Έλεγχος και για τους δημοσιογράφους που «δουλεύουν» στο Δημόσιο

Ένα τιτάνιο έργο φαίνεται πως ανέλαβε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ανοίγοντας τον φάκελο των ΜΜΕ. Στόχος, σύμφωνα με τους βουλευτές που την απαρτίζουν, δεν είναι απλώς να περιγράψουν την κατάσταση, αλλά να καταθέσουν και μια νέα πρόταση για τα ΜΜΕ, που θα μετεξελιχθεί σε νόμο.
Δηλαδή, η κυβέρνηση, μετά τον «τεμαχισμό» των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Επικρατείας, θέλει να δημιουργήσει
ένα νέο καθεστώς για τα media, που θα έχει το κύρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και συνεπώς τη συναίνεση των κομμάτων.
Σε αυτήν την Επιτροπή συμμετέχουν άνθρωποι με ξεχωριστή εμπειρία στα ΜΜΕ, όπως ο Τ. Χυτήρης, πρώην υπουργός Τύπου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και σκληρός επικριτής των ιδιοκτητών ΜΜΕ Απ. Κακλαμάνης, ο νομικός Φ. Κουβέλης και η έμπειρη περί τα τηλεοπτικά Λιάνα Κανέλλη, αλλά και ο πολλές φορές επικριθείς από τα ΜΜΕ Β. Πολύδωρας.
Οι κ. Χυτήρης και Πολύδωρας έχουν αναλάβει την αποστολή να συντάξουν το προσχέδιο του πορίσματος της Επιτροπής ύστερα από τις συζητήσεις που θα γίνουν. Αυτό που σχεδιάζεται είναι η σύνταξη μιας «Βίβλου» με όλα τα καυτά ζητήματα των ΜΜΕ.
Στην ατζέντα περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία των ΜΜΕ, η μετάβαση στην ψηφιακή TV, το επίπεδο της τηλεόρασης, οι μετρήσεις, η αδειοδότηση, η ΕΡΤ, αλλά και το καθεστώς πολυεργασίας των δημοσιογράφων και η σχέση τους με το Δημόσιο. Την επόμενη βδομάδα προσκεκλημένη της Επιτροπής είναι η Εθνική
Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.


Σχολιάστε εδώ