Όλα στο φως λένε και οι εργαζόμενοι στο αγροτικό κανάλι

Συμφωνούν και οι εργαζόμενοι στο
αγροτικό κανάλι να βγουν όλα στο φως, όπως γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο, σε επιστολή που μας έστειλαν.
Εμείς δεν αποδώσαμε, ούτε αποδίδουμε καμία ευθύνη στους εργαζόμενους. Όλη η ευθύνη ανήκει σε εκείνους που έστησαν αυτό το κανάλι, για το πόσο κοστίζει η λειτουργία του και για το αν το έργο που προσφέρει δικαιολογεί αυτά τα εκατομμύρια που διατίθενται.
Λένε οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους ότι παράγουν 28 ώρες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών.
Άραγε, τα τρία κρατικά κανάλια, η
ΕΡΤ, δεν θα μπορούσαν να καλύψουν την ενημέρωση, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά, των αγροτών;
Τι χρειάζεται το αγροτικό κανάλι; Ως μια ευκαιρία για σπατάλη;
Εκεί είναι ο προβληματισμός μας. Και πουθενά δεν γράψαμε για κατάργηση των αγροτικών εκπομπών. Αντίθετα, υπερθεματίζουμε. Με στόχο να καταλάβουν οι αγρότες μας ότι αλλάζουν τα πράγματα και πρέπει να αλλάξουν και αυτοί καλλιέργειες, για να υπάρχει ζήτηση στις διεθνείς αγορές και ανταγωνιστικές τιμές και όχι να καλλιεργούμε για τη χωματερή.
Στην επιστολή τους, οι εργαζόμενοι μας γράφουν τα εξής:
«Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ”ΤΟ ΠΑΡΟΝ” στο φύλλο της Κυριακής 8/11, με τίτλο ”Όλα στο φως για το σπάταλο αγροτικό κανάλι” θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την απόλυτη επιθυμία μας να βγουν όντως όλα στο φως.
Ωστόσο εμείς, οι 49 εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό του Γραφείου Ραδιοτηλεοπτικών Εκπομπών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που δουλεύουμε σε καθημερινή βάση, για την πληρέστερη ενημέρωσή σας σας γνωρίζουμε τα εξής:
Η προσφορά των εκπομπών στον
αγροτικό πληθυσμό για πολλά χρόνια
αποτελεί μια γνήσια και αντικειμενική πηγή ενημέρωσης και πληροφόρησης όλων των παραγωγών της ελληνικής υπαίθρου. Οι εκπομπές συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού για καίριας σημασίας θέματα και αποφάσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Με περισσότερες από 28 ώρες τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής παραγωγής τον μήνα, η μοναδική ”φωνή” για τους έλληνες αγρότες φτάνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Οι εκπομπές μας διανέμονται σε 48 τηλεοπτικούς και 39 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Αυτό μεταφράζεται σε ένα τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό κοινό που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια. Η τηλεθέαση, που φτάνει σε διψήφιο ποσοστό, και τα τηλεφωνήματα αγροτών, η καλή συνεργασία με όλους τους εποπτευόμενους φορείς του
υπουργείου και τα μηνύματα που έρχονται καθημερινά στο γραφείο επιβεβαιώνουν πως οι εκπομπές που παράγουμε είναι και πετυχημένες και ουσιαστικές.
Από το 2004 αντιμετωπίζουμε διαρκώς πρόβλημα με την καταβολή των
αμοιβών μας. Εργαζόμαστε χωρίς πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, απλήρωτοι και πολλές φορές χωρίς σύμβαση. Αμειβόμαστε για 11 μήνες, ενώ εργαζόμαστε για 12. Και όμως δεν έχουμε μιλήσει, ούτε έχουμε παραπονεθεί μία έστω φορά. Εμείς οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουμε σε πολιτικά παιχνίδια.
Έχουμε αξιοπρέπεια. Εργαζόμαστε όλοι μαζί γιατί τιμούμε την επαγγελματική μας ακεραιότητα, γιατί είμαστε επαγγελματίες και ημέτεροι της ενημέρωσης».


Σχολιάστε εδώ