος που σημείωνε ότι ο Σπηλιωτόπουλος πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση «με τις ευλογίες της τρόικας» (Έβερτ, Σιούφα και Σουφλιά). Οι δύο τελευταίοι αποτελούν… κόκκινο πανί για τους ψηφοφόρους της ΝΔ, καθώς χρεώνονται λανθασμένες επιλογές την περίοδο Καραμανλή. Οπότε ο συνδυασμός αυτός αντί να ωφελεί ζημιώνει την Μπακογιάννη. Το… ωραίο της υπόθεσης είναι ότι δυο-τρεις δημοσιογράφοι προσελήφθησαν στην εφημερίδα με τις… ευλογίες (αν όχι με την προτροπή) των ανθρώπων της τέως υπουργού Εξωτερικών.


Σχολιάστε εδώ