στα ενδότερα των ομάδων

=Ανελέητος πόλεμος μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μαίνεται σε όλα τα επίπεδα! Συμμετέχουν στις συγκρούσεις παράγοντες, εξωδιοικητικά στελέχη, κύκλοι, τετράγωνα, ΜΜΕ και, βεβαίως, οι οπαδοί.
=Μόνο που το κακό παράγινε! Είχα χτυπήσει καμπανάκι από το καλοκαίρι, όταν κατέγραφε η Ιστορία τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, αλλά ελάχιστοι έδωσαν σημασία.
= Έτσι, ξέφυγε η κατάσταση από κάθε έλεγχο. Οι επιθέσεις με πέτρες και ξύλα εξελίχθηκαν σε τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.
=Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι οι χούλιγκαν και οι γνωστοί – άγνωστοι που τα σπάνε κάθε τρεις και λίγο λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Επισήμανση που μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει από τις διωκτικές και δικαστικές αρχές.
=Αλλά μέχρι σήμερα βλέπουν κλειστά αυτιά και μάτια. Εδώ, βέβαια, δεν υπάρχει καν γενικός γραμματέας Αθλητισμού και εμείς περιμένουμε λήψη μέτρων για την εξουδετέρωση των χουλιγκάνων;
=Πώς θα ζήσουμε χωρίς βαρβάρους; Είχε απόλυτο και διαχρονικό δίκιο ο Καβάφης.
=Το πρόβλημα, πάντως, αρχίζει από τους παράγοντες. Από τη μία βγαίνει ο Γιώργος Σαλονίκης, δίχως την παραμικρή σχέση με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και κάνει παράπονα στον Σοφοκλή Πιλάβιο για τη διαιτησία.
=Επαναλαμβάνω ότι ο Σαλονίκης δεν έχει ακόμα σχέση με την ομάδα του Πειραιά. Ούτε μέτοχος είναι, διότι δεν βγήκε σχετική ανακοίνωση από την ΠΑΕ.
=Άρα δεν είχε λόγο να συναντήσει τον Πιλάβιο και πολύ περισσότερο να του πει όσα του είπε. Εδώ είναι μεγάλη η ευθύνη του προέδρου της ΕΠΟ.
=Ο Πιλάβιος νομιμοποιεί πλέον τον καθένα να πηγαίνει και να του εκφράζει παράπονα για τη διαιτησία και να του περνάει μηνύματα. Μπορεί, δηλαδή, να κάνει το ίδιο ακόμα και ο Δημήτρης Χατζηχρήστος.
=Είναι, άλλωστε, και αυτός μέτοχος σε ΠΑΕ. Οφείλει, δηλαδή, να προστατέψει την επένδυσή του και να περιορίσει την απώλεια εσόδων.
=Κακό μπελά άνοιξε ο Πιλάβιος μετά τη συζήτηση που έκανε με τον Σαλονίκη. Θα τον βρει μπροστά του και δεν θα μπορεί να τον μαζέψει.
=Ουσιαστικά όσα συνέβησαν την περασμένη Τρίτη σηματοδοτούν την αντίστροφη μέτρηση για την παραμονή του Πιλάβιου στην προεδρία της ΕΠΟ. Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και θα παρασύρει πολλούς.
=Όσο για τη διαιτησία, ακόμα δεν έχουν βγει τα μεγάλα όπλα. Κυρίως από την πλευρά του Ολυμπιακού, καθώς όλη η πιάτσα περιμένει τις κινήσεις του Σωκράτη Κόκκαλη.
=Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» απουσίαζε και στα δύο εντός έδρας ματς της ομάδας, που τα διαιτητικά λάθη τής στέρησαν δύο πολύτιμους πόντους κόντρα σε Καβάλα και Ηρακλή. Στην πρώτη περίπτωση βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ, ενώ στη δεύτερη είχε ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
=Από τη στάση του Κόκκαλη θα δημιουργηθεί ο νέος χάρτης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και της διαιτησίας. Διότι, τόσα χρόνια στον χώρο, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού γνωρίζει πώς παίζεται το παιχνίδι, έστω και αν κάθε φορά έβαζε κάποιον άλλον να κάνει τις δουλειές.
