Τα ʼκανε… θάλασσα με τις φωτιές στην Αττική και τον… προήγαγαν!

Κύριε Διευθυντά,
Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την επιβράβευση του τέως πλέον αττικάρχη μας, υποστράτηγου
Απόστολου Γεροκώστα, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αφού τον προήγαγε σε υπαρχηγό πρόσφατα για την… προσφορά και τη… στρατηγική του κατά τις πυρκαγιές της ΒΑ Αττικής του καλοκαιριού, οι οποίες και την κατέκαυσαν σχεδόν ολοσχερώς! Επιπλέον, για τις ευαισθησίες, τον ανθρωπισμό και τον εν γένει χαρακτήρα του, αφού ως γνωστόν ηρέσκετο στην εύκολη και χωρίς πολύ σοβαρούς λόγους επιβολή μεγάλων, εξοντωτικών για τους συναδέλφους μου ποινών (π.χ. 5/10 του μισθού σε συνάδελφο που είχε επιτρέψει να ανέβει για 2 λεπτά στο πυροσβεστικό όχημα το μικρό παιδί του, που τυχαία περνούσε από το σημείο εκείνο με τη σύζυγό του και το ζητούσε επίμονα και κλαίγοντας!). Τέλος, ο κ. υπουργός επιβράβευσε, σύμφωνα με τις εξαγγελίες, την επιθυμία και την προτροπή του πρωθυπουργού μας, στον εν λόγω υπαρχηγό μας και το ήθος, αφού σχετικά πρόσφατα, τον μήνα Ιούλιο, κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς μέσα από υπηρεσιακό έγγραφο κατώτερο αξιωματικό (πυρονόμο με 30ετή θητεία και πείρα στο Πυροσβεστικό Σώμα, αμέμπτου ηθικής και προσφοράς) ως ανέντιμο και ανήθικο. Και έχει υποβληθεί μήνυση από τον συνάδελφο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Αυτά για ενημέρωση κυρίως της κοινής γνώμης, των συναδέλφων μας αλλά και του πρωθυπουργού μας και όλων των υπουργών μας. Προσωπικά, ως απλός υπάλληλος, πυροσβέστης, και όχι ως συνδικαλιστής, δηλώνω ότι για τυχόν άλλα κραυγαλέα λάθη, παραλείψεις, αδικίες, παραλογισμούς κ.λπ. εκ μέρους κάθε υπευθύνου θα με βρίσκει απέναντί του αυστηρό κριτή και τιμωρό του, για τον απλούστατο λόγο ότι την 30χρονη θητεία μου στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος, με την όποια ιστορία μου, θα την περιφρουρήσω και θα τη διαφυλάξω σαν εικόνα και κόρη οφθαλμού, καθώς και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μου, ιδίως δε των νέων, που δικαιολογημένα ίσως διστάζουν να εναντιωθούν και να παλέψουν για την «προστασία των».
Κλείνοντας, περιμένω με ανυπομονησία την επίλυση διαφόρων χρόνιων προβλημάτων και δίκαιων αιτημάτων μας, κατά τις γνωστές δηλώσεις συνδικαλιστών και άλλων το περασμένο καλοκαίρι αλλά και τα προηγούμενα έτη, προκειμένου να αποφευχθούν τα ίδια εγκληματικά λάθη, την επόμενη θερινή ιδίως περίοδο. Είμαι πεπεισμένος ότι ο σημερινός αρχηγός μας και θέλει και γνωρίζει και μπορεί!

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος,
πρόεδρος Ένωσης Πυροσβεστών Αττικής
Καλλιθέα


Σχολιάστε εδώ