50 εκατ. ευρώ λογαριασμούς χρωστάει στη ΔΕΗ ο Μυτιληναίος!

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά ΠΕΝΗΝΤΑ εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 17 ΔΙΣ. δραχμές, χρωστάει στη ΔΕΗ από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος ο κ. «Αλουμίνιον της Ελλάδος» Βαγγέλης Μυτιληναίος! Και βέβαια δεν του έχουν κόψει το ρεύμα, όπως θα έκανε η κυρία ΔΕΗ στο σπίτι του συνταξιούχου, αν δεν είχε πληρώσει τον λογαριασμό. Οι μεγάλοι, οι λεφτάδες έχουν ασυλία… Αντίθετα, η ΔΕΗ έτρεξε να κόψει το ρεύμα στο Ολυμπιακό Στάδιο για οφειλή πολύ μικρότερη.
Φαίνεται όμως ότι τώρα θυμήθηκε η διοίκηση της ΔΕΗ να καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας του κ. Μυτιληναίου, προφανώς για να μην αντιμετωπίσει την κατηγορία της απιστίας.
Βέβαια είναι απορίας άξιον πώς ένας όμιλος, που επαίρεται για την κερδοφορία του και το φιλόδοξο αναπτυξιακό του πρόγραμμα και που επίσης είναι εισηγμένος, δεν έχει τη δυνατότητα ή έστω τη διάθεση εξόφλησης μιας τόσο τεράστιας υποχρέωσής του.
Σε κάθε περίπτωση, η κατάθεση αγωγής δεν φαίνεται να υπήρξε μια επιλογή που η διοίκηση της ΔΕΗ πήρε με μεγάλη ευχαρίστηση. Κι αυτό διότι η νομική αυτή εξέλιξη ήλθε με καθυστέρηση έξι και πλέον μηνών. Τόσο είναι το διάστημα για το οποίο η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» δεν πλήρωνε το ρεύμα που έπαιρνε! Λέγεται ότι η διοίκηση της ΔΕΗ σύρθηκε στην κατάθεση της αγωγής υπό την πίεση της κυβέρνησης και αυτό δείχνει να αλλάζουν τα πράγματα για τον Όμιλο Μυτιληναίου.
Χορός αδιαφάνειας
Το «ΠΑΡΟΝ» επανειλημμένα έχει ασχοληθεί με τα… παιχνίδια μεταξύ ΔΕΗ και Ομίλου Μυτιληναίου που ξεκίνησαν από τον Δεκέμβρη του 2008. Τότε η διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε την τροποποίηση της σύμβασης που οφορούσε τη μονάδα του Αλιβερίου. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία του Ομίλου ΜΕΤΚΑ εισέπραξε 150 εκατ. ευρώ χωρίς καν να έχει ξεκινήσει η κατασκευή του έργου, ενώ παράλληλα διεκδικεί και άλλα 40 εκατ. ευρώ λόγω της αργοπορίας της ΔΕΗ. Κοινώς, ένα έργο που ξεκίνησε με προϋπολογισμό τα 220 εκατ. ευρώ κινδυνεύει να εκτιναχθεί κοντά στα 260 εκατ. ευρώ, με την ανοχή της διοίκησης της ΔΕΗ. Κι ενώ η ΜΕΤΚΑ εξασφάλισε πρώτα 150 εκατ. ευρώ, εν συνεχεία τον Φεβρουάριο του 2009 ο κ. Μυτιληναίος προχωρεί στην κίνηση-πρόκληση να διακόψει τις πληρωμές προς ΔΕΗ του ρεύματος που χρησιμοποιεί στο εργοστάσιο της Αλουμίνιον.
Κάπου εκεί ξεκινά το ρεσιτάλ εύνοιας υπέρ της ΜΕΤΚΑ στο παρά πέντε της πτώσης της ΝΔ. Στη διάρκεια της μεγάλης μάχης του διαγωνισμού για τη μονάδα της Μεγαλόπολης, ο Βαγγέλης Μυτιληναίος αποφασίζει να αλλάξει τακτική. Αφού ζητά διαιτησία για την τιμή των τιμολογίων του ρεύματος στην Αλουμίνιον και εν αναμονή της διεκδίκησης της μονάδας στην Αρκαδία, αποφασίζει να κάνει τη χάρη στη ΔΕΗ και να της πληρώσει τα μέχρι τότε χρέη του, τα οποία έφθαναν τα 26 εκατ. ευρώ.
Όμως τα χουβαρνταλίκια έμειναν μέχρις εδώ. Από τη στιγμή που πέτυχε την παραπομπή στη διαιτησία για τα τιμολόγια τον περασμένο Ιούλιο, ξανασταμάτησε να πληρώνει το ρεύμα που χρησιμοποιεί η Αλουμίνιον της Ελλάδος, φθάνοντας να της χρωστά μέχρι σήμερα, περιλαμβάνοντας και τις αυξήσεις τιμολογίων που αμφισβητεί, περί τα 70 εκατ. ευρώ.
Και βέβαια η ΔΕΗ από τη δική της πλευρά, για να… επιβραβεύσει το πνεύμα συνεργασίας του Ομίλου Μυτιληναίου μαζί της, του αναθέτει σκανδαλωδώς τον αμέσως επόμενο μήνα και το έργο της Μεγαλόπολης, αξίας 500 εκατ. ευρώ. Χωρίς καν να ζητήσει το αυτονόητο, πριν από την ανάθεση, να καταβάλει ο Όμιλος Μυτιληναίου τα χρωστούμενα από το ρεύμα που του παρέχει η ΔΕΗ, όπως υποχρεούται, αλλά και όπως κάνει για κάθε φτωχό καταναλωτή.
Έγκυρες πάντως πληροφορίες τονίζουν πως η υπόθεση Μυτιληναίου – ΔΕΗ έχει φθάσει μέχρι και το Μέγαρο Μαξίμου.


Σχολιάστε εδώ