=Στον Παναθηναϊκό, πάντως, αποφάσισαν να ρίξουν κάπως τους τόνους. Φοβούνται μήπως και συσπειρώσουν τους αντιπάλους τους με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.
=Τελικά η Ελλάδα αποδεικνύεται η καλύτερη χώρα του κόσμου για όλους τους ποδοσφαιριστές του πλανήτη. Όσοι έρθουν και δουν τα… γούστα, κάποια στιγμή θα παίξουν στη χώρα μας.
=Το είπε ο Ροναλντίνιο σε αθλητική εφημερίδα. Κάθε τρεις και λίγο ο Βραζιλιάνος είναι στην Ελλάδα και πετάει λουλούδια στον Ρέμο και στον Βέρτη.
=Αν έρθει και ο Αντριάνο, να δείτε τι θα συμβεί. Μέχρι που θα ανοίξουν μαγαζί στο Μπουρνάζι ή στην παραλία, για να μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα, σαν τον Λουτσιάνο.
=Εδώ ο Τζιοβάνι επέστρεψε για να παίξει στον Εθνικό της Β΄ Εθνικής αν και μπορούσε να πάει στη Σαουδική Αραβία ή σε κάποιο εμιράτο. Εκεί, όμως, δεν έχουν νύχτες ξελογιάστρες, νύχτες όμορφες.
=Βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο οι άνθρωποι της Λάρισας για την απώλεια του Φακούντο Πάρα. Ο αργεντινός επιθετικός μνημονεύεται από πολλούς στον κάμπο, διότι εκείνος σκοράρει στην πατρίδα του με τη φανέλα της Τσακαρίτα, αλλά ο Ουζουνίδης βλέπει τους παίκτες του να σκοράρουν με το σταγονόμετρο, ειδικά τους επιθετικούς.
=Ο Πάρα, πάντως, απασχολεί κι άλλες ελληνικές ομάδες. Το όνομά του έχει αρχίσει να ακούγεται στην Ξάνθη, αλλά και στην Καβάλα.
=Η ομάδα της Θράκης έχει ασφαλώς περισσότερες πιθανότητες για την απόκτησή του, εάν ληφθεί η απόφαση για τη μεταγραφή. Υπάρχουν, άλλωστε, και άλλοι Λατίνοι στην Ξάνθη, μεταξύ των οποίων και ο Κιντάνα, συμπατριώτης του Πάρα.
=Έμεινε ο Παράσχος στα Γιάννινα. Αλλά πολλοί μέσα στον ΠΑΣ υποστηρίζουν ότι η θητεία του Οτσαλάν έχει ημερομηνία λήξεως.
=«Θα μείνει έως το ματς με τον Ολυμπιακό για να μη φάει ενδεχόμενη λέζα ο νέος προπονητής», ισχυρίζονται άνθρωποι που γνωρίζουν και προαναγγέλουν τη διαδοχή του Παράσχου με έναν εκ των Λίνεν, Παπακώστα.
=Επιστρέφω στη Λάρισα όπου έχουν και εσωτερικά προβλήματα. Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και πλέον τα βάζει ανοικτά με τους έμπειρους Έλληνες, ακόμα και με τον Νίκο Νταμπίζα.
=Όσο για τον Ουζουνίδη, στον κάμπο δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό. Αλλά ο Πηλαδάκης δεν έχει αποφασίσει ακόμα τη λήξη της συνεργασίας τους επειδή δεν του αρέσει να προχωρά σε τέτοιες κινήσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου.
=Οι ισορροπίες, όμως, είναι λεπτές. Το αντιλαμβάνονται όλοι στη Λάρισα και το αφεντικό της ΠΑΕ βρίσκεται μπροστά σε ένα σημαντικό δίλημμα.
=Γενικά, και άλλες ομάδες προετοιμάζονται για νέες αλλαγές στους πάγκους τους. Ουσιαστικά, σίγουροι πρέπει να αισθάνονται μόνο ο Φερνάντο Σάντος και ο Νίκος Καραγεωργίου. Όλοι οι άλλοι προπονητές τελούν υπό κρίση. Ακόμα και ο Χενκ Τεν Κάτε, αλλά και ο Ζίκο, καθώς σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό γίνονται αρκετά σχόλια για τη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, αλλά και για κάποια δείγματα δουλειάς.


Σχολιάστε εδώ